Tweede klasse C (zaterdag)- Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Vitesse Delft (0-0) kon RCL een overwinning goed gebruiken om aansluiting te houden bij de top drie in 2C. De zege kwam er en wat voor één. De Leiderdorpers walsten in eigen huis over het nog ongeslagen Monster heen. Bij rust stond het al 4-1 en na twee doelpunten in het eerste kwartier van de tweede helft namen de gastheren wat gas terug. ,,Het ging wel erg makkelijk vandaag’’, concludeerde RCL-keeper Andrew Janssen.

Janssen hield weliswaar niet de nul, maar kon wel terugkijken op een succesvol optreden met zijn verdediging. ,,We hebben weinig weg gegeven. En er was ook weinig gevaar. We stonden gewoon goed.’’ De enige keer dat de doelman werd gepasseerd, was na een kwartier spelen door een eigen speler in het rood en wit. Leroy van Westrienen kreeg de bal tegen zijn hoofd aan geschoten en met die inzet liet hij zijn ploeggenoot tussen de palen kansloos. Even daarvoor had spits Thom Wijnalda voor de openingstreffer gezorgd.

Na de gelijkmaker liep RCL over de tegenstander heen. Nick van Bemmel, Nick Scheurwater en Tommy Sinteur – geen basisspeler – zorgden voor drie treffers in nog geen half uur. Sinteur was eerder het veld in gekomen voor de geblesseerde Frank Hillebrandt. In het tweede bedrijf werd de invaller echter weer gewisseld voor Maik Groote. ,,Hij kwam net terug van een blessure en had al veel minuten gemaakt in het tweede’’, was de uitleg van Janssen voor de korte inbreng van de maker van het vierde doelpunt.

In het tweede bedrijf ging het team van Ben Kottenhagen verder met raak schieten. Wijnalda, met z’n tweede, en Ronald Mink tilden in het eerste kwartier de marge naar vijf: 6-1. Daarna viel de doelpuntenproductie stil. ,,Mede door de wissels was de organisatie een beetje weg. En natuurlijk wilde iedereen scoren toen de voorsprong zo groot was. Iedereen deed z’n eigen dingetje. Dat is ook logisch. Dan laat je natuurlijk wel wat ruimte vallen. Maar we bleven scherp achterin. En ik heb een enkele keer wat te doen gehad.’’

Door de 6-1 overwinning werd de totale doelpuntenproductie bijna verdubbeld, van zeven naar dertien. Bovendien is RCL naar plaats twee gestegen en het verschil met nummer één CWO is slechts één punt. ,,Het ging zoals we wilden’’, geeft Janssen aan. ,,De durf was er eindelijk een keer. We durfden elkaar in te spelen. Het maakt niet uit of je dan een keer een fout maakt. Dat hebben we donderdag op de training ook besproken met elkaar. Tot dusver heb ik ons nog niet zo zien voetballen in de competitie, wel in de voorbereiding. Wat verder erg goed ging, is de roulatie op het middenveld. Daardoor ontstonden er grote gaten in ons voordeel. We hebben daar optimaal van geprofiteerd.’’

Over twee weken gaat de Racing Club op bezoek in Waddinxveen bij nummer vier Be Fair. ,,We moeten deze lijn doortrekken. We zijn nu goed bezig en kunnen ver komen. Zeker voorin zijn we erg sterk met de snelheid van Nick (Permanand, red.) en de balvastheid van Thom (Wijnalda, red.).’’

Opstelling RCL: Janssen, Harteveld, Hillebrandt (24. Sinteur, 60. Groote), Van der Spoel (76. Glasbeek), Koet, Van Bemmel, Scheurwater, Mink, Wijnalda, Van Westrienen, Permanand.

Scoreverloop: 15. 1-0 Wijnalda, 19. 1-1 eigen doelpunt Van Westrienen, 21. 2-1 Van Bemmel, 42. 3-1 Scheurwater, 45. 4-1 Sinteur, 47. 5-1 Wijnalda, 59. 6-1 Mink.