ts-koudekerk2Natuurlijk is het makkelijk praten na een wedstrijd die redelijkerwijze eenvoudig met 4-1 werd gewonnen. Sydney de Schepper doet dat dan ook als hij zijn terugblik op het duel geeft. ,,Wij speelden een goede wedstrijd en Roodenburg viel mij eigenlijk een beetje tegen. Uit werd het 2-2 maar vandaag waren wij de beteren. Het veldspel was goed verzorgd en we hadden de wedstrijd vanaf het begin onder controle. Een beetje aangepast aan de speelwijze van Roodenburg”, verklapt hij achteraf.

Ondanks het sterke begin en de dominantie van de thuisclub was het toch Roodenburg dat via een counter tegen de verhouding in de leiding nam door Marvin Bok. Maar de balans werd door Mitchel Jansen in evenwicht gebracht en dezelfde speler was verantwoordelijk voor de 2-1.

Mitchel Janssen was tweemaal trefzeker tegen Roodenburg
Mitchel Janssen was tweemaal trefzeker tegen Roodenburg

,,Toen leek de koers gelopen en kwamen wij niet meer in de problemen”, klinkt het opgelucht. Wel was er nog een vervelend incident waardoor de wedstrijd tien minuten werd stil gelegd. ,,Nick van Houten kreeg rood en ook een speler van Roodenburg die zich met het incident bemoeide en dus gingen de beide teams met tien man verder.” Na de gedwongen noodstop maakte de thuisclub het af. Akke Pennin tekende voor de 3-1 en Mark van Leeuwen droeg zorg voor de 4-1 eindstand. ,,Al met al een terechte overwinning.”

,,De wedstrijden tegen Roodenburg zijn altijd min of meer beladen, ook vandaag maar ik vind dat wij uiteindelijk verdiend hebben gewonnen.” De cijfers, 4-1 bevestigen dit. Komende zaterdag naar Oosterheem. Hoe kijkt Sidney er tegenaan? ,,Ik ga er van uit dat we daar drie punten pakken.” Gezien de stand op de ranglijst moet dat zo maar kunnen. De eerste wedstrijd werd met een royale zege (5-0) in de tas gestoken dus lijken de papieren voor de Koudekerkers ook nu weer in het voordeel. Maar katten in het (degradatie)nauw maken soms rare sprongen. Sidney en zijn makkers zijn gewaarschuwd na de ruime zesde zege in eigen huis tegen de ploeg uit Leiden-Noord.