zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdagDerde klasseROAC mist de bus, maar pakt de punten

ROAC mist de bus, maar pakt de punten

-

Derde klasse (zondag) – ROAC behaalde afgelopen zondag bij het in degradatienood verkerende APWC een regelmatige overwinning. Na een 0-2 ruststand liepen de bezoekers verder weg van de gastheren, die uiteindelijk met 0-4 het onderspit dolven.

ROAC sterkhouder Thijs van Seggelen blikte terug op de zege van zijn ploeg. ,,Tegen dit soort clubs is het zaak om snel op voorsprong te komen en dat lukte gelukkig ook vrij snel. Via twee treffers van mij stonden we halverwege de eerste helft op 0-2 en dan merk je dat er bij zo’n ploeg wat knakt. Het is dan zaak om geconcentreerd te blijven spelen en achterin niets weg te geven. Na rust scoorde Matty van Benten de 0-3 en toen was de wedstrijd wel beslist. Vlak voor tijd scoorde Thomas van Veen, zijn eerste competitietreffer voor ROAC, ook nog de 0-4. Door deze overwinning blijven we een kansje houden op plaatsing voor de nacompetitie. We moeten zelf onze laatste drie wedstrijden winnen en hopen dat onze concurrent TABA nog wat punten laat liggen.”

De reis naar Amersfoort verliep voor de Rippers overigens niet zonder slag of stoot. ,,De bestelde dubbeldekker kwam niet opdagen, waardoor we als spelersgroep met de auto naar de wedstrijd zijn gegaan. Voor onze 60 meereizende supporters was dit natuurlijk erg sneu, maar gelukkig hebben we op het laatste moment toch nog een vervangende partybus voor hen weten te regelen. Uiteindelijk arriveerden de supporters pas tijdens de rust en hebben zo in ieder geval nog de tweede helft kunnen bekijken. Het is natuurlijk prachtig dat zoveel supporters  met ons meeleven en ons ook bij verre uitwedstrijden steunen. Dan is het extra mooi dat we deze wedstrijd hebben gewonnen en ik begreep dat de terugreis in de partybus erg gezellig is geworden”, aldus Van Seggelen tot besluit.

Komende donderdag, 25 april aanvang 20.00 uur, komt de ploeg van Bart Jansen overigens alweer in actie, want dan brengt het Nieuw-Vennepse DIOS een bezoek aan het Hertogspark.

APWC – ROAC 0-4 (0-2)  20. Van Seggelen  0-1, 25. Van Seggelen 0-2, 56. Van Benten 0-3 75. Van Veen 0-4.