(Zaterdag,3A)- Strijdend voor elke meter gras en wankelend als een aangeslagen bokser haalde het dappere DoCoS het eindsignaal. De armen gingen in triomf omhoog na de zege op lijstaanvoerder. Het was een moeilijke tweede helft voor de Leidenaren, waarin Sportief en Vriendschap het grote veldoverwicht niet in doelpunten wist uit te drukken.

SEV-DocosIn de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Met rustig combinatievoetbal werden elkaars krachten afgetast. DoCoS leunde daarbij wat meer op de verdediging en verstoorde de opbouw van de club uit Leidschendam vanaf de middellijn. SEV moest het doen met wat kleine kansjes en maar één grote kans toen spits Erik van Dijk van heel dichtbij over kopte. Aan de linkerkant ging de dreiging van DOCOS vooral uit van Maik Groote ,die de bal een paar keer goed voorgaf. Er was echter niemand van zijn teamgenoten te vinden die de bal het doel kon intikken.

Het enige doelpunt van de middag viel toch al moest er een penalty aan te pas komen. Keeper Patrick Bom kon een schot van Melvin van Gent niet goed onder controle krijgen. Groote pikte de bal op en werd vervolgens aangetikt door de SEV-doelman. Van Gent schoot vanaf de penaltystip de bal hard in de touwen en zette de Morschclub op voorsprong.

SEV Docos
Welke bal gaat het om?

Naarmate de tweede helft vorderde, werd de druk op het doel van DoCoS groter en groter. Het leek een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou gaan vallen. SEV schoot en kopte voorlangs, naast en over. Dreigde de bal eens tussen de palen te komen, dan was er keeper Mitchel Abswoude of een van zijn verdedigers die zich soms met een ware doodsverachting in de baan van de bal stortten. SEV werd er wanhopig van en nam steeds meer risico’s. Dat gaf de Leidenaren de kans om gevaarlijk te worden via snelle uitvallen. Daarin onderscheidde Groote zich met zijn snelheid. Keer op keer liet de Man of the Match zijn hielen zien aan de verdedigers, maar bij gebrek aan steun voorin of door een onzuivere laatste bal bleef SEV een tweede goal bespaard. Het was ook teveel geweest; SEV bleef met lege handen staan en moet de tweede periodetitel wellicht zelfs aan DoCoS laten.

Peter Hamelink speelde een sterke wedstrijd en was vanzelfsprekend heel tevreden over het resultaat: ,,SEV is in mijn ogen de best voetballende ploeg uit de afdeling. Tactisch speelden we ietwat aangepast. We lieten ons wat verder terugzakken en pakten ze pas op de middellijn aan. Aan een goede opbouw kwamen ze nauwelijks toe. In de eerste helft hebben ze dan ook maar één echte kans gehad via die kopbal. Ons doelpunt kwam op een ideaal moment en we konden ze dan ook lekker laten komen. De laatste twintig minuten zaten we er conditioneel helemaal doorheen, maar je ziet hoe ver je kan komen met wilskracht en vechtlust.”

SEV-DOCOS
SEV-Docos

Hamelink speelde de gevaarlijkste man van SEV, Michael Nolet, uit de wedstrijd. ,,In de thuiswedstrijd had ik de grootste moeite met hem. Het is werkelijk een uitstekende voetballer die techniek, snelheid en overzicht heeft. Vandaag heb ik hem wat anders aangepakt en eerlijk gezegd kwam hij geen moment in de wedstrijd. Lekker ja.”

De tweede periodetitel lonkt voor DoCoS en de selectie beseft dat heel goed. ,,Blijdschap natuurlijk na afloop, maar we hebben geen feest gevierd of zo. Volgende week gaan we vol voor de winst en dan hebben we die periodetitel. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn als promovendus zijnde. We gaan er de rest van het seizoen een heel mooi afscheidscadeau voor onze trainer van maken. Joop Lankhaar verdient dat.”

SEV – DOCOS 0-1. 35. Melvin van Gent 0-1 (strafschop).

SEV: Bom, Pieneman, Orta, Wildenberg, Breg, Speelberg, Zonneveld, Van Santen, Van Dijk, De Wit (88. Buskens), Nolet.

DOCOS: Abswoude, Hamelink, Bouwmans, Lagendijk, Peet, De Jong, De Bolster, Van Gent, Van Empel, Scheffer, Groote.

Scheidsrechter Virancikli. Toeschouwers 70.

Auteur: Ruud Fray