Bloemen voor Jelle Korbee, die o zo belangrijk was voor Meerburg dit seizoen
Bloemen voor Jelle Korbee, die o zo belangrijk was voor Meerburg dit seizoen

In een uiterst vermakelijke wedstrijd wist Meerburg zondagmiddag een ruime zege uit het vuur te slepen. Het duel tegen Den Hoorn, dat in het teken stond van het afscheid van clubicoon Jelle Korbee, mondde uit in een waar doelpuntenfestijn: 7-3. Door de forse overwinning behoudt de Zoeterwoudse ploeg uitzicht op mogelijk nacompetitievoetbal, met als uitgangspositie promotie naar de 2e klasse.

‘Jelle bedankt’, prijkte er op drie doeken die het fonkelnieuwe clubhuis van Meerburg bedekten. Jelle Korbee (36) hangt na dit seizoen zijn kicksen in de wilgen, en nam vandaag afscheid van de club die als een rode draad door zijn carrière loopt. Korbee werd door zijn teammaten getrakteerd op een heerlijke pot voetbal, waarin hijzelf uiteindelijk op schouders en handen een publiekswissel in ontvangst mocht nemen.

Den Hoorn werd voorafgaand aan de wedstrijd ingeschat als een te nemen horde door Meerburg-coach Nico van der Salm. De bezoekers, acterend in een roodwit tricot, verloren de drie duels voorafgaand aan de wedstrijd met Meerburg, en lijkt al bezig met de naderende nacompetitie, waar het mag aantreden wegens het binnenslepen van de eerste periodetitel.

Al gauw bleek dat Den Hoorn inderdaad de passie ontbeerde om Meerburg pijn te doen. Anders dan de ruststand (1-2) deed vermoeden, was er maar één ploeg die voetbalde. Meerburg kreeg de hele wedstrijd door kans op kans, maar onder andere gelegenheidsaanvoerder Joeri van der Voort, voor open doel, sprongen slordig met de gecreëerde kansen om. De enige treffer voor de rust aan de kant van Meerburg kwam op naam van centrale verdediger Jeroen Verboon, die een hoekschop via de doelman in het doel frommelde.

Jeroen Verboon werd centraal achterin bijgestaan door Duuk van der Meer. Wegens het onfortuinlijk wegvallen van Jelle Korbee met een voetblessure schoof Van der Meer een linie naar achteren en mocht Kevin de Jong opdraven als controleur op het middenveld. In de spits had Van der Salm een plek weggelegd voor Joep van Vuren. Een keuze waar de oefenmeester absoluut geen spijt van gehad zal hebben.

De uiterst bedrijvige Van Vuren toonde zich in de eerste helft al dreigend, maar wist zich na de rust te kronen tot man of the match. Met een snoeiharde uithaal bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte, om vervolgens de score met een rake kopbal volledig om te buigen. Nog geen minuut later bouwde Jordy Paap de score verder uit, waarna Van Vuren in twee instanties na 65 minuten spelen het duel in het slot gooide. Den Hoorn deed wat terug, maar Meerburg nam geen gas terug en zag de score verder uitlopen naar 7-3 door wederom Van Vuren en Van der Voort, die daarmee zijn enorme misser in de eerste helft vereffende.

Meerburg_resultaat

Vijf minuten voor tijd was het ‘Man of the Club’ Jelle Korbee die de absolute ‘Man of the Match’ Joep van Vuren afloste. ,,Ik heb gelijk m’n seizoenstotaal verdubbelt, dat is natuurlijk heel mooi,” lachte de 32-jarige aanvaller na afloop. ,,Eigenlijk was ik dit seizoen al van plan om te stoppen, maar ik wil nu nog wel een jaartje door. Mits mijn lichaam het toelaat,” vertelt Van Vuren.

Van de fysieke ongemakken die Van Vuren zegt te hebben, was in het veld tegen Den Hoorn weinig zichtbaar. De spits vond niet alleen vier keer het net, ook liet Van Vuren zien over een fijne techniek te beschikken. Een stijlvol hakje werd nog net voor de lijn weggehaald, terwijl een ferme omhaal in de eerste helft net geen doel trof. ,,Als die er was ingegaan, had ik hem gelijk moeten wisselen,” blikt Van der Salm glimlachend terug. ,,Het was fantastisch hoe Van Vuren vandaag speelde.”

Wanneer Meerburg volgende week afrekent met Alkmania, en MMO punten verspeelt op bezoek bij het vandaag door Meerburg weggespeelde Den Hoorn, wacht Van Vuren nog een mooi toetje op het lopende seizoen. ,,Persoonlijk wil ik altijd gewoon voor het hoogst haalbare gaan dus ik zal alles geven. Het is wel jammer dat we in de selectie niet allemaal op dezelfde lijn zitten. Veel jongens vinden het leuk om tegen ploegen uit de buurt te voetballen, dat is in de 2e klasse minder aan de orde. Daarnaast komt er ook wat minder volk kijken als we tegen ploegen als bijvoorbeeld GONA gaan spelen. Toch vind ik dat je als voetballer naar het hoogst mogelijke niveau moet streven.”

Terwijl binnen het veld alle aandacht uitging naar Van Vuren, was er buiten de lijnen alles op gericht om Jelle Korbee een waardig afscheid te bezorgen. ,,Korbee is zo belangrijk geweest in de twee jaar dat ik hier werk. Ik ben blij dat we Jelle de overwinning hebben kunnen geven,” vertelt Van der Salm. De trainer die volgend seizoen naar DoCoS vertrekt, ziet voor de gelouterde verdediger wel een rol als trainer weggelegd: ,,Volgend jaar heeft Jelle geen actieve rol bij de selectie, maar ik denk wel dat hij de kwaliteiten heeft om een goede trainer te worden. Op termijn zou hij kunnen beginnen bij een A-elftal, en daarna wacht misschien wel een carrière als trainer van een eerste elftal. We zullen het zien.”

Opstelling Meerburg: Van Polanen, Barry Verboon, Van der Meer, Jeroen Verboon, Brandsma; Paap (69. Müller), Kevin de Jong, Moerman, Van Wetten, Van der Voort; Van Vuren (85. Korbee, 90. Justin de Jong).

Scoreverloop:

‘8 0-1 De Joode, ’10 1-1 Jeroen Verboon, ’21 1-2 Macaraeg, ’48 2-2 Van Vuren, ’52 3-2 Van Vuren, ’53 4-2 Paap, ’65 5-2 Van Vuren, ’72 5-3, ’74 6-3 Van Vuren, ’77 7-3 Van der Voort.