elftalfoto_koudekerk_featuredKoudekerk haalde niet voor het eerst dit seizoen uit. In Zoetermeer werd Oosterheem met 1-7 van het veld geblazen. ,,Het gaat de laatste weken gesmeerd bij ons en we spelen nog ergens om. Daarbij moet ik wel zeggen dat we tegen mindere ploegen hebben gespeeld. We zullen nu moeten aantonen dat we er ook staan als de tegenstander van een ander kaliber is”, sprak Alex Redel met realiteitszin. Voor de Koudekerkers scoorden Mitchel Jansen, Roy van den Berg en Joep van Tulder ieder twee keer en kreeg ook Akke Pennin een doelpunt op zijn naam.

Als supporter van Koudekerk heb je het dit seizoen niet slecht. Niet dat de ploeg bovenaan staat en kampioen zal worden, maar de formatie van Alex Redel scoort er wel lustig op los. Na twintig wedstrijden staat het telraam op zestig en dat is na twintig wedstrijden dus een moyenne van drie goals per wedstrijd. Daarmee is Koudekerk veruit de meest scorende ploeg in de derde klasse. Mede door de laatste resultaten levert dat tot dusverre prima vooruitzichten op voor de derde periode.

Joep van Tulder scoorde net als Roy van den Berg twee keer, waarvan eenmaal met een goal 'artistique'
Joep van Tulder scoorde net als Roy van den Berg twee keer, waarvan eenmaal met een goal ‘artistique’

Roy van den Berg behoorde tegen Oosterheem tot het trio spelers met twee goals (en betrokkenheid bij andere goals, red.). ,,Ze zaten er lekker in, ja. Normaal schiet ik niet zo vaak op het doel. De trainer brult me dat regelmatig toe en ik dacht laat ik maar eens luisteren haha. Het pakte goed uit.”

De aanvaller is terug van weggeweest. De eerste seizoenshelft ging volledig aan hem voorbij vanwege afgescheurde enkelbanden. Via de sportschool en een lange weg van revalideren meldde de tweevoudig doelpuntenmaker zich weer bij de groep en vanaf de winterstop gaat het per week weer beter. Niet alleen met Van den Berg overigens. ,,Het marcheert steeds beter met het team. Voorin en op het middenveld vinden we elkaar uitstekend. Gaandeweg doen we het achterin ook steeds beter. Door de vele gedwongen wisselingen in het elftal was het in die linie regelmatig zoeken, maar we zijn nu als geheel op de goede weg.”

In de derde periode werden achtereenvolgens Sportief, Roodenburg en nu dus Oosterheem (de nummer laatst speelde na rust met tien man vanwege een getrokken rode kaart in de rust, red.) tot figurant gedegradeerd. Zestien goals in drie wedstrijden en dus negen punten. ,,We zijn zelf ook wel nieuwsgierig waar we staan ondertussen. Sportief en Oosterheem zijn niet de beste teams van deze afdeling, maar je moet ze wel ‘gewoon’ winnen. Wie verwacht er nou dat Sportief wint van SEV afgelopen weekend? Het zegt dus niet alles dat we negen punten hebben in deze periode, maar wel wat. Het gaat steeds meer leven bij ons en wie weet wat er in zit voor ons. De trainer is nieuw en hij had wat tijd nodig, maar dat loopt nu ook op rolletjes. Er is een klik tussen de groep en de trainer en het is heerlijk voor mij om weer te trainen en te spelen. Tijdens mijn blessure bezocht ik wel de wedstrijden, maar doordeweeks was ik voor mezelf bezig. Het deed veel pijn om afstand te hebben met de groep. Nu sta ik er weer middenin en dat voelt uitermate prettig. Zeker omdat er veel voetbal in de ploeg is gekomen.”

Semper Altius is de volgende tegenstander. Een ploeg die hoger staat dan Koudekerk, maar bij winst wordt het gaatje teruggebracht tot een punt. En belangrijker nog; de derde periodetitel wordt dan nog boeiender voor Koudekerk dat thuis tot nu toe altijd minimaal eenmaal scoorde per wedstrijd en in uitwedstrijden ook pas twee keer droog stond.

Redel: ,,Tegen Semper hebben we nog wat goed te maken. We verspeelden daar een voorsprong in de laatste minuut. We kijken dus uit naar de aanstaande wedstrijd.”
Dat zal vast niet anders zijn bij de vaste aanhangers van de doelpuntenmachine aan de Gruttolaan..

Opstelling Koudekerk: Goudkuil, de Groot, S. van Leeuwen, Van Heijningen, Suvaal, De Schepper, A.Pennin, Tol, Van den Berg, Jansen, M. van Leeuwen.