ts-lugdunumMet de meest positieve blik op de zaken zou je kunnen stellen dat Lugdunum goede zaken deed in de poging om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Op eigen veld lieten de kikkers niet toe dat het lager geplaatste Sportief dichterbij kwam op de ranglijst (3-3) en tevens liep de marge met LSVV’70 ook met een punt op. Toch is er na dit weekend enige reden voor paniek bij trainer Hennie de Klerk.

In de voorbije weken moest er al behoorlijk worden gepuzzeld en geïmproviseerd vanwege de krappe selectie, maar dat zal de komende tijd niet veel anders worden. Of beter gezegd; de kopzorgen werden alleen maar groter. Achtereenvolgens Nino Poulina, Sipan Khalid en Abdelhak Bouchnafa moesten vroegtijdig gaan douchen met een rode kaart. Bij Bouchnafa gingen er twee gele kaarten aan vooraf, maar bij de andere niet onbelangrijke spelers van Lugdunum was er sprake van een directe uitsluiting.

Lugdunum 2013 2014 17De Klerk (foto): ,,Ik vond de rode kaart van Nino (Poulina, red.) overdreven. Hij wilde een fout van zichzelf goedmaken en zijn overtreding was er weliswaar, maar er was in mijn ogen geen sprake van een doorgebroken speler. Zwaar gestraft dus. Sipan (Kahlid, red.) maakte een behoorlijke overtreding naar horen zeggen, maar dat heb ik zelf niet kunnen zien vanwege de grote afstand. Wel liep zijn water daarna over en met dergelijk gedrag heb ik heel veel moeite en daar neem ik afstand van. Na afloop heb ik diverse verhalen gehoord daarover, maar ik heb dat zelf niet meegemaakt. Daar bemoei ik me ook niet mee. Ik ben trainer en geen politieagent. Abdelhak was al opgezadeld met een gele kaart en die pakte een tweede kaart. Allemaal niet handig, het wordt puzzelen met steeds minder stukjes. Maar dat zien we in de loop van de week wel weer.

Ondanks de verhitte taferelen, met name in de slotfase, en de ongelijke strijd in ‘poppetjes’ kreeg de ingevallen Peter du Prie zelfs nog de beste kans op de 4-3. De Klerk: ,,Als hij de bal had kunnen aannemen, was dat mogelijk geweest ja. Jammer, maar ik ben heel blij dat Peter weer speelminuten heeft kunnen maken.”

Ook André Botermans bleef aanvankelijk aan de kant, maar de ervaren rot kwam uiteindelijk ook nog binnen de lijnen. ,,Hij durfde niet te starten. Ik had hem er graag vanaf het begin bij gehad, maar hij wordt al weken verzorgd door Jos Vlasveld en dit was de beste keuze. We kunnen niemand missen. Dat was zo, is zo en blijft zo. Dus soms moet je oppassen met het nemen van risico’s.

Sportief, aanvankelijk een zeker lijkende degradant maar ondertussen toch nog bezig aan serieuze laatste stuiptrekkingen, kwam al vroeg op voorsprong. Zuiver op de graad leek de goal niet, doelpuntenmaker Mark Wens stond ruimschoots buitenspel. De ook al niet geheel fitte Luther Tolud zorgde voor de vlotte gelijkmaker door Marco Harlemans een niet te missen kans te bieden en Jordi Roeleveld bracht op grootse wijze een voorsprong op het scorebord voor de thuisploeg. Kort daarop ging de anders zekere Poulina de fout in voor de 2-2 en later trok hij in de ogen van de arbiter dus onrechtmatig aan de noodrem. De ploeg uit Noorden leek te profiteren, maar opnieuw Roeleveld, met andermaal een geweldige uithaal,  voorkwam nog meer ellende voor de groenwitten die nog allerminst vrij zijn van degradatie cq. nacompetitiezorgen. Vlak voor tijd trof Sportief overigens nog de lat.