(Zaterdag,3A)- Zelf winnen was de kerntaak en dat gebeurde. Kagia keek halverwege tegen een achterstand aan, maar na de rust werd orde op zaken gesteld. Daarna kwam er nog beter nieuws voor de Kagianen. SEV ging onderuit tegen DoCoS en DWO verslikte zich in BSC’68. Het nieuws was voor LSVV’70 beduidend minder. Puntloos naar huis en een concurrent, BSC’68, haalde drie extra punten op.

Zoals te verwachten was nam Kagia het initiatief op eigen veld. LSVV’70 vond het wel best en wilde vooral de linies gesloten houden. Dat lukte vrij aardig in de eerste helft. Meer dan speldenprikken kon het in het deels in het grijs gehulde gezelschap van Jerry Ubink niet uitdelen. Maarten Metz was attent op een inzet van Rutger Goudriaan en Stijn Kalsbeek gaf Max van der Schinkel onbedoeld een buitenkansje. De inzet van de vleugelaanvaller ging naast. Een poging van Jeffrey Nijenhuis verdween op het dak van het doel.

De eerste tegenslag voor de thuisploeg was het uitvallen van de geblesseerde Ramon Sluymer, waardoor Jesper Imanse zijn opwachting mocht maken. Het veranderde weinig aan het spelbeeld, waarbij opviel dat vooral Pascal Timmermans regelmatig kon doorkomen over de linkerflank van de formatie van Wim Mugge. Toch hield LSVV’70 zich betrekkelijk eenvoudig staande en kwam het er af en toe ook uit, zonder dat de defensie van de gastheren serieus getest kon worden.

Tock kwam de wedstrijd op zijn kop te staan halverwege de eerste helft. Wouter Huisman draaide zich vrij iets buiten de zestien en hij krulde de bal op fraaie wijze achter Sander Goudriaan die niets kon uitrichten ten opzichte van de woeste uithaal: 0-1. Huisman geloofde het zelf nauwelijks, maar zijn collegae nog minder. ,,Wat doe je nou, Wouter? Dat doe je normaal gesproken nooit.” En gekscherender: ,,zo’n goal hing al een tijdje in de lucht.” Het leverde lachende gezichten op en Mugge ging maar eens rechtop zitten in de dug-out. Was hier dan toch iets te halen?

Kagia was zichtbaar van slag en mocht Sander Goudriaan dankbaar zijn dat hij Michiel Ebbing, de meegekomen rechtsback, kon afhouden van de 0-2 na een prima steekbal van de zeer positief coachende Neal Petersen. Niet veel later, en nog steeds voor rust, kreeg Ebbing zelfs een nieuwe kans. Zijn kopbal uit een corner verdween niet ver naast het Lisserbroekse doel. Kagia kon voor de doelwisseling niets meer klaar spelen en zo stond het na vijfenveertig minuten 0-1, eigenlijk tot verbazing van iedereen.

Mugge, zo deelde hij na afloop mee, hamerde er in de rust op dat Kagia zou komen en dat zijn ploeg meteen wakker moest zijn bij aanvang van de tweede helft om zodoende niet meteen een probleem over zichzelf af te roepen. De boodschap was kennelijk in de wind geslagen, want binnen de minuut was het al 1-1.Ruud Heuseveldt vond Rutger Goudriaan en die heeft, zo is algemeen bekend, niet veel kansen nodig.

LSVV trachtte zich te herpakken en kreeg toch weer een kans om voor de tweede keer een voorsprong te pakken. Ebbing stuurde Geert Jan Jonk weg die rechtstreeks op Sander Goudriaan kon afstappen. Zijn inzet verdween via het been van de doelwachter in het zijnet. Kagia was dus toch nog een keer getest, maar twee minuten later herstelde de gastheer de rangorde. Andermaal Rutger Goudriaan drukte af, nadat hij zich op randje zestien kinderlijk eenvoudig had ontdaan van Erik van der Haak.

Mugge wisselde aanvallend om toch nog een puntje uit het vuur te kunnen slepen. Kagia hield vanaf dat moment het heft in handen en de 3-1 zat er eerder aan te komen. Zo moest Metz twee keer een poging van Kagianen (Ferry Scholte en Nijenhuis) in de kiem smoren. Dat lukte en dus bleef het wel spannend. LSVV bleek echter geen reserves meer te hebben en de enige kansen volgden eigenlijk nog slechts voor Kagia. Dit keer kon ‘Goudhaantje’ Metz twee keer niet kloppen, maar de uitslag bleef voordelig voor de nummer drie.

Ubink: ,,Een verdiende overwinning uiteindelijk. We hadden het moeilijk tegen deze ploeg, omdat zij zich flink terugtrokken. Zie er dan maar doorheen te komen. Als je dan ook nog achter komt dan heb je een probleem. De snelle gelijkmaker na rust gaf ons vleugels en vanaf dat moment hadden wij de controle. En dan is het nog prettiger dat we ook nog drie punten dichterbij zijn gekomen. Een topweekend, maar we bekijken het van week tot week.”

Mugge: ,,We hadden de zaakjes aardig voor elkaar, maar als je zo de rust uitkomt dan vraag je om ellende. We lieten ons zo makkelijk aftroeven. Dat was vandaag niet voor het eerst. We moeten vol aan de bak en ik hoop dat het besef er bij iedereen komt. Anders spelen we volgend jaar weer vierde klasse en is het werk van vorig seizoen voor niets geweest.”

 

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer, Heuseveldt, Clemens, Nijenhuis, R.Goudriaan, Ganzevles, Van der Schinkel.

Opstelling LSVV’70: Metz, Ebbing, Van der Haak, Kalsbeek, Meere, Huisman, Van Ruiten, Stejpanovic, Gloerich, Jonk, Petersen.