ts-docosVoorbeschouwing 1 (DoCoS, 3e klasse, za)- DoCoS kende vorig seizoen een uitermate stroeve start als nieuwkomer in de derde klasse, maar toen de plankenkoorts eenmaal verdwenen was ging het beter en beter. Bijna werd een periodetitel in de wacht gesleept, maar dat lukte net niet. Jammer, maar geen man over boord want het seizoen mocht als ‘geslaagd’ worden betiteld. Lijfsbehoud met meer dan genoeg marge.

Volgens DoCoS-keeper Mitchel van Abswoude hebben ze daar aan de Haagse Schouw een redelijke voorbereiding op het nieuwe seizoen gehad tot nu toe. Niet echt goed of heel slecht. Ook niet heel anders omdat er een andere trainer is gekomen. ,,Wel hebben we tegen enkele sterke tegenstanders gespeeld, zoals het net naar de hoofdklasse gepromoveerde Rijnvogels. Daar verloren we dan ook kansloos van, maar dat was aan het begin.”
Volgens de goalie is het vooral nog even zoeken naar het juiste teamverband. Er zijn enkele sterkhouders weggegaan, maar daar tegenover staat de komst van een paar nieuwe spelers en een zestal spelers van de opgeheven zondagtak die zijn overgekomen. Ook is het even wennen aan de nieuwe trainer Nico van der Salm. Niet dat dat volgens Van Abswoude veel veranderingen oplevert. ,, De trainer introduceert tot nu toe nog geen nieuwe systemen of opvallende wijzigingen in aanvallend of verdedigend opzicht.” Wel merkt hij dat trainer van der Salm zoekende is naar een systeem dat past bij de mogelijkheden van de huidige selectie en dat vindt de DOCOS-keeper een goede zaak.

Over de kansen voor komend seizoen is Mitchel heel voorzichtig. ,,Er zitten een paar sterke teams in deze competitie zoals SEV, Kagia en
Roodenburg. Die laatste ploeg is trouwens ook de eerste tegenstander in de nieuwe competitie.” Ook verheugt hij zich op het weerzien met LSVV en natuurlijk de partijen tegen UVS. ,,Een plek in het linkerrijtje moet haalbaar zijn en heel misschien is een periodetitel haalbaar. Er zijn overigens, voor zover bij mij bekend,voor dit seizoen door de clubleiding nog geen doelstellingen bekend gemaakt. Daar is alles nog te prematuur voor.” Maar als het aan de sluitpost ligt moet het pakken van een periodetitel als doelstelling worden neergezet. Een vervolgstap dus ten opzichte van vorig seizoen. ,,Met de oude kern en met de nieuwe- en de jongens van de zondagtak moet dat mogelijk zijn. En wie weet zit er nog meer in.

Om het geheugen op te frissen nog even overzicht van de gekomen en vertrokken spelers bij de zaterdagderdeklasser:

Gekomen: Danny Boers, Joey Schmidt, Joshua Overvliet, Michael Heppener, Niels van der Linden, Rob van Noort (allen DoCoS, zo), Jeroen van Kampen, Tijn van Meegen en Kars Bisschop (eigen jeugd), Raoul Frankhuizen (UVS, za), Arthur Schiebroek (Voorschoten’97, zo), Nico van der Salm (trainer, Meerburg).
Vertrokken: Marcel Onvlee (VV Leiden), Joop Lankhaar (trainer, gestopt), Maik Groote (RCL), Cenny Scheffer (UDO), Ochan Chafik (Roodenburg).

Auteur: Jan Vos