Derde klasse A (zondag)- Het uit de tweede klasse gedegradeerde Voorschoten’97 opende het seizoen vorige week teleurstellend door met 0-1 te verliezen van debutant Kickers’69 op het eigen Adegeest sportpark. Zondagmiddag reisde de ploeg van Mohammed Bougrine richting Oude Wetering waar het op zoek ging naar eerherstel.
Voorschoten_sep_2014_1031

De Voorschotenaren slaagde in hun opzet en wonnen de wedstrijd na een 0-3 ruststand uiterst moeizaam met 2-3. De dinsdagse trainingsavond was nu niet bepaald gezellig geweest na de uitglijder tegen de Leimuidenaren. ,,Er zijn zeker harde woorden gevallen, na het verloren thuisduel tegen Kickers 69″, aldus de niet al tevreden coach, ondanks de eerste drie punten zondagmiddag tegen gastheer Alkmania.

Voorschoten_sep_2014_0960Al vrij snel nam de ploeg van Bougrine, na wat speldenprikken van Alkmania, het initiatief en was het met de absolute uitblinker Niels van den Berg de betere ploeg.
Van den Berg voelde zich als een vis in het water op de linkerflank en was met zijn acties een plaag voor de jonge en onervaren verdedigers van de ploeg van Paul Pikaar.
Nadat dezelfde speler vroeg in de wedstrijd zijn eerste kans onbenut liet, was het zestig tellen later alsnog raak. De snelle aanvaller onderschepte een breedtepass net buiten de zestien en schoot beheerst de 0-1 binnen. Daarna waren het de groen-gelen die domineerden met de aanvaller in de hoofdrol.
Voorschoten_sep_2014_0861

De Alkmanianen, die vorig seizoen uitstekend presteerden, gaven in de eerst rondgang niet thuis.
Wellicht moest de ploeg nog bijkomen van, volgens A.S.C.-trainer Raymond Noordam , het gigantisch tempo wat de Oude Weteringers vorige week in Oegstgeest op de mat legden.

Halverwege de eerst helft kwamen de bezoekers op 0-2 door Jordy van den Wijngaard, die de bal bij de eerst paal binnenschoot. Van den Berg had even hiervoor het houtwerk geraakt en zag zijn volley rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan.
De laatste linie van de thuisclub bleef grossieren in fouten. Michael Kers pakte een cadeautje met alle plezier uit en liet de 0-3 op het scorebord verschijnen.
Voorschoten_sep_2014_0811

Alkmania kreeg een goede kans op een treffer, Roy Weenink schoot net voor langs, waarna de beide ploegen met een 0-3 stand de rust in gingen. Gelopen koers of zou het na rust anders gaan verlopen?

Na de hervatting startte de ploeg van Pikaar veel agressiever en kreeg steeds meer vat op de Voorschotenaren. De gastheren gingen op zoek naar een snelle treffer, toch waren de bezoekers nog het dichtst bij de 0-4 na een pegel van Radenco ‘Mike’ Nikic, die overigens niet goed in de wedstrijd zat.

In de vijftigste minuut kwam Voorschoten goed weg nadat Weenink het houtwerk raakte. Niet veel later was het wel raak door dezelfde Weenink, 1-3 derhalve, waarbij ook de laatste linie van de groen-gelen wat steekjes liet vallen. De 2-3, zestig tellen later ingekopt door Lars Verdel, zette de wedstrijd op zijn kop. De bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.
De Voorschotenaren kregen voorin veel ruimte om de marge nog wel te vergroten. Zo vergat van den Berg, ex-DoCoS overigens, de trekker over te halen door van dichtbij hoog over te schieten en schoot Bennie Hogenwoning rakelings naast.

Het alles of niets slotoffensief van de thuisploeg leverde niet de gelijkmaker op en zo zochten de Voorschotenaren na het eindsignaal tevreden de kleedkamer op met de eerst wedstrijdpunten.

De uitblinker in de nastoot: ,,Het ging met name in de eerste helft hartstikke lekker, maar ik werd ook wat geholpen door het slechte verdedigen van de thuisclub. De opdracht van onze trainer was om er vanaf het begin vol op te kletsen. Vanmiddag stond er in ieder geval een collectief en hebben we keihard gewerkt. We kregen het in de tweede helft nog knap lastig maar uiteindelijk was de winst verdiend.”

Opstelling Voorschoten’97: Habraken, Adriaanse, van Veen, Hendriks, van den Heuvel, Hogewoning Nikic, van den Wijngaard, Kers, Mokhtafa, van den Berg.

Foto’s: Hidde de Meij