HomeZaterdagDerde klasseNiet alles is wat het lijkt bij Roodenburg (plus podcast)

Niet alles is wat het lijkt bij Roodenburg (plus podcast)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Roodenburg werd op eigen veld met 1-7 verslagen door Floreant en een voor de hand liggende vinger kan bij een dergelijke uitslag wijzen in de richting van 3 oktober en de gevolgen daarvan. Trainer Patrick Heijmans wees deze stelling resoluut van de hand en was eigenlijk tevreden als trainer. Niet met het resultaat, maar wel met de uitvoering, met name in de eerste helft.

,,Ik snap dat het vreemd klinkt, maar ik heb mijn ploeg in de eerste helft fantastisch zien spelen. De beste helft tot nu toe. We dicteerden het spel en ik had op dat moment geen moment het idee dat we zouden verliezen. Na de rust werd het snel 1-3 en kreeg Chafik (Ochan, red.) zijn tweede gele kaart en toen brak er wat. Het is niet leuk dat er dan zo’n uitslag uitrolt, maar ik heb er toch vrede mee. Wanneer we het spel van de eerste helft kunnen meenemen naar de komende wedstrijden gaat Roodenburg stijgen.”

Ondanks dat de Leidse ploeg domineerde kwamen de Boskopers wel op voorsprong. ,,Een rare goal. Een vrije trap ter hoogte van de zestien aan de zijkant viel zo binnen. Gelukkig verslapten we niet en de 1-1 van Mo Elhamami was meer dan terecht. Jammer dat we onszelf daarna niet beloond hebben.”

Dat niet alleen maar Floreant kwam voor rust op 1-2 na een fout van Benny Rhioues, die dit keer zijn dag niet had. Roodenburg had alle vertrouwen in een goede afloop ondanks de achterstand, maar kort na rust werd het wel 1-3, opnieuw oogde Rhioues niet okselfris, en juist op het moment dat Heijmans wilde ingrijpen kreeg Ochan zijn tweede gele kaart. ,,Dat was voor ons het breekpunt. Het maakt mij dan persoonlijk niet zoveel uit met hoeveel je verliest, maar de uitslag geeft absoluut niet de krachtsverhouding aan.”

Basisopstelling Roodenburg: Armitage, Bouchnafa, Van Kooperen, Rhioues, Smit, Ochan, Verkuylen, Hooidonk, Khalid, Elhamami, Ali Elbaroudi.

Verdediger Daniel Fleuren werd ook nog aan de tand gevoeld via een podcast met Remco Mentink. Ook hij zat niet in zak en as ondanks de weinig verhullende uitslag: