header voorbeschouwingVoorbeschouwing 2 (Roodenburg, 3e klasse, za)- Na een zeer verdienstelijk seizoen 2013/2014 waarin een periodetitel en dus nacompetitie werd gehaald (Zestienhoven maatje te groot, red.) blikt trainer Patrick Heijmans van Roodenburg alvast vooruit op het aankomende seizoen.

Heijmans met zijn visie op het nieuwe seizoen en de oefenperiode:,,Op dit moment vind ik dat we nog te wisselvallig zijn. Sommige jongens hebben al wat laten zien, maar van sommige jongens verwacht ik echt veel meer. Maar goed, we hebben nog twee weken om de boel op scherp te zetten. We zijn nu ruim drie weken bezig, maar ik kan niet zeggen dat ik er al uit ben qua opstelling. Zeker niet na de nederlaag tegen GOL Sport voor de beker. We speelden toen zo slecht en gaven gewoon cadeautjes weg. We hebben heel veel nieuwkomers en dat moet wel allemaal ingepast worden. We hebben nu een brede selectie. Maar ik heb nog niet iedereen kunnen inpassen omdat een behoorlijk aantal spelers nog op vakantie is.”

Heijmans vervolgt:,,Gelukkig hebben we geen zware blessuregevallen in de voorbereiding. Na het vertrek van een aantal routiniers, starten we met een relatief jong elftal en moeten we de poppetjes op de juiste plaats gaan zetten. We hebben nog twee weken om het elftal te kneden en de puzzel af te krijgen. Waar we zullen eindigen..tja..moeilijk te zeggen met al deze nieuwe spelers. Aan mij de taak om de spelersgroep goed neer te zetten en gefocust te krijgen als het seizoen start. Vorig seizoen stond het goed en had ik er ook vertrouwen in dat we een periodetitel zouden pakken. Dat is toen gelukt. Uiteraard is de doelstelling van het nieuwe seizoen dan ook dat we weer voor een periode willen gaan.
De trainer van de blauwzwarten over zijn huidige selectie:,,Ik heb nu een groep met heel veel jonge spelers. Eigenlijk kan ik opnieuw beginnen ten opzichte van vorig seizoen. Het zijn wel gasten die echt willen en ook hard trainen. Dat geeft me een positief gevoel. Over een week of twee heb ik wel een beeld van de basis die zal gaan starten. Ik vertrouw erop dat we er dan staan.”

De ex-speler van onder meer Katwijk over de favorieten en de ploegen waarvan hij minder verwacht in de derde klasse A:,,Ik schat UVS hoog in. Uiteraard ook Kagia en SEV, die vorig jaar ook meededen om de titel. Ploegen die onderin gaan draaien kan ik niet aanwijzen. Er zijn een aantal ploegen uit de Goudse regio bijgekomen waar we heel weinig van weten. Je weet uiteindelijk nooit hoe alle ploegen voor de dag komen. Het blijft koffiedik kijken. Laat de bal maar gaan rollen. En uiteraard is het dan lekker om met een stadsderby te beginnen tegen DoCos. We hebben er weer zin in!”

Om even geheel bij te zijn nog even de mutaties op een rijtje voor wat betreft de Leidse ploeg:

Gekomen: Sipan Khalid (Lugdunum), Rene Bijker (DUNO), Dennis van Rossen (UVS), Chafik Ochan (DoCoS), Abdelhak Bouchnafa (Lugdunum), Desley van Alphen (Meerburg), Marco Hockx (FC Rijnland), Hicham Harsal (FC Boshuizen, za), Bilal Baddouri (FC Boshuizen, za), Mo Rahou (FC Boshuizen), Daniel Fleuren (Meerburg).
Vertrokken: Abdou Farhane (FC Boshuizen), Marcel Langerak en Marvin Bok (lager elftal).

Sergio Rademakers