HomeZaterdagDerde klasseSjaardema (DoCos) en Jonk (LSVV’70) over onbesliste Leidse derby

Sjaardema (DoCos) en Jonk (LSVV’70) over onbesliste Leidse derby

-

derby days stad(Zaterdag,3A)-Afgelopen zaterdag stond er weer een Leidse stadsderby op het programma. Gastheer DoCoS ontving op eigen veld het LSVV’70 van trainer Wim Mugge. LSVV bleek in het verleden al een moeilijk te nemen horde voor de Morschbewoners. Zo ook deze keer. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1).

In een openingsfase waarin beide ploegen duidelijk aan het aftasten waren, was het LSVV dat al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Een voorzet net buiten het zestienmetergebied belandde op het hoofd van Michiel Ebbing. Met een lepe kopbal in de verre hoek wist hij DoCoS-keeper Mitchel van Abswoude te verschalken.

Kort na deze openingsgoal waren er diverse grote kansen voor de Leidse studentenploeg om de voorsprong uit te breiden. Een schot van LSVV-spits Neal Petersen werd gered door Van Abswoude en een snoeiharde pegel van Ebbing ging maar net over. Het verdere verloop van de eerste helft was zeer rommelig, waarbij LSVV de betere kansen kreeg. In de blessuretijd van de eerste rondgang kwamen de roodwitten dan toch langszij. Met een steekbal wist Wim de Bolster de doorgelopen Maik Groote te bereiken. Groote trok de bal voor en de alert mee opgekomen Christiaan van Empel kon de gelijkmaker binnentikken.

Na rust ging DoCoS op zoek naar de winnende treffer. Zo kreeg Zoey de Jong een grote kopkans en schoot Van Empel maar net over. Vervolgens zakte de wedstrijd naar een ondermaats niveau. Beide ploegen wisten geen enkele uitgespeelde kans te creëren. DoCoS probeerde het wel, maar het lukte gewoon niet om goede combinaties op te zetten en bij de studenten was het beste er ook wel af.
De enige grote kans kwam nog op naam van Van Empel, die in de laatste minuut met een droog schot de lat nog raakte. Zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en zullen beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn geweest met een punt.

LSVV-aanvaller Geert-Jan Jonk na afloop van de wedstrijd:,,We hadden in de eerste helft zeker de beste kansen. We zagen dat DoCoS niet goed kon omgaan met het spelletje dat wij speelden. We hadden dan ook de rust in moeten gaan met een 3-0 voorsprong. Maar als je zulke grote kansen krijgt en ze worden niet gemaakt dan kun je er op wachten dat de tegentreffer dan valt. Dat gebeurde dan ook in de blessuretijd van de eerste helft. Dat was wel zuur. In de tweede helft vloeiden de krachten bij ons weg, waardoor we het niet meer konden opbrengen om ons spel te blijven spelen. Gezien het wedstrijdverloop mogen we tevreden zijn met een punt.”

DoCoS-verdediger Danny Sjaardema over het Leidse onderonsje:,,We speelden vandaag echt zwaar ondermaats. Op een aantal jongens na haalde niemand zijn normale niveau. Tegen een ploeg als LSVV, waar we het altijd lastig tegen hebben, breekt dat je dan op. Uiteindelijk mochten we van geluk spreken dat we nog met een 1-1 stand de rust in gingen. Onze trainer benadrukte dat ook in de theepauze. We waren dan ook voornemens om de tweede helft vol voor de overwinning te gaan. Na rust waren er direct twee kansen om op voorsprong te komen, maar die wilden er niet in. Vervolgens gingen we alleen maar lange ballen spelen in plaats van de voetballende oplossing te zoeken. Tegen die lange mannen van LSVV had dat totaal geen nut en verloren we bijna alle kopduels. Het was hotse-knots-begoniavoetbal. Uiteindelijk houden we er een punt aan over. Een terechte uitslag. Snel vergeten deze wedstrijd en weer vooruit kijken.”

Sjaardema vervolgt:,,Volgende week tegen Kagia zullen we echt uit een ander vaatje moeten tappen. Dat wordt een erg belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben aan een punt genoeg om de periodetitel te winnen. We zullen scherp aan de aftrap verschijnen en laten zien dat we goed kunnen voetballen. Want dat kunnen we.”

Opstelling DoCos: Mitchel van Abswoude, Peter Hamelink, Rico Bouwmans, Maurice Lagendijk, Danny Sjaardema, Zoey de Jong, Wim de Bolster, Erik van der Pot, Christiaan van Empel, Melvin van Gent, Maik Groote

Opstelling LSVV:Demian Flippo, Erik van de Haak, Peter van Diggele, Michel Meere, Wouter Huisman, Ernst van Ruiten, Alen Stjepanovic (Joppe Gloerich), Neal Petersen, Geert Jan Jonk, Michiel Ebbing, Maarten Metz