nabeschouwing bannerOegstgeest heeft de eerste nederlaag te pakken. Op eigen veld verloor de equipe van Jerry Ubink met minimaal verschil van BSC’68 uit Benthuizen. LSVV’70 zou hopen om met 1-0 verloren te hebben, maar de Leidenaren kregen een vuistslag bij CVC Reeuwijk. De teller stopte bij 6-1.

Op De Voscuyl had Oegstgeest het moeilijk en dat niet tot verrassing van de Ubink. ,,Als ik eerlijk ben was ik hier al bang voor, al klinkt dat misschien gek. Het type spel van BSC ligt onze ploeg niet zo en daar hadden we moeite mee. Dat soort ervaringen hadden we ook al in de voorbereiding. Zij spelen vanuit de omschakeling en dat doen ze goed. Ze hebben de zaakjes daar aardig voor elkaar. Ik denk dat wij het als team, vooral voor rust, niet goed hebben gedaan. We speelden oegstgeestgeforceerd, hadden veel onrust in ons spel en we maakten herhaaldelijk de verkeerde keuzes. Later ging het beter in het combinatiespel, maar we konden niet vaak genoeg echt gevaarlijk worden. Toen zij scoorden in de 37ste minuut werd het verhaal heel lastig, want ze zakten steeds meer in. Ik heb zeker goede dingen gezien, maar we moeten volgende week zeker meer gaan creëren om te gaan winnen.

Opstelling Oegstgeest: Sip, Schadee van Dooren, Tetteroo, Leugering, Hachmang (Kampijon), Reus, Den Hollander, Zenden, Dijkstra, Van Tulder (Opdam), Visser (Gianfiglio).

LSVV’70 ging met warme gevoelens richting de eerste competitiewedstrijd na een ongekend vlekkeloze voorbereiding op het seizoen. Na negentig minuten Reeuwijk was de stemming fors omgeslagen. Trainer Freek Jansen na zijn eerste officiële optreden als hoofdbrein bij LSVV. ,,Dit kan toch niet anders dan meteen onze slechtste wedstrijd zijn geweest. Het leek ts-lsvv70nergens op. Slapjes en ziekjes zeg maar. En dat tegen een niet eens gewedige tegenstander. We hebben verloren van onszelf en niet zo zeer van CVC. Bij 2-0 kwamen we nog terug via Sander Mulder, maar even voor rust werd het 3-1 en dat was en tik. Vervolgens stond er na een uur 6-1 op het scorebord en toen vreesden we nog meer ellende. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven, hoewel deze afgang ook wel genoeg is. Toch zeg ik dat we er morgen van zouden kunnen winnen. Maar voor nu is de boodschap overduidelijk. Stilzwijgen moet ons even sieren.”