golsport(Zondag,4A)- Op het laatste moment trok hij zijn overschrijving naar FC Boshuizen in om uiteindelijk binnen te wandelen bij buur GOL Sport. Otman Mouhyieddine kwam eerder onder meer uit voor Laakkwartier, Rijswijk, Wilhelmus, VUC en Alphense Boys en hij sluit niet uit dat hij na dit seizoen weer op hoger niveau gaat spelen. ,,Ik wil eerst GOL Sport helpen aan promotie naar de derde klasse en daarna zie ik wel verder.” Gisteren maakte de kadeploeg een sprongetje op de ranglijst door Leidsche Boys met 0-4 pijn te doen.

Eenvoudig ging dat volgens de technisch vaardige speler niet. ,,Aanvankelijk niet, nee. We hadden moeite met het slechte veld en konden elkaar maar moeilijk vinden. Na de 0-1 ging het beter en in de tweede helft hebben we de tegenstander geen kans meer gegeven en verzuimden we om nog verder weg te lopen. Leidsche Boys moest komen na onze voorsprong en dat speelde ons in de kaart.”

LB-GOL Sport 19-01-2014 resultaatMouhyieddine had twee assists in huis waar een goal uitkwam. Dit seizoen is hij zowel aangever als afmaker, maar de vierde klasse is dan ook onder zijn stand. ,,Toch is dit een bewuste keuze geweest en ik heb er geen spijt van. GOL Sport heeft een hele leuke ploeg. Het is enkel doodzonde dat we zoveel punten onnodig hebben weggegeven. Soms ging het misschien wel te gemakkelijk. Dan kwamen we met 2-0 voor en speelden we de tegenstander zoek, maar vergaten we door te drukken. En diverse keren was het achterin open huis. Dat gaat nu wel beter en er is een aardige balans gevonden. We hebben niet alleen goede voetballers lopen, maar ook jongens die fysiek hun mannetje staan. Voor de titel staan we te ver weg, maar een hoge klassering of periode zit er zeker in. Dat is ook mijn doel geweest om hier te gaan spelen. GOL Sport naar de derde klasse brengen. Dat zou niet misstaan.”

LB-GOL Sport 19-01-2014.jpg deel 2 resultaat kopieVoor de ploeg van Taoufik Maatoug scoorde Mohammed Azauag alle doelpunten tegen Leidsche Boys en met Mouhyieddine vormden zij een plaag voor de thuisploeg. ,,Na de 0-2 ging het dit keer van een leien dakje. We zijn de boel niet gaan onderschatten zoals we dat eerder deden en drukten nu wel door. Op zich kunnen we met dit team elke tegenstander dol draaien. Maar zoals gezegd; we hebben onszelf al meerdere keren in de voet geschoten. Daarbij is dus gekomen dat we drie punten in mindering hebben gekregen en dat hakte er nog al in. Ondertussen is die straf tot een punt teruggebracht en ik ga er vanuit dat ook die terugkomt. Het verhaal was dat we hadden moeten uitwijken naar kunstgras tegen UDO omdat het grasveld eruit lag. Wij weten niet beter dat dit niet mocht, omdat er geen omheining aanwezig is. Laat het duidelijk zijn: wij zouden in dit soort gevallen dolgraag op kunstgras spelen, want dan komen we juist beter uit de voeten met ons combinatievoetbal. Dus die straf slaat helemaal nergens op. Of drie punten eraf of gewoon die hele zaak terugdraaien.”

Ongeacht de afloop van het seizoen staat de nu twee jaar in Leiden woonachtige middenvelder/aanvaller niet afwijzend tegen enkele stappen voorwaarts. ,,Het niveau van de hoofdklasse kan ik aan dus ik wil zeker nog op dat niveau gaan uitkomen. Meestal gaan transfergesprekken lopen in januari of februari dus wellicht komt er snel duidelijkheid. Ik ben pas 29 dus ik kan nog wel even voort.”