vrijdag, mei 17, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVincent de Vrind (UVS,za): ,,Nog negen punten en we zijn kampioen”

Vincent de Vrind (UVS,za): ,,Nog negen punten en we zijn kampioen”

-

ts-uvsVoor het eerst dit seizoen heeft UVS het behalen van de titel in eigen hand. De formatie van Charl van Goozen wees Blauw Zwart met 3-0 terug en profiteerde daarmee van de gedeeltelijke misstap van Leidsche Boys, dat op eigen veld niet verder kwam dan 1-1 tegen VVSB.

Vincent de Vrind was één de beteren aan Leidse kant en was uiteraard in zijn nopjes na afloop van de succesvolle middag. ,,Het klinkt als een cliché, maar wij kijken eerst naar onszelf. Heel eenvoudig ging het niet, want Blauw Zwart is een goede ploeg en herbergt ook aardig wat leuke voetballers. Als je dan met 3-0 wint, heb je het goed gedaan. Daarna hoorden we dat Leidsche Boys punten had laten liggen en dat is natuurlijk een welkome boodschap. De rekensom is nu heel eenvoudig. Drie keer winnen en dus negen punten pakken en we zijn kampioen.”

Rijk rekenen doet De Vrind zich allerminst. ,,Zeker niet, want we spelen nog lastige wedstrijden en wij kunnen ook de fout in gaan. Feit is dat het er nog niet zo rooskleurig heeft uit gezien voor ons. Het hele seizoen lopen we achter Leidsche Boys aan en nu, in het zicht van de haven, hebben we een voorsprong te pakken. Er was blijdschap, maar we richten ons nu op de eerstvolgende tegenstander en dat is Woubrugge. Een verdomd stugge ploeg, waar we op eigen veld niet van konden winnen. Dus we zullen een lastige middag tegemoet gaan en heel geconcentreerd moeten spelen daar. Dat is tegen Blauw Zwart gelukt. We zullen onze kansen zeker weer krijgen en goed moeten afwerken. Maar nee, ook wanneer dat goed afloopt zijn we er zeker nog niet. VVSB is een taaie tegenstander en Football Factory mogen we niet onderschatten. Die wedstrijden spelen we nog in mei.”

UVS en Blauw Zwart werkten de wedstrijd af op het hoofdveld en daar was De Vrind blij mee. ,,Ik speel zelf liever op natuurgras, maar dat is voor iedereen anders. In de beginfase hadden we het erg lastig en mikten zij op de paal. Dat was voor ons een wake-up call en geleidelijk aan kregen we controle over de wedstrijd.”

Mark Hermenet brengt de 1-0 op het scorebord
Mark Hermenet brengt de 1-0 op het scorebord

Mark Hermenet opende de score voor de blauwwitten. Dat was tevens de enige treffer in de eerste vijfenveertig minuten. Na de thee bleef het nog even spannend, maar na twee doelpunten van Joeri Onderwater was het gedaan met het verzet van Blauw Zwart, dat eerder in de week ook al gebukt ging onder de dadendrang van VV Leiden (3-2). Voor UVS was het alweer de zeventiende zege in 21 wedstrijden.

De Vrind: ,,Het zou natuurlijk heel mooi zijn om kampioen te worden in een jaar dat de club 100 jaar bestaat. Ik ben één van de spelers die dit seizoen is overgekomen van de zondagtak en we wilden wat neerzetten. We zijn goed onderweg nu, maar we hebben nog niks. Gelukkig hebben we het nu wel in eigen hand. Of het ons bezighoudt wat er zoal passeert op de club? We krijgen het een en ander mee, maar het is aan anderen binnen de club wat de toekomst brengt. Ik weet ook niet wie onze trainer zal worden en wie er eventueel overkomen, maar wij zijn bezig met de titelstrijd. Dat telt nu, want daar zijn we het hele seizoen voor bezig. We hebben een nuchtere selectie wat dat betreft. En ik blijf sowieso. We hebben het goed met elkaar en dat kan alleen maar mooier worden als we kampioen zouden mogen worden.”

De zaterdagtak van UVS heeft trek in meer feestjes..
De zaterdagtak van UVS heeft trek in meer feestjes..

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read