voorbeschouwing vierde klasseOp zaterdag komen de grootste titelkandidaten, Leidsche Boys en UVS, niet in actie. Het gaat dit keer meer om achterhoedegevechten. Op zondag moet de beslissing vallen in de strijd om de eerste periodetitel. Een wekelijks rondje langs de velden met een nog redelijk gevuld inhaalprogramma.

Zaterdag, 4A:

Indien de weergoden VV Leiden goed gezind zijn, speelt de ploeg zaterdag eindelijk weer eens een wedstrijd. Thuis tegen Hazerswoudse Boys kan een begin worden gemaakt aan de inhaalslag wat aantal wedstrijden betreft. Doordat de afgelopen twee wedstrijden geen doorgang konden vinden, maken de roodwitten zich op voor de eerste wedstrijd deze maand; de voorgaande drie geplande duels werden alle afgelast. Meer dan een plek in de middenmoot lijkt er dit seizoen niet in te zitten voor Leiden. Opponent Hazerswoudse Boys verkleint het gat met koploper UVS bij een eventuele zege tot acht punten. De ploegen komen dit seizoen ook in Hazerswoude nog tegen elkaar uit.

Tussen nummer 4 Hazerswoudse Boys en nummer 7 VV Leiden bevinden zich Blauw-Zwart en Woubrugge in de ranglijst van de 4e klasse A. Winst is geboden wil Woubrugge uitzicht houden op aansluiting met de top van het klassement. Een makkelijke opgave belooft het niet te worden voor het team van Arie van Duijn. Op bezoek in Wassenaar dienen de groenwitten af te rekenen met naaste belager Blauw Zwart, dat twee weken terug een gevoelige tik uitdeelde aan titelkandidaat VVSB door een 1-3 overwinning. Woubrugge kwakkelde de voorbije weken en lijkt al wel kansloos voor het kampioenschap.

In de staart van het klassement staan twee Leidse ploegen tegenover elkaar. Gastheer FC Boshuizen heeft één duel minder gespeeld dan Football Factory, beide teams moeten zich enige zorgen maken met slechts acht behaalde punten tot dusver voor wat betreft een uiteindelijk lage klassering. Degradatie is weliswaar niet mogelijk, maar welke club wil nu graag worden gezocht in de kelder van het amateurvoetbal? Eerder dit seizoen eindigde een ontmoeting tussen de twee teams onbeslist (2-2).

Zondag, 4A:

Twee weken geleden kreeg Leidsche Boys met 3-0 klop op bezoek bij A.S.C. Zondag staan de teams wederom tegenover elkaar. Terwijl de bezoekers uit Oegstgeest nog meedraaien in de top van het klassement, is Leidsche Boys als voorlaatste team in de rangschikking vooral gefocust op punten sprokkelen. De ploeg met de beste papieren, A.S.C, zal vurig naar een zege verlangen, omdat het jeugdbestuur onlangs uitsprak naar een structureel hoger niveau te willen toewerken met de club. De Oegstgeestenaren verloren vrij kansloos van Kickers’69 afgelopen zondag, terwijl Leidsche Boys het niet kon bolwerken in Langeraar bij Altior.

Ook op zondag staat er dit weekend een Leidse derby op het programma. In Leiden-Noord neemt thuisploeg Roodenburg het op tegen Docos. Beide clubs begonnen de derde periode teleurstellend met ieder twee nederlagen. Dit duel telt echter nog voor de tweede periodetitel, waartoe ook de wedstrijd FC Rijnland tegen DoCoS werd gerekend. Dit duel leverde afgelopen zondag een zeer verrassende 1-4 score op voor de mannen van John van Berkel. Veel lijkt er echter niet te halen uit het restant van het seizoen voor de equipes die zondag oog in oog met elkaar staan. Roodenburg speelt sowieso een seizoen dat geen prominente plek zal verwerven in de geschiedenisboeken van de roemruchte vereniging. Met één punt op de teller valt er weinig te lachen op Sportpark Noord. DoCoS wil op een waardige manier afsluiten met de zondagtak. Een tweede zege op rij kan de roodbroeken in elk geval een betere positie op de ranglijst bezorgen.

Tenslotte gaat GOL Sport een tweekamp aan met Warmunda. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt acht punten in het voordeel van de Leidenaren. Tijdens de wedstrijd in Warmond zal coach Taoufik Maatoug met belangstelling vernemen wat zich bij een andere confrontatie in de poule, niet veel verderop, tussen UDO en Kickers afspeelt. Mocht UDO koploper Kickers aan de zegekar binden, weet GOL Sport zich verzekerd van de 1e periodetitel die recht geeft op nacompetitie om promotie naar de 3e klasse. Deze twee teams speelden nog niet tegen elkaar. Vorig seizoen werd er flink afgetrapt op sportpark Het Overbos: 3-4.

Auteur: Hans Stehouwer