leiden_complex_0375Voorbeschouwing 13 (VV Leiden, 4e klasse, zaterdag)- Na een seizoen dobberen in de middenmoot van de vierde klasse moet dit het seizoen van VV Leiden worden. Waar afgelopen jaargang tegen de ‘grote ploegen’ goed werd gespeeld, daar werden tegen de mindere goden in de afdeling flink wat punten gemorst. En dat moet en zal anders gaan dit seizoen, is de overtuiging van Björn Siera. ,,We moeten sowieso de top drie kunnen halen.’’

Gezien de voorbereiding heeft Leiden zeker recht van spreken. Goede oefenwedstrijden (onder meer een gelijkspel tegen een combinatie-elftal van Boshuizen), waarbij het vooral om de uitvoering gaat en de uitslag wat minder deert, en ook in de beker deden de Leidenaren het zeker niet slecht. Er was zelfs een goede kans om de volgende ronde te halen. Zo werd er met 2-1 gewonnen tegen Van Nispen en ook Warmunda kreeg met 3-2 op hun broek. Alleen tegen Kagia werd er verloren, 5-4(!) was de uitslag. ,,Dit resultaat was onnodig, we kwamen terug van een achterstand maar door persoonlijke fouten verlies je de wedstrijd en ben je helaas niet door in de beker’’, aldus Siera.

Vooruitkijkend naar het aankomende seizoen is Siera vol vertrouwen. ,, Natuurlijk wil je kampioen worden, maar dat wil iedereen natuurlijk. Lugdunum heeft een dijk van een team en zal ook bovenin mee gaan doen. Ik denk dat we met ons team sowieso de top drie moeten kunnen halen om via de nacompetitie te promoveren.’’ Ivo Nolet keerde, na afgelopen seizoen bij Voorschoten te hebben gespeeld, terug op het oude nest en verdediger Wesley Schreuder kwam over van RCL. Deze spelers geven de Leidenaren net dat beetje extra kwaliteit is de 22-jarige Siera van mening. ,,Ik ben blij dat Nolet terug is, hij is een ervaren en rustige middenvelder die je er graag bij hebt.’’

Maurice Jansen zag darnaast Marcel Onvlee terugkeren na een niet succesvolle uitstap naar buurman DoCoS. Ook Onvlee kan met zijn ervaring nuttig zijn in het keurkorps van de rood-wit gestreepten. VV Leiden, dat sinds jaren niemand zag vertrekken, eindigde vorig seizoen als zesde en speelde daarvoor vier jaar achtereen in de derde klasse. Een klasse waarin de club ook thuishoort, zo is de mening van de club van sportpark Morsch II.

Wanneer de lijn van de voorbereiding doorgetrokken kan worden, zou VV Leiden weleens hoge ogen kunnen gooien in de vierde klasse. Aankomende zaterdag openen de rood-witten de competitie tegen Wassenaar. De aftrap op Sportcomplex de Morsch is om 14.30 uur.

Geheugensteun ten aanzien van de mutaties:

Gekomen: Ivo Nolet (Voorschoten’97, zo), Sven Swinkels (SJC), Marcel Onvlee (DoCoS, za), Shaquille Luidens (Oegstgeest), Ricky Boot (GHC), Wesley Schreuder (RCL), Patrick Zoons, Cornelis Mens, Jan Matters, Rob van Bezouwen (allen sv Warmunda).

Vertrokken: geen.

 

Auteur Nick Scheurwater