vrijdag, mei 10, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda (za) maakt het lijstaanvoerder Hazerswoudse Boys lastig

Warmunda (za) maakt het lijstaanvoerder Hazerswoudse Boys lastig

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Hazerswoudse Boys blijft de voornaamste kandidaat om zich de winterkampioen te mogen noemen. De ploeg van Manfred van den Bosch pakte de tiende zege van het seizoen, maar kreeg deze niet cadeau en dat uitgerekend in de maand van het ontvangen. Warmunda stribbelde dapper tegen en kwam maar net tekort: 1-2.

Trainer Jan Wansink van de thuisploeg had zich kostelijk vermaakt ondanks de zevende nederlaag in de eerste seizoenshelft. ,,Mijn ploeg heeft er keihard voor geknokt en we kwamen in de buurt van een stuntje. Ik moet wel zo eerlijk zijn om te stellen dat hun zege wel terecht was. Ze hebben een goede ploeg en staan niet voor niets bovenaan. Hazerswoudse Boys heeft veel meer routine lopen en dat zie je terug op het veld. We missen mannelijke kracht en dat is ook niet verwonderlijk. Wekelijks spelen we met een aantal A-junioren en zelfs jongens uit de B-jeugd moeten worden opgetrommeld. Dat komt omdat we wat jongens hebben binnen de selectie die we al langere tijd moeten missen vanwege blessures.”

Toch moesten de gasten zich inspannen en werd het geen makkelijke middag voor Van den Bosch en de zijnen. Stan van Meurs opende de score en zijn tweede treffer leek de beslissing te zijn, maar Yon de Jong klopte zijn eigen doelman voor de 1-2. Wansink: ,,We kregen nog een kansje op de gelijkmaker, maar even zo goed hadden zij het eerder moeten beslissen. Maar wat hadden we meer kunnen doen? De groep moet ik een compliment geven en dat geldt ook voor de tegenstander en de scheidsrechter. Het was uitermate sportief. De aanvankelijke scheidsrechter was overigens verhinderd, maar de Boys hadden er geen moeite mee dat een clubman zou fluiten. Achteraf bleek dat ook verre van een probleem te zijn. Zo kan het dus ook.”

De van het opgeheven GWS overgekomen trainer heeft veel vertrouwen in de toekomst bij Warmunda. ,,Van dit jaar groeien de spelers. We zijn nadrukkelijk ook met de A-jeugd bezig en willen die gasten klaarstomen voor het eerste. Over 1 of 2 jaar moeten we de vruchten daarvan kunnen gaan plukken. Nu gaat het nog met vallen en opstaan, maar dat is volkomen inherent aan de jeugdigheid. Dat neemt niet weg dat wij in staat zijn om het elke tegenstander lastig te maken. We hebben de pech dat Martijn (zoon van, red.) door een blessure ontbreekt. Hij is een belangrijke pion en kan die gasten neerzetten en de lijnen uitzetten. We missen hem echt. En ondanks dat verliezen we toch maar met 1 goal verschil, terwijl we ook nu B-jeugd hebben moeten inpassen. Dan zet ik mijn denkbeeldige petje af. We zijn op de goede weg aan het wandelen en ik zie daadwerkelijk dat er stappen worden gemaakt. Warmunda heeft alleen wat meer tijd nodig.”

Warmunda blijft op de voorlopige elfde plaats, ook al omdat de onderste drie ploegen verloren en Football Factory en Wassenaar niet verder uitliepen vanwege hun nederlagen. De Warmonders sluiten volgende week de eerste helft van het seizoen af met een treffen op Overbos tegen middenmoter KSD-Marine.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read