Vierde klasse A (zaterdag)- Arthur van Dam, sluitpost bij de zaterdagtak van Warmunda, is ervan overtuigd dat er meer voor zijn ploeg had ingezeten wanneer de gastheer tegen Blauw Zwart dezelfde energie zou hebben gestoken in de eerste helft als in de tweede rondgang. De klap van de eerste helft kwam het nu niet meer ongeslagen Warmunda evenwel niet meer te boven. Uiteindelijk wonnen de Wassenaarders met 0-3.

Van Dam keepte vorig seizoen een paar wedstrijden voor het eerste, maar is nu de eerste doelman op sportpark Overbos. Na drie duels stonden er vijf punten op de rekenmachine en een nog ongeslagen status. Blauw Zwart bracht daar dus verandering in aan. De sluitpost: ,,Laat ik voorop stellen dat dit voor ons een zware tegenstander was. Gewoonweg een goede ploeg, maar we hebben het zelf vergooid in de eerste helft. We haalden twee keer een voorzet er niet uit en twee keer profiteerde hun spits. Dat heet niet scherp genoeg zijn en dat kwam ons dus duur te staan. Daarna hebben we het beter aangepakt, maar het kwaad was eigenlijk al geschied.”
Boshuizen_warmunda_sep_2014_DSC_0025

Voor de ploeg van Jos van der Helm was Adrian Koziel de tweevoudig doelpuntenmaker. Na de rust maakte Kim Theil ook nog een doelpunt en daarmee moest Warmunda dus de handdoek werpen. Van Dam: ,,Ik kan niet zeggen dat het onverdiend was, maar ik weet wel zeker dat er meer uit te halen was wanneer we voor de rust scherper zouden zijn geweest. Na rust werden we ook gevaarlijker, maar het zat er niet meer in.”

Warmunda zakt derhalve op de competitieladder, maar Van Dam ziet zijn ploeg wel weer stijgen. ,,Dit elftal biedt perspectief en we deden het tot aan Blauw Zwart ook goed. We willen graag naar boven kijken en het hoogste nastreven. We moeten alleen meer rust in ons spel brengen. Soms willen we te snel naar voren en slaan we teveel stations over. Dat levert nog te vaak balverlies op. Aan de andere kant denk ik wel dat het verdedigend goed staat bij ons, op de wedstrijd tegen Blauw Zwart na dan. En we hebben twee snelle jongens voorin. Wat ik zeg; er is genoeg potentie dit jaar bij de de zaterdagtak van Warmunda. Mijn eigen prestaties? Ik ben niet ontevreden, maar moet wel meer gaan coachen en ik wil ook meer meevoetballen. Aan deze facetten werk ik, want ik wil graag beter worden.”

Van Dam groeide op bij de club en koos ervoor om op zijn negende te gaan keepen. Daarvoor voetbalde hij drie jaar. ,,Mijn held was Edwin van der Sar en zo is het balletje gaan rollen om keeper te worden. Ondertussen sta ik alweer tien jaar tussen de palen.”

Over trainer Jan Wansink is hij lovend. ,,Een rustige man die duidelijk uitlegt. Ik vind zijn feedback prima en het is gelukkig niet zo’n schreeuwer van een trainer. Als het moet kan hij zijn stem verheffen, maar tot nu toe heeft hij dat nauwelijks hoeven doen. Het gaat immers vrij behoorlijk.”
Kan dit Warmunda verrassen tegen de beteren uit de vierde klasse is de vraag. ,,Dat zou me niet verbazen. We willen het elke tegenstander zo lastig mogelijk maken in elk geval. Volgende week? Geen idee wie de tegenstander is, om eerlijk te zijn.”

We helpen Van Dam uit de brand. Warmunda gaat naar het Leidse Lugdunum. Normaliter misschien een trede te hoog, maar hoe zullen de Leidenaren 2 en 3 oktober verteren? Na dit weekend is Lugdunum de nummer vier en Warmunda zakte naar de tiende plaats.