In deze rubriek benadert onze redactie jeugdleden van ADO Den Haag en dan in het bijzonder spelers die opgroeiden in onze eigen regio. Dit keer is het de beurt aan Jesse Reinders om zijn zegje te doen in samenspraak met Piet van Kampen. Reinders is de zoon van vader Arnold, die een blauwe middag nog uitkwam voor de hoofdmacht van FC Groningen. Zo vader, zo zoon. Voetbal tot in de vezels.

Hij is nog maar dertien lentes jong maar de zoon van Arnold Reinders, die seizoenen lang een vaste waarde voor Noordwijk 1 was, heeft een doelstelling voor ogen. ,,Ik wil profvoetballer worden”, klinkt het vastberaden. Het is nogal wat. Via ADO Den Haag wil hij uiteindelijk het shirt van Barcelona gaan dragen. Over ambitie gesproken. Het is natuurlijk de droom van elke jonge voetballer om het allerhoogste te bereiken maar de weg ertoe is lang en zwaar. En of de droom ooit werkelijkheid zal worden? De jongeling lijkt in elk geval al wel een vaste waarde bij ADO Onder 14.

image

Jesse strikte zijn veters als vijfjarig jochie bij – hoe kan het ook anders- Noordwijk. De van begin af aan linkermiddenvelder of centrale verdediger was altijd vertegenwoordigd in de selectieteams van de wit-rode jeugd. Totdat hij op een gegeven moment tijdens een toernooi bij SVC ’08  door de spiedende ogen van de scouts van ADO Den Haag werd ontdekt. Zij zagen wel wat in het jonge broekie. ,,Zij gingen na afloop naar mijn vader toe om een praatje te maken. Zodoende kwam ik bij ADO terecht. Ik kreeg een brief thuis een mocht eerst met drie trainingen mee doen en een wedstrijdje voetballen. Toen kwam er een vervolgstage en mocht ik weer een wedstrijdje spelen.” Inmiddels speelt Jesse voor het tweede seizoen bij de Hagenezen in de C jeugd. Vorig seizoen bij Onder 13 (D1) en nu dus als eerste jaar bij Onder 14 (C2).

image (2)

Op deze jonge leeftijd al een toernooi in Letland te mogen spelen was voor Jesse een mooie ervaring. ,,Wij werden derde op een mooi  groot toernooi. Dat was in januari van dit jaar. Het was een leuk uitstapje en hebben naast veel lol gehad ook veel geleerd en het daar goed gedaan.”  In de huidige competitie gaat het wat minder want de eerste twee wedstrijden werden van Ajax en Vitesse veloren. Hij raakt niet in paniek en heeft het naar zijn zin bij de Haagse eredivisionist waar hij wel vier keer per week moet trainen onder leiding van Aart Jan van Boxtel.  ,,Maar ik word met het busje opgehaald en ik leer heel veel van hem”, heeft hij tot nu toe ervaren. Het is voor de jongeling een druk leven naast zijn studie op het Nortgho College. Wat hij worden wil? ‘ Profvoetballer’ is het antwoord want waar hij voor studeert is voor hem nog een open boek. Hij focust zich vooralsnog op de voetbalsport, de jongeman die in een voetbalgezin is opgegroeid. Pa Arnold voetbalde in Noordwijk 1 en kreeg de kans in het toenmalige Oosterpark. Broer Stijn trapt zijn balletje in de B2 aan de Duinwetering, dit als eerstejaars. Moeder Ivonne gaat er in mee en vindt het allemaal nog leuk ook. Voetbal zonder Reinders of Reinders zonder voetbal is nu eenmaal geen optie.

image (5)

 

Uiteraard volgt Jesse de verrichtingen van ADO Den Haag op de TV. Zijn favoriete speler is Roland Alberg. Daarnaast is hij af en toe ook op de Duinwetering te vinden als Noordwijk 1 thuis speelt. ,,Ik kan er niet altijd bij zijn want thuis spelen we bijvoorbeeld onze wedstrijden om 14.30. Maar als het lukt dan ben ik er bij op de Duinwetering.” Gaat een jongensdroom uitkomen? Passie en gedrevenheid genoeg. Eerst ADO 1 maar zien halen en dan…..ja dan? Daar zal Jesse met zijn gedrevenheid zelf invulling aan moeten geven. Gaat hij een mooie voetbaltoekomst tegemoet of wordt het toch Noordwijk 1 waar zijn pa de nodige meters heeft gemaakt?

image (3)

Tegenwoordig is Reinders senior, als bijna vanzelfsprekend, nauw betrokken bij het beleid van de hoofdklasser en vervult hij uiteenlopende taken bij de medekoploper in de Hoofdklasse B. Ruim elf jaar geleden speelde Arnold Reinders (43) zijn laatste duel in de hoofdmacht van VV Noordwijk. De geboren Groninger had er toen precies tien seizoenen opzitten bij de Duinweteringclub. Reinders, die zijn carrière in Groningen bij Oosterparkers begon, om vervolgens bij FC Groningen terecht te komen. In die tijd speelden onder meer John de Wolf en Jantje van Dijk bij de witgroenen. Via de FC haalde hij ook het Nederlands Jeugdelftal om later ook met het Nederlands Studentenelftal op de Studenten Olympiade uit te komen. Kunnen Jesse en wellicht ook Stijn verder reiken dan hun pa?

Note redactie: na dit interview speelde Onder 14 een uitwedstrijd in en tegen Emmen. De eerste Haagse driepunter kwam in Drenthe op het scorebord (0-2).

Foto’s: met dank aan Stijn Reinders