Nog ruim voor de transferperiode heeft Thomas van Rest van HBS besloten om na zijn verhuizing naar Leiden de overstap naar UVS te maken. De 22-jarige centrale verdediger Van Rest was een vaste selectiespeler van de Haagse Topklasser maar moest vanwege zijn studie dit seizoen een stapje terug doen. De komst van Van Rest is een mooie versterking van de selectie van het duo Overdijk en Van Leeuwen. Eerder konden zij voor het nieuwe seizoen al de komst van de oud UVS’ers Bart van der Weijden, Niels van der Burg, Ronald Mink en Rico Westdorp noteren.

Thomas van Rest volgend seizoen in de blauw-witte clubkleuren
Thomas van Rest volgend seizoen in de blauw-witte clubkleuren

Terug van weggeweest is ook Geert Jan Jonk. Na een omzwerving langs Oegstgeest, Voorschoten ’97 en buurman LSVV heeft de 32-jarige middenvelder besloten om in het nieuwe seizoen de blauw-witte kleuren weer te verdedigen. Het trainersduo Overdijk en Van Leeuwen kan volgend seizoen ook rekenen op de inbreng van een aantal huidige A-spelers te weten: Arjan Menken, Jeroen Boogmans, Tobias de Kolf en Jim Springer hebben deze week aangegeven hun blauw-witte club in het nieuwe seizoen trouw te blijven.

Geert Jan Jonk terug op het nest
Geert Jan Jonk terug op het nest

Thijs van Wetten zal de aanval van Valken’68 komend seizoen gaan versterken. De in Leiderdorp geboren aanvaller verruilde twee jaar terug Hazerswoudse Boys voor Meerburg. De 25-jarige spits vond het net zeer regelmatig in Hazerswoude waardoor zijn toenmalig trainer Ed Kluivers hem adviseerde een stapje hogerop te doen. In zijn eerste seizoen op de Rijndijk kreeg hij meteen het vertrouwen van Nico van der Salm. Volgend seizoen maakt Van Wetten dus weer twee stappen voorwaarts. Ricardo Vijlbrief komt voor zijn tweede termijn naar Valkenburg. Vijlbrief bracht zijn voetballeven door in Rijnsburg en twee jaar terug was hij ook al te vinden op ‘t Duyfrak.

Alweer stappen omhoog voor Thijs van Wetten
Alweer stappen omhoog voor Thijs van Wetten