Excelsior heeft Alfons Groenendijk aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 51-jarige Zuid-Hollander tekent bij de Kralingers een contract voor twee seizoenen. Groenendijk, een van de Ambassadeuren bij Leidenamateurvoetbal.nl,  is bij de eredivisionist de opvolger van Marinus Dijkhuizen, die onlangs koos voor een avontuur bij het Engelse Brentford FC. Groenendijk begint op 27 juni aan zijn klus in Rotterdam.

Fons Groenendijk

Dit seizoen was Groenendijk zes maanden technisch directeur van het Roemeense Universitatea Cluj, dat hem in maart ontsloeg. Ook had hij bij de club een functie als assistent-trainer. Groenendijk was eerder coach van Willem II, FC Den Bosch en Jong Ajax en speelde onder meer bij UVS, ADO Den Haag en in Engeland

De Leidenaar: ,, Ik kom uit bij een goed georganiseerde club. Excelsior heeft niet voor niets afgelopen seizoen zo goed gepresteerd”, zegt Groenedijk op de website van Excelsior. ,,Ik ben niet iemand die het wiel opnieuw gaat uitvinden, maar graag verder gaat op de ingeslagen weg.”