deel 3 van 2015 en alweer deel 23 van dit seizoen. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • Leidenamateurvoetbal.nl groeit en timmert verder aan de weg. Ons team bestaat inmiddels uit 30(!) redactieleden. Niet iedereen kan evenveel doen, maar de bereidwilligheid is groot en het enthousiasme van de teamleden grenzeloos. Toch kunnen we nog steeds handen gebruiken. Zeker op het gebied van camerawerk, zowel video als fotografie. Dus ben jij enigszins bedreven in het werken met een camera en lijkt het je leuk je bij ons team aan te sluiten…we ontvangen jou met open armen. Het zou gaan om het vastleggen van wedstrijden in het weekend en incidenteel hand-en spandiensten doordeweeks. Met elk uurtje inzet kan je ons helpen. Geïnteresseerden kunnen een beknopt mailbericht sturen aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Er zal vervolgens zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen. Voor belangstellende schrijvers of schrijfsters geldt hetzelfde. Wil jij de uitdaging aan gaan en kan je ons helpen en ons benutten als opstapje? Ons team wacht op jou.
 • Roodenburg heeft er twee nieuwe juniorentrainers bij. Afgelopen vrijdag zijn Selemon Haggi en Gloire Kalangu geslaagd voor hun KNVB diploma juniorentrainer. Vanaf heden mogen zij ook de A, B en C junioren trainen en zij hebben geïnvesteerd in hunzelf. De cursus hebben zij gevolgd bij Graaf Willem VAC.
  Met deze basiskennis kunnen zij zichzelf verder ontwikkelen. Want je bent als trainer nooit klaar, wil je voetbal blijven volgen, dan moet je de ontwikkelingen dagelijks in de gaten houden. Wil je ook trainer worden bij Roodenburg? Mail dan naar jlovink@casema.nl voor een intakegesprek.
 • SV Warmunda is op zoek voor volgend seizoen naar aanvulling voor hun eerste dames team. Voor inlichtingen bellen naar Nico Lakenberg
 • Ondanks alle goede bedoelingen van leidenamateurvoetbal.nl zal de voetbalquiz op zondag 15 februari geen doorgang vinden. De belangstelling was helaas niet groot genoeg. Er waren al wel aanmeldingen binnen van diverse clubs met teamnamen als Zalgiris Vilnius, Yellow Blue Army, ‘Der Auspütsers’, Team SVB, Kagia 3 en De Vier Musketiers. Andere teams meldden zich ook al aan, maar gaven hun teamnaam nog niet prijs. Meer dan helaas werd het beoogde doel niet behaald qua aantal inschrijvingen, maar achteraf bezien is dit misschien niet eens ongunstig. Er zal namelijk een inhaalprogramma worden ingelast met weer wedstrijden dan onze redactie zich van tevoren had bedacht in dat weekend. Maar: het goede nieuws is dat de quiz niet van de baan is. Er wordt naar een nieuwe datum gezocht, waarbij wordt gedacht aan de maand mei of juni. Dan zullen veel voetballiefhebbers en voetballers zelf stilaan minder verplichtingen hebben en kan ‘the battle’ alsnog plaatsvinden. Onze redactie, Biba Quiz Promotions en Bad Habits zullen er t.z.t. weer klaar voor zijn. We rekenen dan op dezelfde teams en uiteraard een forse aanvulling van het deelnemersveld. Laat ons niet in de kou staan!
 • Onze een-na-laatste nieuwkomer, Gerard Bol,vertelt u alles over Voorschoten’97 – Alkmania: ‘Ik moet zeker op tijd vertrekken vanuit huis om alle tijd te hebben voor mijn eerste wedstrijdverslag van deze beladen wedstrijd in de zondagse derde klasse A’, was mijn gedachte toen ik om 13.00 uur naar mijn auto huppelde en de klassieker op de televisie achter mij liet. Een twintig minuten later parkeerde ik al pal voor het toegangshek van de zondag afdeling van Voorschoten’97……meer te lezen over deze bijdrage recht uit het hart via onze homepage.
 • Vrijdagavond 23 januari bonden 64 jeugdleden in de V. Oegstgeest kantine de strijd aan op 8 Playstations 4, zodoende konden 16 deelnemers tegelijk achter 8 grote TV-schermen in actie komenDe organisatie was wederom in professionele handen van FIFA Tournaments uit Alkmaar. Op een groot scherm werden de tussenstanden in de 8 poule’s bijgehouden, waarna de groepswinnaars elkaar in de kwartfinale tegenkwamen. Onder grote belangstelling werd de finale tussen Joek Nieuwenhuis en Mika Gottenbos gevolgd. Na strafschoppen ging Mika uiteindelijk met de wisselbeker aan de haal. De troostfinale om de derde plek werd gewonnen door een andere C1-speler, Felix van der Hoek.
 • Het hoofdbestuur van DoCoS heeft afgelopen week positief gereageerd op het verzoek van de KNVB om bij DoCoS een servicepunt in te richten. De KNVB district West II sluit haar vaste kantoor in Rotterdam. In plaats daarvan gaan de KNVBmedewerkers dichter bij de clubs werken. Als onderdeel daarvan heeft de KNVB het plan opgevat om met servicepunten te werken, locaties die gemakkelijk bereikbaar zijn en voldoende faciliteiten hebben om overdag overleg te voeren en als kantoor te dienen.
 • FC Rijnvogels deed voor de winterstop van zich spreken en voldeed bijna aan de eigen doelstelling om twintig punten in de wacht te slepen. Dat lukte net niet (18), maar na de eerste ontmoeting vanaf de winterstop staan er nu wel 21 op het scorebord. Xerxes/DZB werd in eigen huis met 2-0 verslagen en de Katwijkers zijn hard op weg om een flink gat te slaan richting de staartploegen. En dit ook op een vaak volwassen manier. Het ziet er dus naar uit dat de formatie van Hein van Heek en Huig Hoek zich tijdig veilig kan gaan spelen, hoewel voorzichtigheid in uitspraken in die richting troef zijn op de Kooltuin. Eeen uitgebreide podcast te beluisteren met Hein van Heek en doelman Peter Messemaker via onze homepage.
 • Waar er dit weekend veel wedstrijden werden afgelast, reisde Boshuizen afgelopen zondag af naar af naar ’s Gravenhage, waar de competitie werd hervat bij Wateringse Veld/GONA. Het duurde even voordat de Leidenaren definitief afstand namen, maar uiteindelijk stond er een ruime 2-5 op het scorebord. Boshuizen startte de tweede seizoenshelft op een zesde plaats, met de wetenschap dat de bovenste plaatsen nog lang niet uit zicht zijn. Tegenstander GONA was terug te vinden in de lage middenmoot. Als Boshuizen nog wat wil dit seizoen, zijn dit wedstrijden waar geen steekjes meer mogen vallen….Verslaggever Nick Permanand praat u bij via onze homepage.
 • In de zomer van 2014 hebben de besturen van vv Noordwijk enSJC een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de meisjes D. Omdat beide verenigingen te weinig speelsters hadden om een volledig team te vormen, werd besloten een nieuw, samengesteld team op te zetten. Sinds de start van dit seizoen vormen deze speelsters “ST SJC/Noordwijk” (samengesteld team SJC en vv Noordwijk). Dit team, dat uitkomt in de tweede klasse, bestaat uit vijftien speelsters.
 • Het was het verhaal van de kansen niet afmaken voor SJZ. Op bezoek bij DOSR ging de ploeg van Rob van den Wijngaardnipt onderuit (2-1). Daardoor staan de Zoeterwoudenaren nog altijd net boven de gevarenzone. ,,We hadden zo naar deze wedstrijd toegeleefd met z’n allen’’, aldus een teleurgestelde SJZ-aanvaller Hans CoretTom Mentink maakte het verslag over de tweestrijd, via onze homepage.
 • Zaterdag 28 februari vindt er weer een enorm gezellig feest plaats bij Leidsche Boys. Met o.a. Barry Badpak, Raymond Leest en PSL Events (Thomas Volwater).Kaarten te koop á € 10,00 bij Wim Kaaij of achter de bar bij Voetbalvereniging Leidsche Boys.
 • Valken’68 begon ijzersterk aan het seizoen. De Valkenburgers deelden zelfs kortstondig de koppositie. Op dat moment werd op te grote voet geleefd, maar er weer niet minder genoten van de weelde. Gaandeweg zakte de ploeg van Andries Wendt weg, maar niet verder dan de middenmoot. Bij de heropening van het seizoen zouden drie punten meer dan welkom zijn, om zodoende wel weg te blijven van de staartgroep. Valken’68 slaagde in die missie. Nootdorp moest er met 3-0 aan geloven. Wendt sprak na afloop met Jaap Kloos, verslaggever van RTV Katwijk. De podcast werd gedeeld met Leidenamateurvoetbal door onze Katwijkse collegae. Beluister op onze website de winnende coach (homepage).
 • Inmiddels heeft het bestuur van VVSB alle betrokkenen van de vernielingen rondom de jaarwisseling persoonlijk gesproken en is er overleg geweest met de gemeente.
  Dat heeft ertoe geleid, dat er in samenspraak met de gemeente aangifte is gedaan en dat VVSB zelf verschillende taakstraffen en (tijdelijke) schorsingen heeft opgelegd aan zowel leden als niet-leden. Hiermee hopen we deze vervelende gebeurtenis gepast te hebben afgerond. We gaan ervan uit dat we op positieve wijze, zoals te doen gebruikelijk op onze club, met z’n allen weer tijd en energie kunnen steken in de relevante zaken. Zo meldt VVSB op hun website.
 • Voetbal kijken, de wedstrijd analyseren en voetbalquiz spelen. Biertje drinken, bar hangen. Pokeren, biljarten en darten. Potje kaarten, FIFA spelen. Stoere verhalen vertellen en moppen tappen. Dit kan allemaal op de Mannenavond van ROAC! Hoe leuk is het om samen met je vader naar de Mannenavond te komen? Of hoe leuk is het om de vaders van het team van jouw zoon beter te leren kennen? Dat kan allemaal op de Mannenavond van ROAC! Op dit moment vinden er nog stevige onderhandelingen plaats voor de hoofdact van de avond. Dit moet je meemaken om te weten hoe leuk is. Dat weet je allemaal als je erbij bent op de Mannenavond van ROAC! Je kunt er niet omheen als je ROAC-man bent: 13 februarivanaf 21.00 uur moet je erbij zijn!
 • Het zal je maar gebeuren: Ot de Vroom, keeper van Meerburg E1, heeft woensdag 21 januari op veld 2 na de training (rond 18.30 uur) zijn witte keepershandschoenen op het veld laten liggen. Als iemand deze gevonden heeft, dan horen wij dat graag. Stuur een mail naar: vrark@casema.nl. We komen ze dan zo snel mogelijk ophalen! Alvast bedankt voor de moeite.
 • Nieuwkomer  Dylan Dijkstraontfermde zich qua verslag over Leidsche Boys (zo) – Warmunda, lees: Afgelopen zondag stond er een heus ‘kelderduel’ op het programma in de vierde klasse Op sportpark de Vliet werd  onder zware omstandigheden het duel tussen Leidsche Boys en Warmunda afgewerkt. Voor beide ploegen waren de punten hard nodig, om niet verder kleurloos onderin te blijven dobberen. Uiteindelijk trok Leidsche Boys aan het langste eind en won de ploeg van Richard de Graaf, na een zwaar bevochten tweegevecht, met 2-1. Zie het vervolg van het verslag op de website.
 • Daar is ie weer……… De Spannende Speurtocht! De jongste jeugd van DOSR trekt ook deze winter ’s avonds door het dorp!! Op vrijdagavond 30 januari organiseert de activiteitencommissie opnieuw de spannende speurtocht voor alle F-junioren, E-junioren en D-junioren. Verdeeld in groepjes zal er onder begeleiding een wandeltocht door de buurt worden afgelegd. Onderweg zullen er vragen worden beantwoord, spelletjes worden gespeeld, opdrachten worden uitgevoerd en zal er genoten worden van een hapje en een drankje! Een leuke, gezellige en spannende activiteit die niemand mag missen!! Inschrijven kan door een mail te sturen naar dosrjeugd@hotmail.com!!
 • Speler Osama Rashid van eersteklasser Alphense Boys verliest met Irak in de halve finale van de Azië Cup. Toch een puike prestatie.
 • Door zowel de keuze van zowel DoCoS als UVS om de nadruk van de selectie 1 op zaterdagte leggen, speelden afgelopen zondag voor het eerst sinds heel lange tijd de beide zondag eerste teams tegen elkaar in de Kikkerpolder.Dat het 7 tegen 3 werd voor UVS is minder belangrijk, wel dat de mannen en toch ook toeschouwers allemaal een leuke en sportieve wedstrijdmiddag hadden.
 • Mo Rahhou (DoCoS B2) en Rob Ravensbergen (DoCoS MC1) zijn sinds maandag in het bezit van het diploma juniorentrainer van de KNVB. De beide jeugdtrainers van DoCoS ontvingen hun diploma uit handen van Gerrit Panhuis, coach van Oranje Onder 16 en Oranje Onder 18 bij de KNVB. DoCoS feliciteert beide jeugdtrainers van harte met dit mooie diploma.
 • Gustavo Hamer, gewezen jeugdspeler van Meerburg, maakte al deel uit van de definitieve selectie van Oranje onder 18, maar timmert rustig verder aan de weg. Lees gerust: http://www.wasserman.nl/nl/news/Hamer_er%20had%20meer%20ingezeten%20tegen%20ajax.html?id=1584 en http://www.fr-fanatic.nl/roy-makaay-foeterde-geheel-onnodig/. Hamer, bijnaam Guga, maakte eerder ook al zijn debuut voor Jong Feyenoord tegen Dordrecht. De glimlach bij Meerburg is zichtbaar..en terecht!