vrijdag, februari 23, 2024
HomeBekerSJZ naar kwartfinale van districtsbeker, DoCoS en Voorschoten'97 sneuvelen

SJZ naar kwartfinale van districtsbeker, DoCoS en Voorschoten’97 sneuvelen

-

Districtsbeker- Voorschoten’97 (zo) heeft het op eigen veld niet kunnen bolwerken tegen Jodan Boys. De hoofdklasser was met 1-4 te sterk voor de tweedeklasser. Het betrof een duel in de eerste categorie. De ploeg uit Gouda schaarde zich zo bij de laatste acht in dit bekertoernooi. In de tweede categorie werd DoCoS na strafschoppen uitgeschakeld door HOVDJSCR. Na de reguliere speeltijd was het nog 0-0. In de strafschoppenserie werden de eerste zeventien strafschoppen benut. Zoey de Jong miste daarna voor de Leidse ploeg, waardoor DoCoS zich volledig kan richten op de competitie. Van dit duel in de loop van de woensdag een uitgebreid verslag. SJZ plaatste zich wel voor de kwartfinales. De ploeg van Rob van der Wijngaard kwam met 0-2 achter tegen Rijnmond HS, maar vocht zich terug. In de laatste minuut zorgde Frank Willemse voor de beslissende treffer.

SJZ-trainer Van den Wijngaard sprak van een ‘waar bekerspektakel’ en roemde zijn ploeg. ,,Niet normaal wat er allemaal in deze wedstrijd zat. Wanneer je dan met 0-2 achter komt, maar at the end de volgende ronde bereikt dan is dat wel erg lekker zo voor de winterstop. Het was nog gezellig druk ook met aanhangers van zowel Rijnmond als van ons. Ik moet ook zeggen dat het een sterke tegenstander was. Vooral in de eerste twintig minuten kregen we geen grip op hun buitenspelers en sterke centrumspits. Dat leverde hen twee goals op. Daarna ging het kantelen en de goal van Marc Griffioen was erg belangrijk vlak voor rust. In de tweede helft hebben we gebeukt op hun hok en is het goed gekomen.”

Voor de Zoeterwoudse ploeg scoorde Peter Wansink de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Danny Pieterse. Terwijl de namen al werden opgeschreven voor de strafschoppen zorgde Willemse ervoor dat het zover niet hoefde te komen. In de slotseconden kreeg een speler van Rijnmond nog een rode kaart. Van den Wijngaard: ,,Nu zitten we bij de laatste acht en gaat dit toernooi nog meer leven hier. Aangenaam is ook dat we zonder kleerscheuren aan het nog belangrijkere treffen van zondag kunnen beginnen. Natuurlijk is Bernardus belangrijker. Ja, het is ook leuk om Ronald Rosdorff weer te ontmoeten. Zoals bekend hebben wij een uitstekende verstandshouding. Maar goed, zondag tellen alleen de punten. Overigens had het voor mij na vanavond ook even klaar mogen zijn, want we spelen wel erg vaak. In januari starten wij in de derde klasse ook weer als eerste. Aan de andere kant moet ik stellen dat ik deze avond niet graag had gemist.”

Voorschoten’97 speelde met een veredeld B-elftal tegen Jodan Boys. Een ongelijke strijd zou je zeggen. De hoofdklasser dicteerde het duel ook, maar had volgens verdediger Robert Toret wel hulp nodig. ,,De eerste goal kwam voort uit een ten onrecht gegeven hoekschop en de tweede was zonder meer buitenspel. Toch vochten we ons terug en werd het in het slotkwartier nog spannend. Nadat Bennie Hogewoning had gescoord, hebben we de druk kunnen opvoeren. Het zou natuurlijk leuk zijn geweest wanneer de gelijkmaker zou zijn gevallen, maar een stunt bleef uit. Zij counterden uiteindelijk weg naar 1-4. Gek is dat niet, want wij speelden maar met vier spelers die er afgelopen zondag ook bij waren. Het spreekt voor zich dat onze wedstrijd tegen HVV van komende zondag belangrijker is.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read