Soms zijn dingen niet te verklaren. Op dinsdag werd topklasser FC Lisse bedwongen (3-3) en vier dagen later gaat hoofdklasser Swift er met de 0-3 winst vandoor. Heet zoiets voer voor psychologen? Feit is dat de Vogels in het laatste kwartier onderuit gingen en de defensie er na de thee niet goed uitzag, een week voor het eerste echte werk in de bekerstrijd.

SW 3
Vooral over de linkerflank waren de bezoekers gevaarlijk. Twee seizoenen geleden toen de Rijnvogels nog eersteklasser waren was Swift al een geduchte opponent en concurrent voor het kampioenschap. Uiteindelijk werden de Amsterdammers ver achter zich gelaten en ging de titel ruimschoots naar de roodwitten. Maar de ploeg uit Mokum bewees nu ook weer over een goed voetballend team te beschikken. Verdedigend gaven zij vrij weinig weg. Hun combinatiespel oogde goed. Fysiek sterk en gevaarlijk bij de counters alhoewel er voor de rust vooralsnog weinig gevaar uit voortkwam. De dieptepasses van Swift verzandden vaak in een buitenspelsituatie of doelman Gert Jan Vlieland had er goed het oog in. Slechts eenmaal moest hij echt aan de bak en deed dit voortreffelijk en hield de nul.
Collega Koen Verhoeff aan de overzijde had het aanmerkelijk drukker toen de Vogels aanvallend nog goed in hun veren zaten. Hij zag enkele schoten net aan over scheren en was bij gevaarlijke situaties ter plekke. Een harde inzet van Jaco van der Bent pareerde hij knap. Het was al met al een levendig duel in een behoorlijk tempo waarin de beide teams weinig voor elkaar onder deden.

SW 5
Na de break werd het van Rijnvogelzijde wat rommeliger. Het Amsterdamse doel werd nauwelijks onder druk gezet en indien dit wel zo was, stond daar een gedegen defensie. Swift nam meer en meer het heft met gevaarlijke uitvallen in handen. Een doelpunt hing in de grauwe lucht en het was Thijs Boeting – een oude bekende uit eerdere ontmoetingen- die met een fraaie kopbal Peter Messemaker onhoudbaar het nakijken gaf. De thuisclub had nog een stief kwartiertje om de boel in balans te brengen en drong ook wel aan doch levensgrote kansen dienden zich niet aan. De Vogels kregen in de slotminuten het deksel op de neus toen Hassan Bosboom en Julius Goedhart dankbaar profiteerden van een vandaag niet goed in de veren stekende Vogeldefensie. Misschien was 0-3 wel iets te veel van het goede maar wellicht is het een goed gegeven dat elke wedstrijd op zich staat en dat klassenverschil soms weinig uit maakt.
Aanstaande zaterdag het eerste duel voor de Districtsbeker tegen zondaghoofdklasser Quick uit Den Haag. De wedstrijd op de Kooltuin begint om 17.00 uur.

Uit de ziekenboeg: de blessure van Martijn Tjon A Noek valt mee. De nieuwe spits hervat de looptraining en kan mogelijk bij de start van de competitie weer fit aansluiten. Verdediger Orlando Ouwehand zal wel later terugkeren in de hoofdmacht. Hij liep vorige week een scheurtje op in zijn bovenbeen in de confrontatie met Valken’68.

Na afloop sprak verslaggever Remco Mentink met nieuweling Gert Labots, onder meer oud-speler van Koudekerk en het Alphense ARC.

Comments are closed.