Tweede klasse C- RCL speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. Of er moet een wonder geschieden. De Leiderdorpers hadden na vorige week weer hoop op de titel dan wel de nacompetitie, maar Die Haghe fopte het team van Ben Kottenhagen (2-1). Dat betekende de tweede keer dat RCL zich vergaloppeerde in de nummer laatst. Die Haghe is al bijna gedegradeerd…

Jonas Farih was vorige week drie keer trefzeker voor zijn team tegen VDL (het werd 1-4) en daarmee leek RCL weer springlevend. Een week later werd de droom alweer aan flarden geschoten. Binnen drie minuten scoorde de thuisploeg tweemaal en daarmee werd de 0-1 van Gwen Koet op aangeven van Ali Barokzay waardeloos. RCL kreeg daarna nog een penalty en zo alsnog de kans om de schade te repareren, maar Nick van Bemmel kreeg de 2-2 niet op het scorebord. Om over een zege maar te zwijgen.

De drievoudig doelpuntenmaker van vorige week over de verrassende nederlaag. ,,Ik kan er met mijn pet niet bij. Hoe kan dit waar zijn? Telkens als we denken op weg te zijn naar een serie, pakken we weer een nederlaag. Het is net of we een abonnement hebben op een beroerd resultaat na een opleving. Het is echt niet zo dat zij een geweldige ploeg hebben, verre van zelfs. Haags gebeuk eigenlijk, waar we echter veelal het antwoord op schuldig bleven.  Veel tweede ballen waren voor hun. En tja, als je de kansen niet maakt dan verlies je. Ik speelde zelf ook ronduit slecht. Baal ik van.”

Volgens Farih kreeg Die Haghe welgeteld twee kansen.Tot twee keer toe was Andrew Jansen wel geklopt. ,,En dan te bedenken dat wij drie honderd procent kansen kregen, een pingel en nog een rits mogelijkheden. Dan doe je het dus niet goed. Dit is zo doodzonde, want we geloofden nog steeds in het kampioenschap. Ik weet dat het een vreemde competitie is, maar reëel gezien zijn we gezien. We staan nu te ver achter en in de derde periode spelen we niet echt een rol. We zullen het ermee moeten doen.”

Trainer Kottenhagen: ,,Het is klaar. Als je twee keer verliest van de nummer laatst heb je ook niets te willen. Dat is simpel. Onnodig was het zeker. Rond de 0-1 zaten we in een betere fase en had Nick Scheurwater de 0-2 op zijn schoenen. Dan is het gespeeld. Vervolgens verliezen we in een paar minuten tijd de wedstrijd. De gemiste penalty kwam daar ook nog overheen en dat brak ons. Dit kan ik de ploeg kwalijk nemen, maar ook mezelf. We zijn met zijn allen niet goed genoeg om dit soort duels vlot te trekken. Dat is niet enkel tegen Die Haghe het geval geweest, maar al veel vaker. Dan moet je dus constateren dat er voor het moment niet meer in zit dan de tweede klasse. Je krijgt waar je recht op hebt. Wij grijpen er dus naast, dat is wel bijna zeker. Ik had graag straks op een andere manier afscheid genomen, maar het gaat niet om mij. We hebben af en toe het beste voetbal laten zien en dan zat er ook muziek in. Maar het is op een zeker moment geen toeval meer dat het weer fout gaat. Jammer, jammer. Hopelijk lukt het volgend seizoen met een nieuwe trainer.”

Basisopstelling RCL: Jansen, Koet, Barokzay, Van der Spoel, Leugering, Van Westrienen, Mink, Van Bemmel, Farih, Goebel, Scheurwater.