Tweede klasse C (zaterdag)- Het geeft natuurlijk altijd een goed gevoel als je een wedstrijd winnend weet af te sluiten. Zeker als je met 2-0 achter komt en uiteindelijk met een 2-5 overwinning aan de haal gaat. Het gebeurde in De Lier tegen Lyra voor RCL. Door de andere uitslagen op de velden en de keren dat RCL in de voorbije periode te vaak averij opliep, kan RCL echter niet meer promoveren. Ook niet via de achterdeur. Een terugkeer naar de eerste klasse zal in elk geval minimaal een jaar worden uitgesteld.

Ali Barokzay, de laatste maanden als jongeling vaste waarde vanwege het ontbreken van Patrick van der Spoel en Frank Hillebrandt centraal achterin, blikt terug op het sportieve duel. ,,We kwamen wel met 2-0 achter maar achteraf gezien hebben we het daarna niet moeilijk gehad. De eerste minuten waren lastig en we kwamen in een fase van een paar minuten met twee goals achter. Gelukkig maakte Nick Scheurwater nog voor de rust de 2-1. Het kwam ook omdat wij naarmate de eerste helft vorderde beter in ons spel kwamen. Ik vond trouwens ook dat wij de doelpunten makkelijk weg gaven.” Een oprechte conclusie van de verdediger die uiteindelijk tevreden was over zijn optreden en van zijn team.

Nick Scheurwater werd met nog twee treffers tenslotte de gevierde man. Jonas Farih en Tommy Sinteur schoten het handje vol binnen in een doelpuntrijk duel. In een tweede helft die volgens Ali zijn team het beste van het spel had. ,,Was de eerste helft moeilijk, in de tweede helft liep het allemaal veel beter. Het ging weer eens lekker vandaag”, kijkt hij vergenoegd achterom. Als het allemaal zo gelopen was als tegen Lyra hadden de Leiderdorpers er veel beter voor gestaan, zo is ook de overtuiging van de coming man. Maar de feiten liegen niet.

De verdediger blikt terug op een duel zoals tegen Die Haghe. ,,Het was heel triest op de wijze waarop wij toen verloren. Wat de oorzaak was? Geen idee. De ene keer loopt het nu eenmaal beter dan de andere keer. Wij spelen graag met druk naar voren maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Nu pakte het allemaal beter uit.”

Al met al werd met Die Haghe een tegenstander genoemd waarvan tweemaal werd verloren en dat dus tegen de nummer dertien. ,,De vinger op de zere plek. We hebben bij vlagen goed voetbal gespeeld en lieten zien met de besten mee te kunnen. Aan de andere kant hebben we in diverse wedstrijden ook niet thuis gegeven, zoals tegen Die Haghe. Dan sta je op de plek waar je hoort te staan en dus met lege handen. We hadden nog een minimale kans, maar alle scenario’s waarbij het alsnog goed kon aflopen, zijn ondertussen verkeken. Heel jammer. We hadden er meer van verwacht, maar we hebben het zelf niet waar gemaakt”, draaide trainer Ben Kottenhagen niet om de brei heen.

Opstelling RCL: Janssen, Koet, Barokzay, Van Westrienen, Leugering (Van der Spoel), Van Bemmel, Scheurwater (Hillebrandt), Mink, Farih (Sinteur), Goebel, Permanand.