Puur vanwege de clubnaam van de laatste halte voor UVS richting de tweede klasse zal de Leidenaren op scherp hebben staan. Tegen Door Uithoudingsvermogen Naar Overwinning, zoals DUNO voluit heet, verdedigt UVS zaterdagmiddag in de laatste wedstrijd van het tweeluik met de Hagenezen -en die van een bijzonder lang seizoen- een 1-0 voorsprong.

 
DUNO wil dolgraag terug naar het niveau waarop het de voorbijgaande vier jaar voor dit seizoen acteerde. Het jaar daarvoor kwam de ploeg uit Duinoord zelfs een jaar uit in de eerste klasse, maar dat bleef voorlopig ook het enige seizoen op het toenmalige tweede amateurniveau van Nederland. UVS op haar beurt wil aantonen dat de overgang van zondag- naar zaterdagvoetbal de juiste is geweest. Na vorig seizoen al met een standaardelftal in de vierde klasse te zijn begonnen met direct een kampioenschap, heeft UVS tegen DUNO aan een gelijkspel of zege genoeg om nog meer terreinwinst te boeken.

 
Terwijl trainer Arnold Overdijk zich nog aarzelend uitliet over een voorspelling aangaande de return na de 1-0 zege op de Kikkerpolder door een van richting veranderd schot van Kris Menken afgelopen zaterdag, durfde aanvoerder Koen Hogenboom wel zijn vertrouwen uit te spreken in een goede afloop: ,, Het wordt een heel hete wedstrijd. Wij gaan echter naar de tweede klasse. Oke, DUNO is een uiterst stugge tegenstander. Voetballen kunnen ze ook nog. Dat ze het fysieke niet schuwen vind ik eigenlijk wel leuk. Dat ligt mij ook namelijk. Die 1-0 is mooi, maar uiteraard niet beslissend. Zij zullen wel meer op de aanval spelen dan vandaag. Dat geeft ons in ieder geval meer ruimte.”

 
Ook aan het front van de Haagse ploeg is de moed ondanks de in te halen achterstand verre van in de schoenen gezonken. ,,We hebben schlemielig verloren, maar ik zie perspectief genoeg voor de return. Sterker, dit is gewoon een prima uitgangspositie, al hadden wij wel één van de kansen – zeker na rust – mogen benutten. Voor rust mag het spel misschien niet oogstrelend geweest zijn, maar we hebben met ons spel het voetballende UVS-spelletje aardig kunnen ontregelen”, aldus de markante trainer Jan Linkerhof van DUNO deze week tegenover Haaglandenvoetbal.nl. Wordt vervolgd.