Derde klasse A (zaterdag)- Veel wedstrijden deden er niet meer toe en dus plaatst onze redactie een beknopt overzicht. De clubs die de nacompetitie in gaan, zullen door onze redactie uiteraard blijvend gevolgd worden. Alle andere uitgespeelde clubs zullen nog belicht worden via een terugblik. Van het treffen tussen Roodenburg en Kagia, vooraf nog wel van belang voor de Leidse club, volgt wel een separaat verslag.

UVS eindigde op de tweede plaats achter SEV. De Leidse ploeg kwam in de laatste wedstrijd thuis niet verder dan 1-1 tegen BSC’68, maar daar maalde niemand om in de Kikkerpolder. UVS pakte niet eigenhandig een periodetitel, maar plaatste zich wel al een tijdje terug voor de nacompetitie gezien de positie op de ranglijst en afvallende prijs. BSC’68 nam brutaal de leiding en in die fase kon de gastheer maar net aan voorkomen dat de score verder de verkeerde kant opviel. UVS kreeg gaandeweg wel het beste van het spel en dat leverde de gelijkmaker op van Kenneth Maaskant. Dit keer niet via zijn belangrijkste wapen, de vrije trap, maar via een kopbal. Trainer Arnold Overdijk had graag afgesloten met een zege, maar was content met de uitstekende reeks die zijn ploeg neerzette.

,,Na SEV hebben we negen keer op rij gewonnen en nu verloren we dus weer niet. Al met al hebben we een prima seizoen achter de rug, maar we moeten erkennen dat SEV net even beter was. Simpel: zij hebben nog meer punten behaald en dan verdien je om kampioen te worden. We gaan in elk geval met een goed gevoel de nacompetitie in. Daarin treffen we eerst MVV’27, een ploeg die we twee keer aan het werk hebben gezien. Eenmaal meer dan de andere teams die we zouden hebben kunnen treffen. We gokten op MVV’27 en dat is dus goed uitgepakt qua analyses. Voor Oegstgeest hadden we graag gewonnen, maar zij verloren uiteindelijk zelf. We hebben wat jongens kunnen sparen en liefst vier spelers uit de A-jeugd ingepast. Zo kregen Justin Maaskant, Joey Driessen, Sven Kokkedee en Daily Hoogkamer de kans om alvast aan het grote werk te ruiken.”

Zoals gezegd verloor Oegstgeest en dat betekent dat de ploeg van Jerry Ubink veroordeeld is tot de nacompetitie als nummer elf. De thuisploeg speelde geen verkeerde wedstrijd in de ogen van de trainer, maar kampioen SEV wilde het seizoen zichtbaar ook goed afsluiten. De Leidschendammers zagen Oegstgeest op 1-0 komen uit een vrije trap van Mark Tetteroo. Joep Zenden tekende voor de afronding. ,,Vervolgens kregen we de kans op de 2-0, maar Remco Visser werd afgevlagd. Had ik mijn twijfels over. Uit de tegenstoot kwamen ze op gelijke hoogte, waarbij we nu wel dachten aan buitenspel. De 1-2 was een wereldgoal, daar viel niets tegen in te brengen. Toch kunnen we hier vertrouwen uit putten. Het is spijtig dat we als elfde zijn geëindigd, maar daar zijn we zelf verantwoordelijk voor. Na de ontluisterende nederlaag tegen BSC’68 laatst wisten we dat het loodzwaar zou worden. Op de slotdag hadden we slechts nog een theoretische kans, maar die is dus aan onze neus voorbij gegaan. Nu moeten we het gaan opnemen tegen VVSB. We mogen die ploeg niet onderschatten. Ze scoren makkelijk en willen denkelijk wel eens weg uit de vierde klasse. Met onze selectie doen we onszelf echt heel veel onrecht aan als we hier niet als winnaar uitkomen.”

Ubink zal de eerste wedstrijd missen omdat hij met vrienden een trip maakt naar de Verenigde Staten. ,,Dat uitje stond al heel lang vast. Maar ik maak me geen zorgen. De staf wordt in de finale bij gestaan door Patrick Kalkema en Carlo van Zelst. Zij gaan het team met hun ervaring en coachende kwaliteiten helpen om in de derde klasse te blijven. Na de eerste wedstrijd sluit ik weer aan. Ik ben in elk geval heel optimistisch gestemd over de afloop.”

DoCoS pakte een punt op de slotdag. In Reeuwijk werd het 3-3, op bezoek bij CVC. De wedstrijd had geen tijd nodig om op gang te komen. Na enkele minuten was het al 1-1, waarbij de Leidse goal voorzien werd van en handtekening van Danny Boers. Halverwege de eerste helft was het al 3-2 voor de ook al uitgespeelde opponent van de ploeg van Nico van der Salm. Op slag van rust misten de bezoekers vanaf elfmeter. In de tweede helft bleef het lange tijd gezapig, maar Rob van Noort zorgde er met zijn tweede treffer, kort voor tijd, voor dat DoCoS niet verliezend afsloot. Van der Salm was zelden zo summier in zijn commentaar na afloop. ,,Het was dramatisch slecht. Heel snel vergeten en op naar volgend seizoen.”

Naar het seizoen 2015-2016 kijkt ook LSVV’70 uit. ,,Dat doen we al heel lang. De derde klasse was voor ons onbegonnen werk. Veel wedstrijden konden we een tijd mee, maar uiteindelijk ben je natuurlijk gewoon de slechtste wanneer je geen enkele pot wint. Wat dat betreft was de afsluitende ontmoeting tegen Floreant een ‘waardige’ afsluiting. We gaan ons nu opmaken voor de vierde klasse. We worden er niet minder op en we gokken erop dat we in die klasse wel weer een rol van betekenis kunnen spelen”, aldus trainer/speler Freek Jansen. De Boskoopse ploeg won met 1-6, maar maakte wel alle doelpunten.

Zwammerdam hield een goed gevoel over aan de zesentwintigste speeldag. Op eigen veld werd WDS met 3-0 geklopt en daarmee werd op de valreep de vijfde plaats overgenomen van de ploeg uit Driebruggen. Hoewel de ploeg van Rob de Lange al geruime tijd geen zicht meer had op het kwartet ploegen boven zich, heerst er toch tevredenheid over de veerkracht die de ploeg vaak toonde. De Lange en voorzitter Jaap Peters hadden er geen moeite mee om toch te spreken over ‘best of the rest’. Voor ‘Damme’ scoorden Reijer Peters en tweemaal Yassine el Mariami. Bloemen waren er voor sterkhouders Mitchell Henkes en Mark Noorlander. Het duo speelde hun laatste wedstrijd voor de derdeklasser.

Comments are closed.