Derde klasse A (zaterdag)- UVS leed zaterdagmiddag de tweede (thuis)nederlaag van het seizoen. De blauw-witten waren uitgeweken naar het kunstgras om SEV te bestrijden (het hoofdveld was afgekeurd, red.), maar de Leidschendammers bleken het meest gelukkig (0-1), waar een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn geweest. Dat neemt niet weg dat UVS zakte naar de vierde plaats en dat de bezoekers nu de derde plaats in beslag nemen. Daarnaast liep Koudekerk uit door een eenvoudige zege op CVC en Floreant schreef eveneens drie punten bij (Roodenburg werd met 3-2 verslagen, red.). UVS kijkt nu tegen een achterstand aan van zes punten ten opzichte van Koudekerk en vijf in vergelijking met de Boskopers. Die ploeg speelde ook nog eens een wedstrijd minder.

20150221-IMG_3284

Voorafgaand aan de tweestrijd gaven de beide trainers, Arnold Overdijk en Frank Dobbe, aan voor de winst te willen gaan. Aan een gelijkspel, zo was de mening, hadden de teams niet veel. Die offensieve intenties werden ook zichtbaar, maar tegelijkertijd bleek al snel dat beide verdedigingen niet van zins waren om veel weg te geven. Hierdoor was er geen sprake van spitsuur voor beide doelen en bleef er evenwicht in de ontmoeting. Wel moet gemeld worden dat UVS beter uit de startblokken kwam, maar SEV kreeg de zaakjes gaandeweg beter voor elkaar.

De grootste kans aan de kant van de thuisploeg kwam op naam van Evert van Rest, die de voorkeur kreeg boven Ferry Kort in de punt van de aanval. De aanvaller miste evenwel jammerlijk van dichtbij. Een doelpunt had de wedstrijd open kunnen breken, maar zover kwam het niet. SEV werd eveneens een keer gevaarlijk, maar de uiteindelijke 0-1 kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Jerry Speelberg vond Rob van Min, die Danny de Groot kansloos liet (zie de twee foto’s hieronder).

20150221-IMG_2529

Na de pauze drong UVS aan, maar in aanvallend opzicht was de thuisploeg dit keer opvallend onmachtig. Het werd steeds slordiger en van enig overleg was geen sprake mee. SEV bleef relatief simpel op de been, tot verbazing van SEV-trainer Dobbe. ,,Ik had verwacht dat zij in het voordeel zouden zijn op dat kunstgras. Ik moet zeggen dat we ons prima staande hebben weten te houden.”

20150221-IMG_2533

Toch bleef het spannend in de Kikkerpolder, niet in de laatste plaats omdat UVS in het heenduel op het allerlaatste moment ook terugkwam van een 1-0 achterstand. Zover kwam het nu niet, hoewel een gelijkspel dit keer mee recht had gedaan aan de onderlinge verhoudingen. Al met was het meer een kraker op papier dan in werkelijkheid. De eerste helft was zeker niet van een beroerd niveau, maar na de thee viel er feitelijk bezien niet heel veel meer te beleven. Overigens ontbrak Bart-Jan Neuteboom aan de kant van de thuisploeg. Hij was een weekendje weg. Overdijk: ,,Daar heeft elke club last van, spelers die er niet altijd zijn. En daarnaast rouleren we met een man of zeventien, dus in die zin hebben we genoeg achter de hand.”

20150221-IMG_2662

Dat laatste is zeker te hopen voor het vervolg van de competitie. UVS is uiteraard nog niet gezien, maar kan zich zo zoetjes aan niet al teveel puntenverlies meer permitteren. Recent nog verspeelde de ploeg een voorsprong bij Koudekerk (2-2), dat nu dus enigszins uit zicht begint te geraken.

Basisopstelling UVS: De Groot, Maaskant, Onderwater, Menken, Smit, Hermenet, Hogenboom, Klaassen, Van der Plaat, Van Rest, Van Vliet.

Foto’s: met dank aan website SEV