,,Ze kunnen goed voetballen, maar soms geven ze het zo makkelijk weg”,  was de mening van Can Kartal. Als 24-jarige oud-selectiespeler van GOL Sport, hij moest veel te vroeg stoppen door slepende blessures, had hij langs de lijn bij s.v. Alkmania – GOL Sport met nog 98 andere supporters een goede blik op zijn club. ,,Ik train nu de F1 en de jeugd van GOL Sport komt eraan.” De thuiswedstrijd was door de hoofdmacht met 4-2 gewonnen, maar met twee punten uit vijf uitwedstrijden moest GOL Sport wel uit een ander vaatje tappen om Alkmania er weer onder te krijgen. Vooral wetende dat s.v. Alkmania nog wat moest goed maken na de 5-0 nederlaag bij Voorschoten’97 vorige week.

Grote afwezige bij de gasten was Mohamed Achahbar, zesde in het spelersklassement met negentien punten en maker van elf doelpunten. Maar met de flitsende linksbuiten Said Ajar en Galid Mrani, beiden hoog genoteerd in genoemd klassement, was er genoeg potentieel aanwezig.

GOL Sport probeerde te vaak met hoge voorzetten spits Bachir Saber te bereiken, maar echt gevaar leverde dat niet op. Alkmania gooide het daarentegen op de counter en creëerde het eerste gevaar van de wedstrijd met een snoeihard schot in het zijnet van de hard werkende Arne van Klink. Het onreglementair afstoppen van een tegenstander leverde Rivelinho de Vlugt in de zeventiende minuut na eerder al Mrani, al vroeg de tweede gele kaart van de wedstrijd op voor GOL Sport. Zichtbaar ontstond er wat irritatie bij de spelers van GOL Sport door de wijze van fluiten, wat het spel niet ten goede kwam.

Paul Pikaar boekte met Alkmania de grootste zege van het seizoen tot nu toe
Paul Pikaar boekte met Alkmania de grootste zege van het seizoen tot nu toe

Roy Weenink van Alkmania brak op links uit en zette zo scherp voor dat Rodrigue Muhizi van GOL Sport niets anders kon dan op een Timothy Derijck-achtige wijze de bal achter zijn eigen keeper te werken. Trainer Tafouik Maatoug probeerde druk gebarend en roepende langs de lijn zijn team weer op de rit te krijgen. Zeker het te aanvallende spel van zijn rechtsback Onur Ortak bezorgde hem hoofdbrekens. Alkmania rook zijn kans, pakte rond de middenlijn de tegenstander met vroeg storen al aan, waar de immer sturende trainer Paul Pikaar met een verbale afstandsbediening voortdurend zijn veldspelers naar de juiste plek schreeuwde. Van Klink, Weenink en Verdel waren niet te bespelen door de verdedigers van GOL Sport. En de laatste scoorde in de 41e minuut na een schitterende pass, waar hij een minuut later naast de verkeerde kant van de doelpaal mikte.

Verwarring, boosheid en onbegrip vochten bij de spelers van GOL Sport om voorrang vlak voor het einde van de eerste helft. Nadat een verdediger van GOL Sport eerder een tijdje op de grond lag met een hoofdblessure werd er door Mrani iets gezegd tegen Adil Moutaoussut, de veertigjarige goed spelende aanvoerder. Of was het tegen scheidsrechter van der Ploeg en wat was het dan? Voor de in rood gehulde scheidsrechter voldoende reden om een gele kaart te trekken voor Mrani, wat betekende dat GOL door moest met tien man. Met dank aan trainer Maatoug werd het rustiger en na het direct volgende rustsignaal werd de kleedkamer opgezocht door beide teams.

In de 46e minuut werd bij Alkmania de geblesseerde aanvoerder Jochem van der Meer vervangen door de negentienjarige Luc Gies Broesterhuizen, waarop Verdel de aanvoerdersband mocht dragen. Maatoug wisselde volgens verwachting Ortak voor de zeventienjarige Kubilay Isik. Met de zestienjarige Batuhan Narin moest hij samen de rechterflank bestrijken.

Een spaarzaam wapenfeit tekende zich af namens GOL Sport toen Nick van der Reijden een schot klemvast gekeerd zag worden door keeper Mark van der Meer. Aan de andere kant zag Van der Meer zijn ploeg uitlopen naar 5-0 en zo de broodnodige drie punten binnenslepen voor de Roelofarendveenders.

DSC02255

Volgende week wacht Meerburg in eigen huis, zevende met 22 punten uit vijftien na de 0-2 nederlaag zondagmiddag tegen DOSR, waar GOL Sport achtste blijft met vijftien punten uit dertien wedstrijden. Alkmania bracht zichzelf, in elk geval voor het moment, weer boven de streep en steevast van plan daar te blijven.

Opstelling GOL Sport: Yazici; Ortak (46. Isik), Muhizi, Mrani, CMazian, Kaamouch, De Vlugt, Batuhan Narin, Moutaoussut, Saber (88. Kilic), Van der Reijden, Ajar.

Comments are closed.