zondag, augustus 14, 2022
HomeZaterdagDerde klasseGOL Sport zit in de hoek waar de klappen vallen

GOL Sport zit in de hoek waar de klappen vallen

-

Derde klasse A (zondag) – ,,We willen wel, maar het zit in deze fase van de competitie zo tegen. Onze aanvoerder Adil Moutaoussut raakte geblesseerd in de warming-up en kon zijn voetbalschoenen weer opbergen. Dan lever je wel wat in op het middenveld. En Kubilay Isik kreeg bij het inspelen ook een tik zodat hij niet kon starten. Ons veldspel was beter dan s.v. Kickers’69 die vooral de lange bal hanteerden. Ondanks alle inzet is het weer niet gelukt vandaag”, aldus een zeer teleurgestelde Rivelinho de Vlugt, verdedigende middenvelder van GOL Sport, na afloop. Na 97 minuten floot scheidsrechter Pille voor het eindsignaal met een 2-5 eindstand (1-2).

 

Taoufik Maatoug nam de tijd voor de warming-up met zijn manschappen
Taoufik Maatoug nam de tijd voor de warming-up met zijn manschappen

 

Het lag bij GOL Sport niet aan de voorbereiding, ze waren nog met de afronding van hun warming-up bezig toen Pille met het team van s.v. Kickers’69 het veld opkwam. Liep het klokje van trainer Taoufik Maatoug anders of was het psychologische oorlogsvoering? Het was natuurlijk voor beide teams een zeer belangrijke inhaalwedstrijd. Ze hadden beiden vorige week hun uitwedstrijd met 3-1 verloren en in hun eerste duel werd Kickers’69 met 3-4 aan de zegekar gebonden. GOL Sport stond twaalfde met zeventien punten uit achttien wedstrijden (31-51) en zou bij winst tiende worden en UDO en Alkmania met één punt achter zich laten. Bij verlies zou s.v. Kickers’69 nog steviger met elf punten uit negentien op de veertiende, dus laatste plaats, staan. Wetende dat vanaf plek elf na de komende zeven speelrondes de door niemand gewenste nacompetitie aan de voetbalhorizon gloort.

GOL Sport gooide het direct op de aanval. En de thuisresultaten van vijftien uit negen wedstrijden (22-15) beloofden veel. Soufian Achghaf en Mohamed Achahbar, zevende in het spelersklassement met 24 punten en topscorer van zijn team met veertien doelpunten, waren nauwelijks te bespelen voor de verdedigers. De Vlugt: ,,Ze speelden louter met lange halen naar voren waar wij het spel meer verzorgden.” Het had een waarschuwing voor de thuisploeg moeten zijn dat met een klein Leids duwtje spits Pascal Broers net van scoren kon worden afgehouden.

Bij een counter van Kickers’69 dacht de gehele Leidse defensie aan buitenspel, wat het niet was, en een prachtige voorzet van Sten de Hollander werd na een scrimmage door Jim van Vliet in de negentiende minuut ingetikt, 0-1. Said Ajar, door het wegvallen van Moutaoussut nu aanvoerder en spelend op het middenveld, was voortdurend luidkeels zijn Leidse medespelers aan het coachen. Er kwamen onderlinge irritaties, elke beslissing van de referee werd aangevochten en door een paar spelers werd het woordje ‘ik’ met hoofdletters geschreven.

“Dan kom je ook nog op zo’n knullige manier met 0-2 achter. Een terugspeelbal van Nick van der Reijden stuitte door het slechte veld voor keeper Oguzhan Yazicki op, verraste hem en de bal rolde het doel in. En dat zeven minuten voor de rust. Maar we bleven ervoor werken”, aldus de realistische De Vlugt. Op het middenveld speelde Ismail Hamis Abdubakari als de Leidse evenknie van Serrero, balvast het spel verdelend. Maar dat hij ook naar oude video’s van Michel Platini heeft gekeken bleek uit de schitterend genomen vrije trap in de linkerbovenhoek. Het werd 1-2 in de 41e minuut.

 

Rivelinho de Vlugt: ,,Het zit deze periode gewoon tegen, veel geblesseerden en de ballen willen er gewoon niet in."
Rivelinho de Vlugt: ,,Het zit deze periode gewoon tegen, veel geblesseerden en de ballen willen er gewoon niet in.”

De Vlugt: ,,In de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd dat we gewoon moesten blijven werken. Dan moest het wel lukken.” Verdediger Desire Bukuru werd gewisseld voor Isik en GOL Sport startte net zo fel als in de eerste helft. Een vrije trap van twintig meter van Van der Reijden scheerde net over de lat. Maatoug wisselde in de 56e minuut Murut Bayrak voor Onur Ortak om wat te forceren. Maar de aanvallers van GOL Sport gingen elkaar luidkeels van alles verwijten bij mislukte aanvallen, wat hun spel niet ten goede kwam.

,,Kickers’69 had alles potdicht gegooid en gooide alles op de counter. Werd het gevaarlijk dan verdween de bal ook gewoon over de hoogste hekken om het veld”, constateerde De Vlugt. Uit zo’n counter kopte Jim van Vliet in de 64e minuut de 1-3 in. Bij Kickers’69 werd in dezelfde minuut De Hollander vervangen door Tom Zoetemelk. Je zag dit team groeien in de wedstrijd, met een unieke kans om de rode lantaarn in deze derde klasse A over te dragen aan ASC. Verdediger Koen van Haasteren onderstreepte dat gevoel twee minuten later met een pegel van dertig meter in de bovenhoek, 1-4.

Abdubakari werd een minuut later gewisseld voor Cihan Karaca, een laatste wissel om het voetbaltij te doen keren. Aanvoerder Ajar, in eerdere wedstrijden flitsend actief als linksbuiten, werd nu laatste man en het werd alles of niets. Maar de defensie van Kickers’69 stond als een huis en werd het kritiek dan was geen voetbalhek te hoog om de bal tegen te houden. De ‘ballenman’ van GOL Sport heef nog nooit zoveel meters moeten maken als vanmiddag aan de Leidse Boshuizerkade. Maar de thuisploeg benutte te weinig de flanken. Achghaf, Achahbar en de zestienjarige Narin trokken voortdurend naar binnen toe waar ze zich op een muur vastliepen.

De coach van Kickers’69, druk coachend langs de lijn, probeerde met wissels in de 85e minuut, Niels Castenmiller voor Marco Tent, en de 87e minuut, Mike Mollers voor de zwoegende lange spits Broers, het tempo uit de wedstrijd te halen. Maar waar er voor de pauze geen seconde werd bijgeteld, kwam er voor beide invallers speeltijd tot de 97e minuut. En Kickers’69 bleef kansen krijgen, zo werd een vrije trap van Tijs van der Hoorn op de doellijn gekeerd en schoot invaller Mollers net naast.

Middels solistische acties probeerden de GOL Sport-aanvallers wat te forceren. Uit een scrimmage kon Isik in de 90e minuut de bal intikken, 2-4. Maar er werd niet geklapt en het geloof in een goede uitslag was niet van de Leidse gezichten af te lezen. De schitterende vrije trap in de rechterbovenhoek van Van der Hoorn in de 94e minuut deed geen recht aan de verhouding in het veld, 2-5. De Vlugt: ,,We zullen er keihard voor moeten blijven werken, het geloof is er. We hebben een team met raspaarden en werkpaarden en als het evenwicht even is verstoord, gaat het toch weer mis. Maar voetballen kunnen we, dat zullen we volgende week weer moeten laten zien.”

Illustratief was de ‘Hölzenbeinduik met geluid’ van Achahbar in de 97e minuut in het penaltygebied. Een beter bewijs van de eigen onmacht en irritaties over het vertoonde spel was er niet. Pille floot af en aanvoerder Ajar merkte bij het verlaten van het veld nog op: ,,Als iedereen had gewerkt, was dit niet gebeurd.”

GOL Sport staat nu twaalfde met zeventien uit negentien (33-56) waar Kickers’69 nu dertiende, voorlaatste, staat met veertien uit negentien. En zondag 22 maart is koploper Hillegom te gast aan de Boshuizerkade. De ommekeer zal snel moeten komen bij de brigade van Maatoug, maar of de koploper daaraan mee zal werken..

Opstelling GOL Sport: Yazici, Bukuru (45. Isik), Muhizi, De Vlugt, Ajar, Achahbar, Abdubakari (67. Karaca), Van der Reijden, Narin, Achghaf en Bayrak (56. Ortak).

Opstelling s.v. Kickers’69: Jeroen Tent, Van Haasteren, De Wagenaar, Nick van Vliet, Van Iperen, De Hollander (64. Zoetemelk), Marco Tent (85. Castenmiller), Van der Hoorn, Broers (87. Mollers), Jim van Vliet en Van der Voort.

GOL Sport – s.v. Kickers’69 2-5 (1-2). 19. Jim van Vliet 0-1, 38. Van der Reijden (e.d.) 0-2, 41. Abdubakari 1-2, 64. Jim van Vliet 1-3, 66. Van Haasteren 1-4, 90. Isik 2-4 en 90 + 4. Van der Hoorn 2-5.

Scheidsrechter: Pille. Toeschouwers: 50. Amusementswaarde: 7

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read