Derde klasse A (zaterdag)- Kagia heeft door een 0-2 zege op Oegstgeest nog zicht op plek vijf, dit seizoen het hoogst haalbare. Door de nederlaag van de thuisploeg, moet de formatie van Jerry Ubink nog vol aan de bak om weg te blijven van een p/d-plek. Beide trainers met hun visie over de tweestrijd.

vvo-kagia-4

De winnende coach Anton Wijsman: ,,Of dit een speciale overwinning is omdat Jerry de vorige trainer was van Kagia? Bij mij leeft dat niet, bij de jongens meer. Toch denk ik dat ze meer bezig zijn met volgende week. Dan komt koploper SEV naar Lisserbroek en die ploeg heeft Kagia zoals bekend vorig seizoen van de titel afgehouden na een bizarre wedstrijd. Ze willen graag wat recht zetten en zeker omdat het de koploper is. We willen niet toestaan dat ze bij ons kampioen worden.”

Over de wedstrijd inhoudelijk. ,,We waren in de eerste helft wat verrast door hun speelwijze. Daardoor hadden ze optisch gezien een licht veldoverwicht, hoewel wij net wat dreigender waren. In de rust hebben we positioneel wat bijgesteld om zo meer balans te krijgen. Ruben Reus moet je niet laten voetballen bij hen en na de rust hadden we onze zaakjes beter voor elkaar.”

vvo-kagia-5

Wijsman moppert, volledig terecht overigens, wel eens over de slechte gesteldheid van de natuurgrasvelden, maar dit keer had Kagia er baat bij. ,,De 0-1 kwam voort uit een situatie waarin Rens Lamboo het geluk had dat hun doelman Kevin Sip verrast werd door een polletje. Even later kregen zij twee grote kansen, maar door het veld werden die om zeep geholpen. Na de 0-2 van Niels Ganzevles was het wel gedaan. Al met al een nuttige overwinning. We azen al een tijdje op plek vijf en die positie kunnen we straks nog steeds innemen. We hebben nog wel een pittig programma, maar daar ligt juist ook de uitdaging. Na SEV krijgen we ook Koudekerk nog op bezoek en reizen we nog af naar Leiden voor een duel met Roodenburg. Zo links en rechts staat er nog al wat op het spel en wij kunnen daar een rol van betekenis in spelen. Dus daar hebben we met zijn allen wel zin in.”

Voor Oegstgeest zijn de uitdagingen allesbehalve minder groot. Door de elfde nederlaag bleef het gaatje met nummer elf, BSC’68, slechts drie punten. Daartussen staan nog CVC Reeuwijk en Roodenburg is in aantocht. Ubink was dan ook luid en duidelijk. ,,Het is code oranje voor Oegstgeest. Volgende week moeten we naar Benthuizen toe en het belang van die pot is evident. Winst betekent dat we klaar zijn, maar in alle andere gevallen blijft waakzaamheid meer dan geboden. Dat hebben we onszelf aangedaan en dus zullen we nu op moeten staan. Daar heb ik ook vertrouwen in, laat dat ook duidelijk zijn.”

vvo-kagia-22

De ex-trainer van Kagia vond dat het krachtsverschil te verwaarlozen was, maar dat zijn eigen ploeg betere kansen kreeg op een voorsprong voor de pauze. Er werd echter nog niet gescoord en na de pauze zag ook Ubink dat het veld vrienden werd met Kagia. ,,Dat waren beslissende momenten en dat is zuur. Bovenal ben ik teleurgesteld in het gedrag van een aantal spelers. Die jongens waar ik over spreek waren vooral met de scheidsrechter bezig en dat ging ten koste van ons spel. Dat kan je natuurlijk niet gebruiken wanneer je achter staat en je weet waar je staat op de ranglijst. Op een zeker moment gaat zoiets tegen je werken en daardoor waren we ook niet meer bij machte om nog wat te creëren. Op schorsingen zitten we niet te wachten. Aan de andere kant hebben we niets aan jongens die zich niet kunnen beheersen. Er zit genoeg achter en dan doen we het daarmee. Het is nooit goed dat frustratie de bovenhand krijgt voor beheersing en concentratie.”

vvo-kagia-51

Oegstgeest is op dit moment nog veilig, maar Ubink benut het woord paniek. ,,Ik bedoel daarmee niet dat we in paniek moeten raken nu, maar de groep moet er wel van doordrongen zijn dat we volgende week absoluut niet mogen verliezen. CVC Reeuwijk heeft een betrekkelijk eenvoudig programma en dus komt de gevarenzone dan wel erg in de buurt als het fout gaat tegen BSC’68.”

Opstelling Oegstgeest: Sip, Gilliams, Tetteroo, D.Dijkstra, Leugering, Schadee van Dooren (Gijselman), Reus, Gianfiglio (Kruider/Polet), Leeuwenburg, R.Dijkstra, Zenden.

Opstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli, Clemens, Robelus, Sluymer,Lamboo, Imanse, Ligtenberg.

vvo-kagia-43