Derde klasse A- Er werd al veel over geschreven en gezegd. Kagia tegen Floreant moest worden overgespeeld vanwege een klacht die Kagia had ingediend bij de KNVB. Tijdens het eerste treffen, begin oktober, wonnen de Boskopers met 2-3. Dat zette kwaad bloed bij de Lisserbroekers. Allereerst werd een loepzuivere treffer niet gehonoreerd, waardoor de 3-3 van Alain van Kesteren niet in de boeken verdween. Daarnaast had trainer Leen van Steensel zichzelf ingebracht als trainer en dat recht is slechts voorbehouden aan trainers in de vierde klasse of lager. Kagia meldde zich bij de KNVB om de regelgeving hieromtrent na te leven en werd in het gelijk gesteld. En dus mochten de ploegen op herhaling aan de Kikkerbeetstraat en werd het smikkelen en smullen. Vooral voor de thuisploeg: 5-3.

Ajay Malhi had van een opgeklopte sfeer vanwege de voorgeschiedenis niet veel gemerkt. ,,In elk geval niet bij ons. Misschien zat er bij hen wat meer frustratie bij. Wel vond ik dat zij beter begonnen en we mochten van geluk spreken dat we halverwege op gelijke hoogte stonden. Na de 1-2 van hun na rust sloeg de vonk over naar onze kant en hebben we met een aantal goede goals de wedstrijd kunnen kantelen.”

Floreant kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door de van ARC overgekomen Houssin El Zeryouh. De aanvaller was tevens de gevaarlijkste man aan de kant van de bezoekers. Kagia had het moeilijk, maar kwam toch langszij door een prima schot van Tijs van der Schinkel. Niet ver na rust liep Kagia weer achter de feiten aan. De 1-2 leidde evenwel de beste fase in van de gastheer. ,,Daar moeten we Floreant voor bedanken. Toen zij scoorden hielden ze de vinger voor de mond naar ons publiek toe en dat maakte dat ons thuispubliek volledig achter de ploeg ging staan. Dat hielp enorm, want we maakten drie goals in kort tijdsbestek”, oordeelde trainer Anton Wijsman.

Eerst werd een handsbal bestraft met een penalty, overigens claimde Kagia dat er nog een bal op de stip had gemogen, en Rens Lamboo faalde niet om de stand weer in evenwicht te brenegn. Niet veel later scoorde Aron Driessen de 3-2 uit een hoekschop, waarna Mark Zonneveld het feestje compleet leek te maken voor de oranjehemden. Floreant deed snel weer iets terug, maar Alain van Kesteren was er vervolgens als de kippen bij om de tweestrijd definitief te voorzien van een winnaar.

Malhi vervolgt: ,,We hebben als een team gespeeld, hoewel ik wel eerlijk moet zeggen dat we het voor rust zwaar hadden. Na de pauze hebben we het veel beter aangepakt en ik denk dat we terecht hebben gewonnen. Al met al gaat het eigenlijk wel boven verwachting. Het is des te opvallender omdat we toch al weken diverse spelers missen. Nu konden we ook nog eens niet beschikken over onze aanvoerder Pascal Timmermans (kuitblessure, red.). Dan kan ik wel blij worden dat het alsnog dan zo goed gaat. Iedereen die invalt, doet het gewoonweg prima. Ik denk dat we eigenlijk alleen nog maar sterker kunnen worden. We moeten echter niet te ver vooruit kijken en ons per wedstrijd focussen. We krijgen nu koploper BSC’68 en kunnen dus onze borst nat maken.”

Ook Wijsman wil niet dat zijn ploeg uit de pas gaat lopen en waakt voor al teveel tromgeroffel. ,,Ik kan niet ontkennen dat het tot dusverre prima gaat en dat we wellicht wel de verrassing zijn. Toch heb ik ook nu weer gezien dat we echt een aardig balletje kunnen trappen. We zullen enkel stabieler moeten worden en het tijdens wedstrijden ook langer vol moeten houden. Ons eerste halfuur was niet bijster goed en ook na de rust brachten we onszelf weer onmiddellijk in de problemen. Aan de andere kant hebben we ons ook wel weer knap hersteld. Over de inzet en wilskracht kan ik best lof naar het team toe zwaaien.”

De oefenmeester wilde niet te lang stil staan bij de reden van ‘de wedstrijd op herhaling’. ,,De regels zijn simpelweg nageleefd en dan is het prettig dat je de nieuwe kans met beide handen aangrijpt. Het is jammer dat er negatieve uitlatingen zijn gedaan naar Kagia en naar mij toe. Wij hebben enkel gewezen op de spelregels, niks meer of minder. Wij zouden onsportief zijn geweest, maar ik denk dat het eerder andersom is wanneer je je dan zo uitlaat toen eenmaal bekend werd dat we deze pot opnieuw moesten spelen. Uiteindelijk hebben zij zichzelf in de vingers gesneden. Dat is niet ons probleem.”

Basisopstelling Kagia: Luinstra, Malhi, Driessen, Robelus, R.Sluymer, B.Zonneveld, Lamboo, Imanse, Van der Schinkel, M.Zonneveld, Hoekstra,