Derde klasse A (zondag)- SJZ heeft de opgaande lijn doorgezet. De ploeg van Rob van den Wijngaard hield titelkandidaat Teylingen op 1-1 en daar was volgens Kevin Bos niets aan gestolen. Het was al voor de vijfde achtereenvolgende keer dat de groenwitten ongeslagen bleven. Enkel in het tweede weekend van september werd verloren.

SJZ kwam niet minder vaak voor de goal van Telingen dan andersom
SJZ kwam niet minder vaak voor de goal van Teylingen dan andersom

In de laatste twee seizoenen was het alle hens aan dek bij SJZ om de derde klasse veilig te stellen. Dat lukte met bloed, zweet en tranen. Dit seizoen lijkt er voor de Zoeterwoudse formatie een seizoen tot bloei te komen waarin niet naar beneden gekeken behoeft te worden en waarin geen tegenstander op voorhand te hoog gegrepen is.

Bos klinkt dan ook opgewekt wanneer er wordt geïnformeerd naar de krachtsverhouding tussen de lijnen wanneer Teylingen de opponent is geweest. ,,We hebben ons prima verweerd en ik denk dat we in grote delen van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waren. Ik blijf bij mijn mening dat dit de favoriet is voor de titel en dan moet je dus opgewekt zijn over het feit dat we prima mee konden. Het verhaal tot nu toe is eigenlijk dat we er elke week staan. Van Meerburg verloren we dan wel, maar in mijn ogen was die nederlaag niet nodig geweest. Tegen Teylingen hebben we andermaal laten zien dat we gegroeid zijn.”

Luckygoal van Stefan Sleijser: 1-0
Luckygoal van Stefan Sleijser: 1-0

SJZ kwam na rust op voorsprong via Stefan Sleijser, hoewel die treffer wel heel gelukkig tot stand kwam. ,,Dat was een soort van carambole via zijn rug die de bovenhoek invliegt. Een mazzeltje dus.” De Sassenheimers keken een kwartier lang tegen de achterstand aan, maar kwamen met nog pakweg 25 minuten te spelen op de klok op gelijke hoogte via Miro Acimovic. Hij knikte een vrije trap van Mark van der Vlugt keurig binnen. In de slotfase kon het alle kanten op, maar kreeg SJZ de grootste kans op de overwinning. Frank Willemse was er dichtbij. Bos kon evenwel goed leven met de eindstand van 1-1.

Bos heeft wel een verklaring voor de ontwikkeling van zijn ploeg. ,,We zijn nu elke week compleet leeg en vechten voor elke meter. En ook voor elkaar. In de voorbije jaren was het geen incident dat we met 1-0 achter kwamen en we vervolgens een pak op de broek kregen. Nu zijn we onverzettelijker en bovenal is er veel meer acceptatie. We kunnen elkaar af en toe een sneer geven en dan gaan we weer verder. Ik denk ook dat de gekomen Peter Wansink belangrijk is als puzzelstukje. Er is een klik met hem en sowieso is die klik er onderling. Dat maakt dat we veel beter voor de dag komen tot dusverre.”

Lange bal van centrale verdediger Guus de Goede
Lange bal van centrale verdediger Guus de Goede

Bos wil echter niets weten van de ranglijst. ,,Daar kijken we nog niet echt naar. Het is meegenomen dat we na deze pot een punt zijn ingelopen op de koploper, maar veel meer willen we eerst afstand nemen van de onderste helft van deze competitie. Dan is die zorg weg en kunnen we zien waartoe we verder in staat zijn. Tot nu toe hebben we een pittig programma gehad en daar zijn we prima doorheen gerold. Nu is het zaak om te gaan winnen van ploegen die onder ons staan. Bernardus, Altior, Nicolaas Boys en UDO komen er aan en in die wedstrijden kunnen we laten zien dat het vertrouwen er is. In de voorgaande jaren verloren we dikwijls van ploegen die onder ons stonden en dan blijf je dus zelf ook sprokkelen. We zijn nu goed onderweg en blijven de tactiek volgen waarmee we zijn gestart.”

Opstelling SJZ: Van Diemen, Van der Hoeven, De Goede, Bos (Coret), Hulsbos, Griffioen (Hoogervorst), Wansink, Sleijser, Van der Meer, Willmse, Pieterse.

Weer gevaar via middenvelder Stefan Sleijser
                                                           Weer gevaar via middenvelder Stefan Sleijser

 

Foto’s: met dank aan Peter de Goede