(Zaterdag, 3e klasse A)-Na de winterse taferelen van afgelopen vrijdagnacht, was er in de derde klasse A maar één wedstrijd die doorging. Op het sportpark aan de Gruttolaan stond de wedstrijd Koudekerk-LSVV op het programma. De studentenploeg staat laatste op de ranglijst, Koudekerk daarentegen doet serieus mee om de titel. Sterker nog, bij winst zou Koudekerk slechts drie verliespunten meer hebben dan de vooralsnog voornaamste concurrent Floreant. De Koudekerkers gingen met de winst aan de haal en drukken hiermee de Leidse ploeg dieper in de problemen. Het werd 4-0.

LSVV-doelman Thomas Waasdorp over het verloop van de wedstrijd:,,Het eerste deel van de wedstrijd ging eigenlijk redelijk gelijk op. We konden ons aardig onder de druk van Koudekerk vandaan voetballen. Toch kwamen op achterstand door een persoonlijke fout van mij. De bal werd vanaf de zijkant ingedraaid en ik was simpelweg gewoon te laat waardoor Mike van Velzen gemakkelijk kon inkoppen. Amper tien minuten later stonden we knullig al 2-0 achter. Een voorzet vanaf rechts van Koudekerk leek voorlangs te schieten met dat verschil dat we bij de tweede paal vergaten te dekken. Mitchel Jansen stond helemaal vrij en kon de bal binnentikken. Toch hadden we terug in de wedstrijd kunnen komen. Onze spits Neal Petersen werd met een diepe bal weggestuurd en onreglementair door de keeper van Koudekerk neergehaald. Dat had eigenlijk een rode kaart en een penalty moeten zijn. De scheidsrechter zag er tot ongenoegen van ons niets in en constateerde dat Neal buitenpel had gestaan. Dat had het breekpunt in de wedstrijd kunnen en moeten zijn.”

Waasdorp vervolgt: ,,Het eerste deel van de tweede helft was eigenlijk identiek. Het spel ging gelijk op. Bij vlagen lieten we echt goed voetbal zien. Wederom kwamen we dieper in de problemen. Na een goed opgezette aanval van de Koudekerkers kon ik ternauwernood de bal nog blokkeren. Onfortuinlijk voor ons werd de bal uit de rebound toch nog binnengekopt. Hierna was het geloof bij ons verdwenen. Verlamd liepen we nog over het veld. In de blessuretijd viel de 4-0 nog. Ach, een doelpunt voor de statistieken.”

Over het verdere verloop van dit seizoen is Waasdorp duidelijk: ,,We hebben in de winterstop een aantal goeie oefenwedstrijden afgewerkt. Dat moet ons vertrouwen geven. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan. Per wedstrijd bekijken is het devies en we zien nu elke wedstrijd als een finale. Aan kwaliteit ontbeert het niet in ons elftal. Het is daarom zeer belangrijk dat we spoedig  een wedstrijd in winst omzetten. Dat geeft ook een positieve impuls uiteraard. Het wordt moeilijk om ons van de laatste plaatsen vandaan te voetballen. Toch weiger ik me neer te leggen bij het feit dat we degraderen. We gaan er net als vorig seizoen alles aan doen om dat te voorkomen.”

Opstelling LSVV: Waasdorp, Meulman, Kalsbeek, Van den Haak, Flippo, Huisman, Van der Graaf (Van Ruiten), Groenendijk (Stjepanovic), Mulder, Petersen, De Vries.

Scoreverloop: 22e min. 1-0 Mike van Velzen , 33e min. 2-0 Mitchel Jansen, 51e min 3-0 Yvar de Groot, 90e min 4-0 Roy van de Berg.