Vierde klasse A (zaterdag)- Normaliter staat de schiettent op 3 oktober opgesteld in de binnenstad van Leiden, maar dit keer schoot Lugdunum tegenstander Oosterheem aan flarden. In de Kikkerpolder werd het niet minder dan 17-0 voor de ploeg van Henk de Cler. Met negen goals meer hadden de Leidenaren zelfs de tweede periodetitel nog afgepakt van VVSB.

Blijft staan dat de overwinning historisch hoog uitviel. Aanvaller Luther Tolud viel na rust in en kon zich met drie doelpunten uitleven. ,,Ik geloof dat mijn grootste zege ooit 10-2 was of zo, dus dit is wel bizar, ja. Om een keer mee te maken is dit alleraardigst, maar het zegt me verder ook niet al teveel. Oosterheem kwam met elf man en er moesten twee keepers mee voetballen. En de doelman was een veteraan. Daar kwam nog bij dat ze na rust te kampen kregen met een afhaker vanwege een blessure en ik raakte nog per ongeluk in botsing met hun keeper. Hij moest er ook uit. Dus toen werd het wel heel erg ongelijkwaardig tegen negen man.

Het doel van Oosterheem werd vrijwel onafgebroken onder vuur genomen
Het doel van Oosterheem werd vrijwel onafgebroken onder vuur genomen

Halverwege was het al 7-0 voor de kampioenskandidaat. ,,De trainer hamerde er ook op om door te gaan. We konden VVSB nog voorbij op doelsaldo en dan hadden we de tweede periodetitel gepakt. We hebben ook nog wel de nodige kansen gemist, dus voor hetzelfde geld hadden we er wel vijfentwintig ingeprikt. Maar ja, waar praten we over? Dit slaat eigenlijk nergens meer op.”

Net als Tolud, die volgens eigen zeggen scoorde op aangeven van twee keer Jerry Matahelumual en Tim de Cler, brachten ook Tobias Schaafstra en Ozan Isitir drie doelpunten op hun naam. Isitir scoorde de fraaiste volgens Henk De Cler met een omhaal. Sergio Vrede en Sandjai Gangadin waren tweemaal trefzeker en Peter du Prie, Leroy Brooks en Nino Poulina troffen ieder een keer de roos. Een Zoetermeerse speler passeerde zijn eigen doelman.

Met nog wat meer scherpte was de grens van twintig treffers overschreden...
Met nog wat meer scherpte was de grens van twintig treffers overschreden…

Lugdunum blijft leider na de krankzinnige score, maar Hazerswoudse Boys won ook weer (Wassenaar was met 2-0 het haasje, red.) en heeft nog altijd de beste papieren voor de titel ,,We kunnen niets anders doen dan blijven winnen en hopen op hun misstap van de concurrent. Als we geen kampioen worden, hebben we het eerder laten liggen. De laatste tijd winnen we alles. Maar dan hebben we de nacompetitie nog om alsnog terug te komen naar de derde klasse.”

Het scorebord sloeg haast op tilt. De andere tien treffers moeten we er maar handmatig bij optellen..
Het scorebord sloeg haast op tilt. De andere tien treffers moeten we er maar handmatig bij optellen..

Dat de verschillen in de vierde klasse groot zijn, was al bekend. Maar cijfers spreken wat dat betreft boekdelen. Zo scoorden VVSB en Lugdunum vijftig keer in de tweede periode. Dit in negen duels. VVSB kreeg er maar twee tegen, Lugdunum 10. Het was al de vijfde keer dat een ploeg boven de tien doelpunten uitkwam. 17-0 is nu wel het record in deze klasse. Voor wat het waard is.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Brandt, Du Prie, Gangadin, Vrede, Schaafstra, De Cler, Brooks, Poulina, O.Isitir.

Foto’s: met dank aan G.du Prie