Op 14 december 2014 troefde Voorschoten’97 in Zoeterwoude gastheer Meerburg met 1-4 af. In de laatste fase van het duel viel bij de bezoekers Walid Mokhtafa in, die – zo bleek later – niet-speelgerechtigd was. Voor de KNVB voldoende reden om de wedstrijd over te laten spelen. ,,We zitten hier niet op te wachten”, stelt Meerburg-trainer Ron de Roode.

Bij Voorschoten’97 stelt men dat de club niet op de hoogte was van de schorsing en er dus geen sprake is van schuld. ,,Het is sneu dat het zo gelopen is”, meent De Roode. ,,Maar regels zijn regels. Ik weet echt niet of Voorschoten er iets van wist, maar het is nu eenmaal zo dat je geen geschorste speler mag opstellen. En daarvoor zijn ze gestraft. Stel je voor dat iedereen het zou gaan doen. Die speler had het natuurlijk sowieso moeten doorgeven, al weet ik natuurlijk niet of hij wist dat de schorsing ook voor het veld geldig was. En dat de wedstrijd nu op 15 maart moet worden overgespeeld is iets waar wij niet om hebben gevraagd. Wij kunnen er niets aan doen. Maar hoe dan ook, wij zullen op het veld staan.”

De ex-betaald voetballer verder: ,,Toen wij in december verloren was ik boos op m’n elftal. We presteerden onder de maat. We krijgen nu eigenlijk een herkansing. Onze jongens zullen zich moeten revancheren. Dat heb ik ook tegen m’n spelersgroep gezegd. De afgelopen dagen ging het bij ons alleen maar over deze zaak, maar we moeten natuurlijk van wedstrijd tot wedstrijd leven. Aanstaande zondag moeten we eerst nog tegen Kickers’69. En het is voor ons heel duidelijk: als wij mee willen doen voor een vervangende periodetitel mogen we gewoon geen wedstrijd meer verliezen.”

Eerder deze week werd de volgende column op onze website geplaatst, bekeken vanuit de gedupeerde club: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2015/redactioneel/column/column-de-knvb-is-een-log-bureaucratisch-en-argwanend-orgaan-deel-2/