Derde klasse A (zaterdag)- Was het punt tegen Floreant (2-2) nu een winstpunt of waren er twee punten verspeeld? Op de Voscuyl werd er flink over die vraag gepiekerd. De thuisploeg verspeelde een 2-0 voorsprong, maar moest ook vijftig minuten met tien man opboksen tegen de formatie uit Boskoop. Jesper Cuvelier kreeg vlak voor rust de rode kaart en had zo onbedoeld een belangrijke rol in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Eerst de trainer, Jerry Ubink, over de remise tegen Floreant. ,,Vooraf zou ik dit een goed resultaat vinden. Nu overheerst bij mij het gevoel dat we onnodig twee punten kwijt zijn. We hadden eigenlijk de controle en met een 2-0 voorsprong was er weinig tot niets aan de hand. Door de rode kaart en de snelle 2-1 zag de tweede helft er uiteindelijk anders uit. In de slotfase kon het duel sowieso nog beide kanten uit. Bij een 2-2 stand raakte zowel Oegstgeest als Floreant de paal.”

vvo-1-floreant-71

Al snel was de gastheer aan de leiding gekomen door een doelpunt van Guido Leugering na een hoekschop van Joep Zenden. Het gaf de thuisploeg vleugels en de 2-0 was eigenlijk een logisch gevolg. ,,We waren in die fase zeker de bovenliggende partij en we werden beloond met een fraaie goal na een dito aanval. Zenden was hier weer bij betrokken, Ruben Reus stapte over de bal heen en Bob Kikkert rondde af. Ik zat daarna te wachten op de 3-0 en de genadeklap.”

Die nekslag bleef evenwel uit. Oegstgeest zakte al wat weg en Floreant raakte onder meer de binnenkant van de paal. Breekpunt was echter de rode kaart voor Cuvelier, die op weg lijkt naar meer basisplaatsen dan vorig seizoen. De ‘ dader’  over zijn uitsluiting. ,,Ik had absoluut niet de intentie om de speler te raken. We gingen allebei voor de bal en ik was een fractie te laat. Ik raakte hem wel en ik kon me voorstellen dat ik geel zou krijgen. De rode kaart vond ik zeker overdreven. Of ik het mezelf verwijt? Nee, zeker niet. Wanneer je de bedoeling hebt om iemand te raken dan ligt dat anders. Mijn teamgenoten hebben mij ook niet veroordeeld. Ze weten hoe ik speel. Na afloop sprak ik nog met mijn tegenstander en die wilde me wel helpen bij een bezwaarschrift, omdat hij ook vond dat ik zwaar was bestraft. Eigenlijk dacht iedereen er zo over en dus voelde ik me nog lulliger. Wel moet ik er voortaan slimmer mee om gaan. Soms moet je uit een situatie blijven en geen risico lopen. Nee, dat wil niet zeggen dat ik met de handrem erop ga spelen. Dit zit nu eenmaal in mijn spel opgesloten.”

vvo-1-floreant-52

Na het heen zenden van Cuvelier kwam Floreant dus direct terug tot 2-1. In de tweede rondgang hield Oegstgeest lang stand, maar de gelijkmaker viel niet geheel uit de lucht pakweg twintig minuten voor tijd. Coach Leen van Steensel, ooit prof, werd zelfs spits bij Floreant en zo wilden de bezoekers ook nog de zege afdwingen. Oegstgeest toonde evenwel karakter en oogde in de slotfase ook fitter volgens Ubink.

,,Ik ben tevreden met de getoonde mentaliteit. Dat heeft ons er doorheen gesleept. Hier kunnen we wel mee verder. Verder was het voor mij een verademing om nu op ons eigen kunstgras te spelen. Zo kunnen we ook doordeweeks betere arbeid verrichten en we hoeven minder rekening te houden met afgelastingen. Dit alles snakt naar meer.”

 

Cuvelier zal voorlopig even moeten passen. ,,Er is nog overwogen om een bezwaarschrift in te dienen, maar de scheidsrechter heeft een code benut waaruit blijkt dat ik de tegenstander wel heb geraakt. Dus daar zal ik mij bij neer moeten leggen. Ik houd rekening met een wedstrijd of drie. Dat is wel balen, want dan zit je zo in oktober. Maar ik blijf lekker hard trainen en ik heb er veel vertrouwen in dat ons seizoen veel beter wordt dan afgelopen seizoen. Misschien hadden we toen meer individuele kwaliteiten (onder meer Bob den Hollander en Roy Dijkstra verdwenen, red.), maar er staat nu veel meer een team. De trainer is ook heel duidelijk geweest en dat geeft rust binnen de groep. Met Rens van der Spek hebben we er een controleur op het middenveld bij en Bob (Kikkert, red.) is als spits explosief. Roy Elkerbout is geblesseerd, maar op de weg terug. Het ziet er best goed uit. Het zegt bijvoorbeeld ook wel wat dat we in de voorbereiding te sterk waren voor het tweede van Rijnsburgse Boys.”

Opstelling Oegstgeest: Sip, Gilliams, Tetteroo, Bormans, Leugering, Cuvelier, Van der Spek, Reus, Zenden, Kruider (Polet), Kikkert (46.Gianfiglio).

Foto’s: met dank aan Howard Misser

vvo-1-floreant-55