Derde klasse A (zaterdag)-Het eerste deel van het seizoen was uitermate teleurstellend voor Roodenburg. Er werden schamele punten gepakt. Nu de ploeg uit Leiden Noord in degradatienood verkeert, lijken de ruggen zich te rechten bij de ploeg van trainer Patrick Heijmans. De druk doet de mannen kennelijk goed. Na zeges op WDS en Gouda werd ook nu BSC’68 puntloos naar huis gestuurd. In een boeiend en spannend duel werd het 4-2.

Roodenburg begon het duel voortvarend. Jeroen Hooidonk stuurde direct Sipan Khalid weg. De pass miste enige overtuiging waardoor BSC eenvoudig kon uitverdedigen. Kort na deze opening kreeg Roodenburg via een vrije trap een tweede mogelijkheid. De sterk spelende Giovanni Koelink draaide vanuit een vrije trap de bal keurig voor, helaas voor de sleutelstedelingen kon Abdel Elbaroudi zijn hoofd er net niet tegenaan krijgen.

Langzamerhand nam de ploeg uit Benthuizen het heft in handen. Nadat eerder Kees Thies Roodenburg-goalie Mike Armitage op de proef had gesteld, was het dan toch raak voor de bezoekende club. Na een afgeslagen aanval van Roodenburg werd BSC spits Danny Schreurs goed aangespeeld. Zonder twijfel werd de bal achter de Leidse sluitpost gewerkt. Kort hierop konden de Benthuizenaren de score verdubbelen. Lennart van den Berg zag zijn inzet echter naast gaan. Dit was het startschot voor de bezoekers om de Leidse defensie flink op de proef te stellen, er werd bloed geroken.

Een schot van Van den Berg belandde op de paal en de rebound werd op de lijn verwerkt door Roodenburg-aanvoerder Erwin Verkuijlen. Kort hierop bokste keeper Armitage een inzet van routinier Thies over en bewees zijn ploeg wederom een grote dienst. Toch kwamen de zwart-blauwen langszij. Na een spaarzame uitbraak werd debutant Gloire Kalangu gestopt in het BSC strafschopgebied, met als gevolg een penalty. Een koud kunstje voor Verkuijlen die daarmee de stand gelijk trok. Het resterende deel van de eerste helft werd Roodenburg van het kastje naar de muur gespeeld. Toch hielden Heijmans en de zijnen stand.

In de tweede helft zou Roodenburg uit een heel ander vaatje tappen. Fel en vol strijdlust kwam de thuisploeg uit de theepauze. Nadat Elbaroudi en Koelink wat kleine kansen kregen, kwam de thuisploeg toch op voorsprong. De thee was nauwelijks verwerkt of Koelink haalde vanaf een meter of twintig verwoestend uit. Hierna golfde het spel over en weer, waarbij de Benthuizenaren nog wel de beste kansen kregen. Zo kwamen ze ook langszij. Vanuit een corner belandde de bal voor de geheel vrijstaande Falco Henzen die de bal onberispelijk binnen werkte.

Het vervolg van de tweede helft was meer dan rommelig. Beide ploegen zochten naar openingen. Het duel zou uit dode spelmomenten beslist moeten worden of met een zondagsschot. Het laatste bleek. Koelink werkte een vrije trap binnen met een weergaloos schot, waarbij gezegd moet worden dat de BSC-sluitpost absoluut niet vrijuit ging. Toch bleef de ploeg uit Benthuizen kansen houden. Een kopbal van Henzen raakte de deklat en hier opvolgend zag Schreurs zijn inzet verwerkt worden door Roodenburg-verdediger Bennie Rhioues.
Toch hielden de Leidenaren het heft in handen. Na een aantal gevaarlijke uitbraken werd de winst voor deze middag veiliggesteld. Khalid werd met een splijtende pass weggestuurd en de aanvaller schoot zijn ploeg zeer gecontroleerd in veilige haven.”
BSC probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, dat bleef evenwel zonder resultaat. Roodenburg is met een heuse opmars bezig. Directe concurrent Gouda verloor van koploper SEV. De Leidenaren gaan erop en erover bij de Goudenaren. Directe degradatie is hiermee vooralsnog afgewend. Een puike prestatie.

Roodenburg-motor Koelink na afloop van de wedstrijd: ,,We mogen echt niet klagen dat we met een gelijkspel de rust in gingen. We begonnen goed maar BSC nam de wedstrijd over. Ze kwamen op voorsprong, daarbij moet ik aantekenen dat wij veel scherper moesten verdedigen. Vervolgens hield Mike Armitage ons, zoals zo vaak, in de wedstrijd. Hij keepte weer als een beer! Daarna kregen we een pingel mee. Erwin mist ze nooit en zo gingen we halverwege gelijk op, met voor ons meer dan wijsheid.

De tweevoudig doelpuntenmaker vervolgt:,,In de rust zijn er even harde woorden gesproken. We kwamen vervolgens voor, maar zij trokken de stand gelijk. Tja, dat ik dan met een vrije trap ons op voorsprong schiet is leuk. Trainers Patrick Heijmans en Henk Buijn roepen al maanden tegen dat ik meer moet uithalen met mijn linker. Hij ging er lekker in, al snap ik niet wat die keeper van BSC aan het doen was. De uitbreiding van de score door Sipan kort na mijn goal, was meer dan welkom. Anders had het nog hachelijk kunnen worden. We zijn verre van gezien. Nog drie finales. We hebben ons teruggespeeld, dat is een feit!”

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Abdelhak Bouchnafa (Zakaria Bardaraa), Benny Rhioues, Daniel Fleuren, Jeroen Hooidonk (Mohammed Elhamami), Giovanni Koelink, Sipan Khalid, Michael van Kooperen, Erwin Verkuijlen, Abdel Elbaroudi, Gloire Kalangu.