Derde klasse A (zondag)- Joost den Hollander: ,,Het wordt tijd om punten te pakken, juist tegen ploegen als Nicolaas Boys. Zij verkeren net als wij in de onderste regionen en verlies komt dan des te harder aan.”

De UDO-verdediger zal ook niet blij geweest zijn met de zege van Bernardus waardoor zijn ploeg op de laatste plaats is beland. ,,Het lijkt soms of het gewoon ook niet mag. Oké, de eerste tien minuten werden we weggespeeld, maar we herstelden ons goed. Kansen op de 1-0 waren er wel degelijk. Helaas was het weer net niet. Jeffrey den Elzen wist een mogelijkheid niet te verzilveren en van mij werd een doelpunt afgekeurd. Ik zou een overtreding hebben gemaakt.”

Vervolgend: ,,Pure pech was het toen ik mijn vrije trap via de binnenkant van de verre paal weer het veld in zag komen. Zo langzamerhand sluipt er toch iets van onzekerheid in onze ploeg tijdens de wedstrijd. Een doelpunt van ons blijft uit en ergens in ons achterhoofd wachten we op eentje van de tegenpartij. Vrijuit voetballen deden we ook nu weer te laat: pas bij de 0-3 viel er een soort druk van ons af. Toen viel ook het doelpunt van Menno Bakker en een tweede had ook zeker gekund. Met die vibe moeten we vanaf de eerste minuut spelen. Lukt dat, dan komen er zeker punten.”

De punten zijn voor de ploeg van Erik van Maanen bittere noodzaak geworden. De achterstand op de directe concurrentie is zeker nog te overbruggen, maar om het vege lijf te redden zou bijvoorbeeld een zege volgende week tegen ASC  een fraai begin zijn. Den Hollander hierover: ,,Derby’s staan op zichzelf. Welke positie jij of de tegenstander ook inneemt, verliezen is ondenkbaar. De motivatie is absoluut top. Laten we hopen dat we dan ook eens die voorsprong pakken en vast weten te houden. Soms hinken we te veel op twee gedachten. Als verdediger zeg ik eerst de nul vasthouden, maar aan de andere kant denken we ook aan scoren om eens tot winst te komen. ASC moet dan maar de tegenstander worden waar we unaniem van gedachten zijn en laten zien dat we mentaal sterk zijn.”

De sfeer is ondanks de matige resultaten nog immer goed. ,,Natuurlijk geef je elkaar tijdens een wedstrijd wel eens flink op de donder. Dat mag ook. Het is positief coachen en de wederzijdse acceptatie is groot. Daarom geloof ik ook in ons. Wij degraderen echt niet. We moeten over het dode punt heen. Dat gaat lukken.”UDO-Nic Boys 01-11-2015 (Small)

ASC zou dan de ommekeer moeten zijn in de prestatiecurve van de zondagtak van UDO. De roodzwarten kwamen afgelopen weekend niet in actie. ASC heeft vooralsnog vier punten meer vergaard en werd op het eigen complex nog niet verslagen dit seizoen. UDO kwam uit tot twee gelijke spelen tot dusverre.

Basisopstelling UDO: Nijnatten, Lichtenbeld, Bayram, Den Hollander, Bakker, Koeckhoven, Nieuwenburg, Van der Spek, Den Elzen, Habraken, Boerma.

Foto: lichtenbeldfoto.nl