Derde klasse A (zondag) – Na een prima serie doelpuntrijke wedstrijden werd ook MMO in de slotwedstrijd met 2-1 aan de Voorschotense zegekar gebonden op Sportpark Adegeest. De 23 punten uit negen wedstrijden (27-8) in de derde periode leverde een schitterende tweede plek achter kampioen Hillegom en een plek in de nacompetitie op. ,,De geschiedenis leert ons dat de derde periodekampioen in een flow zit en dat goede gevoel meeneemt naar de nacompetitie. Wij zijn dus klaar voor Schipluiden uit de tweede klasse, een oude bekende van vorig jaar”, aldus Robert Toret de bevlogen en ervaren vleugelverdediger.

Voorschoten’97 begon deze laatste pot voetbal met drie punten voorsprong op concurrent Alkmania (de nieuwe club van trainer Mo Bougrine) en acht doelpunten in de plus. Toret: ,,We wilden het gewoon op eigen kracht beslissen. Door onze spits Mike Nikic, die persoonlijk voor de 2-0 met de rust zorgde, hij kwam daarmee op achttien doelpunten, mocht het niet meer mis gaan. De trainer had ook wat tactische omzettingen toegepast om de angel uit het spel van MMO te halen. En hun spelbepalende dynamische middenvelder Richard Bakker, goed voor twintig doelpunten, kwam hierdoor niet aan de bak. In de rust hoorden we ook dat Alkmania met 0-0 de rust in was gegaan. Dat Richard Bakker uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied nog voor de 2-1 zorgde, maakte niet meer uit. Deze wedstrijd zat in de knip.”

Naast deze derde periodetitel eindigde Voorschoten’97 op een dik verdiende derde plek met 47 punten uit 26 (64-43). Op enig moment zat het er in deze competitie voor de degradant van vorig seizoen uit de tweede klasse niet in en werd er meer gedacht aan een nacompetitie om de staart van deze derde klasse A te bepalen. ,,De ommekeer was die met 5-7 verloren waanzinnige thuiswedstrijd tegen Teylingen. We zijn toen meer vanuit de organisatie gaan voetballen. De nul vasthouden was de basis en met dodelijk countervoetbal middels onze snelle spitsen pakten we veel punten. Maar we moeten er zeker meer voetbal inbrengen. Dat moet lukken, de spelers hebben we er voor”, aldus Toret te midden van vele feestende Voorschotenaren.

Robert Toret op archieffoto tegen Alkmania
Robert Toret op archieffoto tegen Alkmania

Feest was het ook in de kleedkamer na afloop waar erevoorzitter John Kriek ‘zijn jongens’ kwam feliciteren met dit grandioze resultaat wat naar meer smaakt. Toret: ,,Hij had droge kleren meegenomen, want bij een eerdere kleedkamerspeech na een kampioenschap hebben we hem als dank onder de douche gezet. Maar hij mocht nu de kleren droog in de linnenkast leggen. We gaan eerst voor de twee wedstrijden tegen Schipluiden, een stugge fysiek sterke ploeg. En als het aan ons ligt worden Johns kleren later dit seizoen vast en zeker nat.”

Zondag 17 mei speelt Voorschoten’97 thuis tegen Schipluiden, de nummer elf van de tweede C. Op maandag 25 mei, tweede pinksterdag, is er de return en weten Toret en zijn voetbalmakkers en alle groengele supporters rond 16.30 uur meer. Vervolgens wacht een tweeluik met de winnaar van DOSR tegen Stompwijk, alweer bekenden van Toret en de zijnen. ,,Ik ga volgend jaar mijn zestiende seizoen in, ben met bijna 34 jaar in de bloei van mijn voetballeven en de flow waar we met Voorschoten’97 nu in zitten moeten we maar gaan verzilveren. Het blijft trouwens wel apart dat Schipluiden komend seizoen stopt met de zondagtak. Waar spelen ze dan voor?”

Voorschoten’97 – MMO 2-1 (2-0)

Scoreverloop: Nikic 1-0, Nikic 2-0 en Bakker 2-1.

Opstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Adriaanse, Hilders, Van Veen, Toret (Hendriks), Van der Wijngaard, Hogewoning, Van den Heuvel, Van den Berg (Maatoug), Kers en Nikic.