Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond er weer een stadsderby op het programma. LSVV ontving op het Wim Mugge Sportpark vv Leiden. De ploeg van trainer Freek Jansen haalde vorige week flink uit bij UDO (1-7). De ploeg uit de Mors behaalde de volle winst in de topper tegen VVSB (3-2). Beide ploegen verschenen dus vol vertrouwen aan de aftrap.Na een gelijk opgaand duel vertrokken de bezoekers met de drie punten in de tas. Het werd 1-2.

De beginfase van de wedstrijd was aftastend en rommelig. De eerste kans van de wedstrijd was voor de studentenploeg. Vanuit een ingestudeerde hoekschop legde Neal Petersen de bal terug op de rand van het strafschopgebied. De ingekomen Ernst van Ruiten verzilverde de kans niet en schoot over. Nog in dezelfde minuut kreeg LSVV een hoekschop de verwerken. Ronald Middelkoop kopte de bal maar nipt over het doel van keeper Thomas Waasdorp. Hierna golfde het spel op en neer. Dit leverde enerzijds kansen op voor LSVV’ers Guus van Kessel, Sander Mulder en Joppe Gloerich anderzijds kregen Leiden spelers Erik Bakker en Ricky Boot de mogelijkheden. Op slag van rust viel het eerste doelpunt van deze middag. Bakker wist vanaf de rechterzijkant Boot te vinden die de openingstreffer aantekende.

Na een slordig kwartier in de tweede helft verdubbelde Leiden de score. In eerste instantie wist Waasdorp een inzet van Boot te pareren. Dezelfde Boot pikte de bal zelf weer op en zijn tweede poging belandde ditmaal wel in het doel. Met werkvoetbal probeerden de studentenploeg terug in de wedstrijd te komen. De goed keepende Sven Vinkeles was attent bij doelpogingen van Van Kessel en Alphert Christina. Het duel werd gaandeweg grimmiger en de arbiter van dienst had zijn handen vol aan het duel. Toch kwamen de mannen van trainer Freek Jansen terug in de wedstrijd kort voor tijd. Een vrije trap van Petersen werd weg gebokst door Vinkeles, maar kon alsnog worden ingekopt door de ingekomen Michiel Ebbing.

Het slotoffenief van LSVV leverde nog een aantal hachelijke situaties op voor het doel van de gasten. Met pijn en moeite werd de overwinning binnengesleept door de Maurice Jansen en de zijnen. Hierdoor zakt LSVV weg naar het rechterrijtje en houdt de ploeg van trainer Maurice Jansen (die overigens werd weggestuurd met rood) de aansluiting met de bovenste ploegen. Volgende week gaat de studentenploeg op bezoek bij het nietige VUC. Daar zal dan de tweede wedstrijd van het huidige seizoen gewonnen moeten worden. VV Leiden treft donderdagavond al sv Wassenaar.

LSVV-vv Leiden 1-2 (0-1). 44.Boot 0-1, 62.Boot 0-2, 83.Ebbing 1-2.

Opstelling LSVV: Tom Waasdorp, Demian Flippo (Hubert Meulman), Wouter Huisman, Neal Petersen, Sander Mulder, Jochem van der Graaf, Ernst van Ruiten, Alen Stjepanovic (Erwin Humme), Joppe Gloerich (Michiel Ebbing), Alphert Christina, Guus van Kessel.

Opstelling vv Leiden: Sven Vinkeles, Melvin Dieke, Danny Sjaardema, Wesley Schreuder, Roland Middelkoop (Yannick van der Meel), Roman Donders, Jeroen Roberto van Egmond, Ricky Boot (Sietse Fokkema), Joeri Devilee, Erik Bakker.