Vierde klasse A (zaterdag)-In verband met de drie oktober festiviteiten werd de wedstrijd Leidsche Boys tegen Roodenburg vervroegd naar donderdagavond 1 oktober. Welke van de twee ploegen zou de komende dagen extra kunnen feesten? De stadsderby werd gewonnen door de ploeg uit Leiden Noord. Het werd 0-4. Een uitslag welke geflatteerd mag worden genoemd.

Roodenburg zocht na het eerste fluitsignaal direct de aanval op. Een inzet van Jeroen van Hooidonk werd gesmoord, waarna Abdel Elbaroudi het van afstand probeerde. Zijn schot ging over. In de tegenaanval moest Roodenburg sluitpost Mike Armitage handelend optreden na een goede inzet van Michel Schouls.De aanval werd over en weer gezocht waarbij gezegd moet worden dat Leidsche Boys het betere veldspel vertoonde. Roodenburg oogde onrustig aan de bal en de vrije man op het middenveld werd moeilijk gevonden. Halverwege de eerste helft kregen de zwartblauwen een dot van een kans. Uit een splijtende pass van Van Hooidonk werd de opgekomen verdediger Derk Hachmang vrij voor de keeper gespeeld. Oog in oog met Leidsche Boys goalie Colin Oudenaarden faalde hij en speelde de bal eenvoudig in diens handen.

Langzamerhand kregen de Vlietbewoners een veldoverwicht en ontbrak het aan voetbalgogme bij de ploeg uit Noord. Met name Schouls stichtte veel gevaar voor het doel van de goed keepende Armitage. Hij hield met zijn reddingen zijn ploeg in de race. In die fase kwam de ploeg van trainer Henk Buyn toch op voorsprong, eerlijkheidshave tegen de verhoudingen in. Zakaria Bardaa schoot van afstand op het vijandelijke doel. Zijn poging werd in eerste instantie gekeerd door Oudenaarden maar de alert ingekomen Abdel Elbaroudi plaatste de bal wel in het net. Hierna zou ook het rustsignaal klinken.

Na de theepauze werd de Roodenburg defensie meteen opgeschrikt na een lange bal vanaf het middenveld. Weifelend en met wat geluk werd er toch nog uitverdedigd tot ergernis van de druk coachende Buyn. Aan de andere kant gaf invaller Mohammed Elhamami een sublieme pass uit de draai op ploeggenoot Ricardo Bekooy. Vrij voor de goal schoot hij de bal voorlangs. Het inbrengen van Elhamami wierp zijn vruchten af. Hij werd veelvuldig gevonden waardoor Roodenburg wat meer vrijuit ging voetballen en ietwat onder de druk vandaan kwam. Toch was Leidsche Boys meerdere malen gevaarlijk uit vrije trappen van Houssin Bezzai. Wederom toonde Armitage dat het een meer dan betrouwbare sluitpost is. Dezelfde Bezzai zag ook nog een lob net naast gaan. In de tegenaanval vond Gloire Kalangu zijn teamgenoot Carlo Arnoldus. Met een fraaie lob wist hij de score te verdubbelen voor de zwartblauwen.

Leidsche Boys was hierdoor danig van slag en speelde hiermee de mannen van Buyn in de kaart. Binnen no time liepen de bezoekers uit naar 0-3 en zelfs 0-4. Invaller Chafik Ochan tekende voor beide treffers. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en daarmee gezegd was de uitslag dan ook geflatteerd. De ploeg uit Leiden Noord is uiteindelijk effectiever met de kansen omgesprongen. Leidsche Boys gaat volgende week op bezoek bij Football Factory en Roodenburg treedt op eigen veld aan tegen laagvlieger VUC.

Leidsche Boys aanvaller Michel Schouls na afloop van de wedstrijd:,,We begonnen de wedstrijd goed. We hielden goed druk op het middenveld en wonnen daar de slag dan ook. Op dat moment vond ik dat wij het betere van het spel hadden. Toch kwamen we kort voor rust op achterstand. Maar goed, er hoefde dan nog niets aan de hand te zijn. De marge was maar gering. In de tweede helft gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Zoals vaker in het voetbal viel het doelpunt aan onze kant. Daarna was het verzet gebroken en liepen zij uit naar 0-4. Uiteindelijk geflatteerd. Ik denk dat er twee gelijkwaardige ploegen op het veld stonden vanavond. De competitie is nog lang gelukkig. We kunnen best wat aardigs neerzetten.”

Via onze app kan nog een vraaggesprek worden beluisterd met Bekooij van Roodenburg.

Leidsche Boys-Roodenburg 0-4 (0-1). 44.Abdel Elbaroudi 0-1, 72..Arnoldus 0-2, 87.Ochan 0-3.89.Ochan 0-4.

Opstelling Leidsche Boys:Colin Oudenaarden, Sem Schilthuizen, Menno Ooyendijk (Raoul Frankhuizen), Jaap Schilthuizen, Emrak Kaya, Michel Schouls, Kay Oudenaarden, Michael Derksen, Houssin Bezzai (Mats Vintges), Mitchel Netjes (Regillio Nooitmeer), Nicky Neuteboom

Opstelling Roodenburg: Mike Armitage, Robby van der Blom, Mike Smit, Abdou Farhane, Derk Hachmang (Walid Belkhir), Carlo Arnoldus, Zakaria Bardaa (Chafik Ochan), Jeroen van Hooidonk, Gloire Kalangu, Abdel Elbaroudi (Mohammed Elhamami), Ricardo Bekooy