Vierde klasse A (zaterdag)- De zaterdagtak van FC Boshuizen won vorige week met grote cijfers van een ‘ukkie’ in de klasse, maar liet nu ook zien dat het heel behoorlijk kan ballen tegen een titelkandidaat. De ploeg van Anour Hamdi verloor wel van Roodenburg (3-2), maar bij collega Henk Buyn heerste er toch echt opluchting na het laatste fluitsignaal.

Allereerst de winnend coach, Buyn: ,,Het was in de slotfase billenknijpen. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat het ons niet tegenzat. Natuurlijk ben ik niet vergeten dat we zat kansen hebben gehad in de eerste helft om er meer dan 2-0 van te maken en dan speel je in het vervolg van de wedstrijd ook makkelijker. Dat lukte niet en daardoor hebben we een lastige wedstrijd gespeeld. Dit FC Boshuizen viel mij bepaald niet tegen.”

Collega Hamdi: ,,Er had meer ingezeten. Ik denk dat wij recht hadden op een punt. Ik heb echt een elftal met perspectief. Het heeft even tijd om te gaan draaien met alle nieuwelingen, maar we zijn dus nu kennelijk al zover om Roodenburg een moeilijke middag te bezorgen. Voor de rust maakten we de 2-1 en toen zag je dat de wedstrijd een andere wending kreeg. In de tweede helft hebben we prima kansen gehad om de 2-2 binnen te werken. Het is jammer dat de 3-1 viel vanuit een omschakelmoment. Daardoor kwamen we uiteindelijk net tekort.”

Buyn, nu met negen punten zich handhavend in de top van het klassement, weet wel waardoor de klus zo moeizaam verliep. ,,We missen op dit moment wat voetbalgogme en ervaring. We gaan nog niet goed om met tegenslagen. Dat moet absoluut beter. Dat we het kunnen, daar geloof ik zonder meer in. Vorige week dinsdag oefenden we tegen avv Alphen, die het goed doen in de derde klasse op zondag. Wonnen we met 1-3 van en daarmee kwamen ze goed weg. We werden overladen met complimenten. Dan is het toch wel eigenaardig dat het verval nu groot was. Kennelijk is het dan toch de druk van het moeten winnen in de competitie.”

Hamdi verloor dus, maar heeft een goed gevoel over dit seizoen. ,,Ik ben natuurlijk pas weer terug en heb gehoord dat het vorig seizoen de nodige zweetdruppels heeft gekost om wekelijks elf man op de been te brengen. Tegen het einde is dat fout gegaan en werd het team uit de competitie gehaald. Dat zijn zorgen die ik nu niet heb. Ik heb meer dan voldoende spelers tot mijn beschikking. Van de groep van vorig seizoen zijn er maar een paar goede spelers gebleven. De rest, ik schat zo’n negentig procent, is nieuw. Met dit team moeten we goed mee kunnen doen in deze klasse. Ik geloof niet dat er teams zijn die er bovenuit steken. Enkel is het jammer dat we nu al aardig wat puntjes hebben verspeeld, maar ik zie het helemaal goed komen.”

Buyn had overigens gezien dat Hamdi zelf mee deed en zag de oud-prof als een absolute meerwaarde aan de kant van de bezoekers. ,,Hij kan natuurlijk wel een partijtje opbouwen en heeft rust in zijn spel. Wij worden geacht om bovenin mee te doen en daar gaan we ook voor. Maar ik zou die Hamdi er graag bij willen hebben. Dan zou een kampioenschap er op zeker in zitten.”

Hamdi: ,,Leuk om te horen. Uiteraard kijk ik meer naar de jongens die het echt moeten doen. Inmiddels weet ik dat we genoeg scorend vermogen hebben. Nu moeten we enkel achterin nog wat scherper worden.”

,,Zoals gezegd ben ik blij met de winst. Zeker na vorige week bij Haagse Hout waar we lelijk onderuit gingen. Wat ik wel weet na deze wedstrijd is dat FC Boshuizen niet minder is dan Haagse Hout. In die zin moeten we de 3-2 maar koesteren”, sprak Buyn tenslotte opgelucht.

Scoreverloop: 1-0 Fleuren, Elbaroudi 2-0, 2-1 Oktay, 3-1 Bekooij, 3-2 Oktay.