Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg is de nieuwe koploper na afgelopen weekend. De ploeg van Henk Buyn had weinig moeite om UDO te verslaan (5-0) en kreeg na afloop mee dat Blauw Zwart niet voorbij gekomen was aan Oosterheem (2-2). Mohammed Elhamami had een belangrijk aandeel in de Leidse zege met drie doelpunten. Daar had de aanvaller ook nog eens maar een helft voor nodig gehad.

Met een score van 5-0 mag je verwachten dat er geen sprake was van een strijd in balans. Elhamami keek in de eerste helft toe vanaf de bank en zag Roodenburg de dienst uitmaken. ,,In het begin was het van onze kant wat rommelig, maar op een zeker moment ging het lopen en kwamen de doelpunten. Bij rust was het al 2-0 (doelpunten Ricardo Bekooy en Zakaria Bardaa, red.). Er zat ook al meer in, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel. Maar goed; uiteindelijk liepen we uit naar 5-0 en dat is gewoon een prima uitslag.”

Dat de score zo opliep had vooral te maken met de invalbeurt van Elhamami. Na de rust kreeg hij zijn kans en die werd gegrepen. Een zuivere hattrick kwam op naam van de in het verleden ook al regelmatige scorende speler. ,,Door mijn werk kan ik vaak maar eenmaal trainen of soms helemaal niet. Om die reden spelen andere jongens in mijn plaats en dat is volkomen te begrijpen. Als ik inval moet ik mijn ding doen en dat lukte nu vrij aardig. Vanaf nu krijg ik trouwens ook meer gelegenheid om te gaan trainen dus dat ziet er goed uit.”

De derde goal van Roodenburg kwam tot stand in het zestienmetergebied. Elhamami haalde uit vanuit de draai en mikte tussen de benen door van de sluitpost van UDO. Daarna scoorde hij zijn tweede treffer na een snelle uitbraak. Bardaa ging er van tussen en richting achterlijn en trok het leder voor, waarna de meegekomen invaller bekwaam afrondde. Het vijfde doelpunt van de middag ontstond uit en vrije trap die werd ingedraaid. Weer had de Oegstgeester defensie geen grip op de dus maker van de hattrick.

,,Het viel me op dat UDO een wel erg jong team heeft. Ze wilden wel, maar we waren simpelweg te sterk voor ze. Na afloop kregen we mee dat Blauw Zwart punten heeft gemorst. We staan nu waar we willen staan. Als het aan mij ligt dan geven we dit niet meer weg. Ik vind nog steeds dat Roodenburg in de derde klasse thuishoort. Het is nu zaak om voor de winterstop te blijven winnen om zodoende alvast de eerste periodetitel te kunnen ophalen. We krijgen onder meer Blauw Zwart thuis dus we hebben het in eigen hand om ze op meer achterstand te zetten. Dit Roodenburg kan van iedereen winnen, als we maar scherp zijn. We verloren van Haagse Hout en dat was echt onnodig. Dat mag niet meer voorkomen. Dit Roodenburg heeft genoeg kwaliteit om kampioen te worden. Wij kunnen hooguit van onszelf verliezen en niet van de tegenstanders.”

Alvorens de topper op het menu staat, zal Roodenburg eerst moeten afrekenen met VVSB. Die ploeg draait elk jaar bovenin mee, maar blijft tot dusverre wat achter. Voor Elhamami is de komende tegenstander dus eigenlijk niet van belang. ,,Nee, wij moeten ons focussen op onszelf en onze kwaliteiten aanspreken. Dan moet het goed komen om weer terug te keren naar de derde klasse.”