Erwin van der Zee is bepaald niet in een gespreid bedje gekomen bij Woubrugge. De maand augustus vat hij kort en bondig samen. ,,Ronduit rommelig. Heel lastig om zo te werken. Dat moet volgend seizoen anders. Dat punt staat al op de agenda.”

Woubrugge, dat vorig seizoen sneuvelde in de nacompetitie en de hoop zag vervliegen dat de KNVB alsnog groen licht zou geven voor de derde klasse, richt het vizier ondertussen weer volledig op 4C en de uitdaging om die klasse nu wel te verlaten. Die weg is echter nog heel lang. Van der Zee volgde Arie van Duijn op en kreeg te maken met een deel van de spelersgroep die er langdurig niet was in augustus.

,,In de eerste week waren we goeddeels compleet en daarna vlogen ze alle kanten op.” Onze redactie sprak afgelopen weekend met de trainer en op dat moment miste hij nog zes potentiele basisklanten. ,,Eigenlijk zijn we pas bijna compleet in de laatste week voor de competitie. Dat is bepaald niet ideaal. Natuurlijk heb ik dat in het verlden ook me gemaakt en hebben andere trainers daar ook mee te maken, maar dit keer in extreme mate. Nee, daar ben ik niet zo blij mee.”

Naast alle vakanties heeft Van der Zee ook te maken met geblesseerde spelers of spelers waar hij al min of meer roofbouw mee heeft moeten plegen bij gebrek aan voldoende materiaal. ,,Overbelasting loert om de hoek en dan moet het allemaal nog beginnen hier. Dit wordt zeker onderwerp van gesprek. Soms kunnen spelers niet anders dan in deze maand op vakantie gaan, maar in andere gevallen had het zeker anders gekund. Voordeel is wel dat ik jongens op andere posities heb kunnen en moeten zetten en dat geeft ook weer nieuwe inzichten. Zo maak je van de nood een deugd.”

Van der Zee kan voorlopig nog niet beschikken over doelman Sven Tourné, die vorig seizoen en topseizoen doormaakte. Een operatie maakt dat de goalie naar verwachting ergens in oktober aansluit. ,,Dat is ook al niet prettig, maar het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel. De nieuwe spelers hebben het niveau van het eerste elftal en dat maakt dat de vrijgekomen plekken ook opgevuld kunnen worden. Voor hen was het wel lastig om zich te manifesteren in zo’n rommelige maand.”

Drie spelers van de hele groep waren er wel bij vanaf het moment dat de bal ging rollen. Jasper Mourits, Jeffrey van Leeuwen en Dennis Uithol. Eerstgenoemde kwam over van ARC en de twee andere spelers van Alphia. ,,Met Alphia is in mijn ogen een belangrijke kandidaat voor de titel. Wi hebben weliswaar wat spelers van die club hierheen zien komen, maar zij hebben zich echt versterkt. Woubrugge moet ook zeker mee kunnen komen in de top vijf, maar op dit moment kan ik er te weinig over zeggen of dat reëel is. Ploegen als Siveo’60 en Gouda mogen ook verwacht worden in de top van de ranglijst, zo schat ik in.”

Van der Zee had overigens geen voorkeur voor 4A of 4C. ,,Nee, dat maakt me weinig uit. Ik denk wel dat de vierde klasse C sterker is. Al met al een mooie competitie. Voor nu zijn we nog bezig met de beker en we zitten in een loodzware poule. Tegen Meerburg konden we een halfuur goed meekomen, maar daarna gingen we fouten maken. Ach, ik kijk door de uitslagen heen. Gezien mijn betoog is duidelijk dat we nog niet op oorlogssterkte zijn. Het wordt krap tijd om er meteen te staan straks. Eigenlijk begint Woubrugge pas in de eerste week van september aan de voorbereiding.”

Bij het plaatsen van dit artikel is duidelijk dat de tweede bekerwedstrijd wel is gewonnen. NSV’46, de grote concurrent van vorig jaar en uiteindelijk kampioen, werd midweeks met 4-3 verslagen. Een opkikker derhalve. Woubrugge opent in en tegen Oudewater op 5 september en een week later komt Rijnstreek op visite. Misschien ziet de wereld er dan al heel anders uit voor Woubrugge, dat onverminderd graag wil promoveren naar de derde klasse.

Woubrugge
In: Robbert van der Post (Voorschoten’97), Guido Hoogeweij (avv Alphen), Justin Verberg (avv Alphen), Dennis Uithol (Alphia), Jeffrey van Leeuwen (Alphia), Robin Stoof (Koudekerk), Thomas Piket (UVS), Jasper Mourits (ARC)
Uit: Ruud van der Sar (vv Voorwaarts), Marco van Heuveln (vv Voorwaarts), Robin Burgman (lager elftal), Sander Helmig (lager elftal), Michel Wolvers (stopt), Ties Meijer (stopt).