Weinig staat FC Rijnland nog in de weg om een stap hogerop te maken. Komende zondag kan alleen een doemscenario nog roet in het eten gooien. Het Haagse Toofan vormt de laatste horde richting de felbegeerde derde klasse.

 

In de eerste wedstrijd van de promotiepoule rekende Rijnland al af met UDO door een nipte 1-0 overwinning. Door een versoepelde promotieregeling bleven de Oegstgeestenaren desondanks behouden voor de derde klasse. Door Toofan te kloppen, verzekerde UDO zich op tweede pinksterdag van lijfsbehoud. Doordat twee van de drie clubs in de poule volgend seizoen in de derde klasse uit zullen komen, heeft Rijnland al genoeg aan een verliespartij met maximaal één doelpunt verschil. Die koers zullen de Morschbewoners echter niet willen varen.

 

,,Van Toofan weten we eigenlijk vrij weinig”, bekende Rijnland-doelman Mario van der Pluijm onlangs. ,,Het schijnt een ploeg vol Surinamers te zijn. Als we daar goed georganiseerd tegen spelen, moet het goedkomen. Als je kijkt naar hun prestaties in de competitie, is dat niet erg angstaanjagend.”

 

Achter de schermen namen de Leidenaren deze week alvast een voorschot op de naderende promotie. Door het aantrekken van Danny Kromwijk (Valken´68), Giovanni Koelink (Roodenburg, zat.), Jan de Groot en Jeffrey van Dijk (beiden Leidsche Boys, zon.) is de druk om zondag niet door het ijs te zakken flink verhoogd. De Leidse fusieclub speelde nog nooit in de derde klasse en  gooide in de vierde klasse zelden hoge ogen. Dit seizoen zijn de prestaties, vooral na de winterstop, meer dan indrukwekkend te noemen.