Komend weekend de tweede speeldag in de vierde klasse op zaterdag en zondag. Enkel Warmunda gaat de primeur beleven, omdat de wedstrijd afgelopen zondag werd afgekeurd. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG 4A

LSVV’70 treedt aan tegen het Wassenaarse Blauw Zwart. De equipe van trainer/speler Freek Jansen heeft besloten het seizoen met een knipoog tegemoet te zien en vooral plezier aan het edele voetbalspel te beleven. Inmiddels zit het eerste punt in de knip en een overwinning zaterdag zou de studentenploeg een plek hoog op de ranglijst bezorgen. Vorig seizoen eindigde de studentenclub op vijf punten dus met een zege op de Wassenaarders zou de teller al op vier punten komen. Blauw Zwart won overigens in de eerste pot tegen buur sv Wassenaar (4-2).

Collega studentenvereniging Football Factory neemt het op tegen UDO. De bezoekers lieten vorige week Wilhelmus volstrekt kansloos en een 4-0 overwinning was het resultaat, en dat voor een nieuwkomer. Dat smaakt naar meer zal men in Oegstgeest denken. Football Factory moest zich tevreden stellen met een punt bij FC Boshuizen (3-3), na een 3-1 achterstand. Men wil het zeker qua trainingsaanpak serieuzer aanpakken bij Football Factory. Dat zal zich moeten gaan vertalen in punten. Of het daadkrachtige UDO daar het slachtoffer van zal worden is de hamvraag op het complex van de universiteit.

Vorig weekend speelde de zondag tak van Leidsche Boys tegen Oosterheem, dit weekend is het de beurt van de zaterdagafdeling. Beide ploegen zijn nog puntloos na doelpuntrijke duels. Aanvallend lijkt het wel snor te zitten bij de Vlietbewoners; nu de boel achterin dicht houden zou je zeggen. Houssin Bezzai zal ongetwijfeld meer zekerheid achterin willen hebben.  Nieuw verlies zal echter niet tot tranen met tuiten leiden; het team zit in een opbouwfase en grote ambities heeft men vooralsnog niet. Voor alle duidelijkheid: Leidsche Boys verloor met 6-4 van Haagse Hout en Oosterheem kwam tekort tegen Roodenburg.

FC Boshuizen staat zonder twijfel bovenaan als het gaat om het aantal nieuwkomers. Maar liefst twintig nieuwe namen telt de selectie van Anouar Hamdi. De groep lijkt nu groot genoeg om een heel seizoen vol te maken, iets wat vorig jaar jammerlijk mislukte. Aan Hamdi de niet geringe taak er een eenheid van te smeden. Vorige week wist men Football Factory van een overwinning af te houden. Op bezoek bij sv Wassenaar zou een gelijkspel een mooi resultaat zijn.

Maar liefst zes Leidse teams spelen in deze afdeling. Aan derby’s geen gebrek want wedstrijden tegen het Oegstgeestse UDO zijn met een beetje goede wil ook een derby te noemen. Deze week ontvangt Roodenburg de v.v.Leiden. De thuisclub won vorige week met 2-5 van Oosterheem dankzij de teamspirit en onder meer drie doelpunten van Ricardo Bekooy. Een fikse steun in de rug voor de debuterende trainer Henk Buyn. Een gemakkelijke middag wordt het zeker niet voor de blauwzwarten. De ploegen speelden in de voorbereiding tegen elkaar en waren volkomen aan elkaar gewaagd.

Op papier was de 10-1 thuiszege op VUC natuurlijk een prestatie van formaat; de realiteit is anders. De Leidse trainer Maurice Jansen noemde tegenstander VUC zelfs een regelrechte aanfluiting en hechtte geen enkele waarde aan de uitslag. Als er dan een betekenis aan deze bizarre uitslag gegeven moet worden dan kan men aanvoeren dat Leiden de concentratie en de scherpte wist te behouden. Die kwaliteiten zal men hard nodig hebben om Roodenburg pootje te lichten. Leiden wil een rol gaan betekenis gaan spelen. Een tweede zege is een stapje in die richting. Een onderonsje om naar uit te kijken!

4C

Woubrugge heeft dit seizoen een even helder als simpel doel voor ogen: promotie. Die liep men vorig seizoen op een uiterst frustrerende wijze mis. Winnen is dus het devies aan de mannen van nieuwkomer Erwin van der Zee. Oudewater werd vorige week met 0-3 aan de kant gezet en deze week zou het de beurt moeten zijn van Rijnstreek om over de knie gelegd te worden. Woubrugge hoopt de selectie snel op volle oorlogssterkte te krijgen, iets wat door blessures en vakanties nog niet gelukt was. Dit keer zal tweevoudig doelpuntenmaker Emiel Buntsma ontbreken vanwege een opgelopen rode kaart in de seizoensopening. Volgende week wacht het sterke Siveo’60 en het zou mooi zijn die wedstrijd te beginnen met zes punten.

ZONDAG 4A

Warmunda mag dan zondag eindelijk de wei in voor de eerste competitiewedstrijd. De oefen- en bekerwedstrijden kenden wisselend succes. Dieptepunt was ongetwijfeld de sleutelbeenbreuk van Vincent Solleveld. De van Ter Leede overgekomen centrale verdediger leek een belangrijke rol te gaan vervullen bij het team van Alen Campfens. Zijn terugkeer wordt pas in november verwacht. Tegenslagen zijn er om te overwinnen. Het zal echter een moeilijke pot worden bij Delfia, dat vorige week knap won van Oranjeplein.

Het was kantje boord of Roodenburg wel een zondag team zou inschrijven voor de competitie. Dat is uiteindelijk gelukt en zie daar, in de eerste wedstrijd werd Houtwijk met 0-3 opzij gezet. Dat smaakt naar meer en het volgende hapje zou Wassenaar moeten zijn. Het zou de blauw-zwarten zelfvertrouwen moeten geven en de overtuiging dat de juiste beslissing is genomen.

Leidsche Boys speelde zondag jongstleden een uitstekende pot voetbal. Met een 0-3 nederlaag kwam tegenstander Oosterheem nog goed weg. Trainer Ronald Mink zag het allemaal met genoegen aan. Blijft de vorm, dan worden er hoge ogen gegooid dit seizoen. Escamp zou dan het volgende slachtoffer moeten worden van de Boys. Het zelfvertrouwen moet er in ieder geval zijn. Moedig voorwaarts voor de Vlietclub.